Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MusiCloud

17 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
-mondja Edward Norton a Harcosok klubja zárójelenetében, majd felcsendül a Pixies együttes legismertebb dala: a Where is my mind? Valami hasonló érzésekkel feküdtem le hajnal f2-kor miután hazaértünk a bécsi Gasometerből, a Pixies koncertről: ja, ez úgy rendben volt. A Pixies jelentőségébe, meg…..
„Ők milyen zenét játszanak?” – ez a leggyakoribb reakció, amikor a National zenéjét vagy koncertjét ajánlom bárkinek. Ami kábé olyan mintha az R.E.M –et kéne definiálni. Szomorúpop mondjuk; ha a 90-es években lennénk, akkor alter, ha a 2000-es években, akkor meg indie.…..
Íme a 2013-as visszatekintés várva vár utolsó része. Nehéz sorsú soul énekes, révedés a 60-as évekbe, egy csipetnyi 80-as évek, egy visszatérő ismeretlen és egy életteli robot. Willis Earl Beal – Nobody Knows Egy fiatal amerikai soul, blues énekes srácról van szó, aki egy…..
Akkor jöjjön az előző bejegyzés folytatása, ahol főként a garázsban rockolunk, de lesznek vámpírok és földalatti hegyek is. King Khan & The Shrines – Idle No More Indiai-kanadai zenész, a garázs rock szintér meghatározó alakja, aki rendesen benne ragadt a 60-as években.…..
Egy kicsit megkésve, de azért készítettem egy 2013-as összefoglalót, vagyis inkább egy listát a lemezekről, amiket szívesen hallgattam a tavalyi évből. Szerintem alapvetően nem volt egy túl erős év, sajnos még mindig tombol a 80-as évek revival, a fene vinné el, pedig egyszer már…..
Lassan több hónapja nem jelentkező rovatunkban picit törlesztünk a női előadók felé, mert így visszatekintve az eddigi bejegyzéseink többsége férfi előadókat mutatott be. Persze a lista nem lesz teljes, meg még kell hagyni a későbbiekre is, de íme néhány előadó, album az…..
Februárban volt Genfben az Antigel Fesztivál, amikor is két héten át többé-kevésbé híres előadók léptek fel Genf kanton különböző településeinek koncertezésre alkalmas helyszínein. Koncertekre végül nem jutottam e - bár a Balkan Beat partihoz nagyon közel voltunk (Disko…..
"A kellemesen ellustult, örökmosolyú lajhár pajtás pont délutáni csendespihenőjére készült már reggel óta, mikor Nyírség felől két bölcsesség között a Kunságon keresztül megérkezett, és barátságosan mellélandolt a bagoly. Köpett egyet le az avarba, a látvány lajhárt…..
Szóval akkor zúzzunk. Mit lehet tudni a Dead Sara-ról? Nem sokat. Egy ideje már létező hard-rock (?) együttes, ennek ellenére csak tavaly év végén hozták ki az első albumukat, ami egyébként egész kellemes meglepetés, erőlködés nélküli, fogós lemez. Jó, a világot várhatóan…..
Az utóbbi években eléggé felkapott lett a zenei sajtóban a low-fi vagy hálószobapop. Amit egyrészt nem értek, mert attól, hogy valamit szar minőségben vesznek fel még nem lesz jó és eredeti. Viszont onnan is kerülnek ki jó dolgok, amik azért valamelyest túlmutatnak a…..
Svájci zenekar? Ki tud mondani egy példát? Hát itt van az Aloan. A zenei stílusuk meghatározása? What the hell is that for? Hallgassátok meg a dalokat és olyan a stílusuk. Referencia gyanánt: harmadik albumuknál tartanak, felléptek már a Paleo fesztiválon és Montreux-ben…..
Ugyancsak a Sziget egyik nagy felfedezése volt számomra a Zing Burger nevű hamburgereskocsi, ami nem túl régóta, mindössze 2013 nyara óta létezik. A koncepció és cégtörténet itt elolvasható. Mivel pedig mobil eszközről van szó, az elérhetősége mindig változik, az aktuális…..
Mostanában több helyen is előjött a ki milyen zenét hallgat kérdéskör, és rá kellett jönnöm, hogy elég sok bluest, illetve blues alapú zenét hallgatok. Jobban belegondolva ezt nagyrészt otthonról hoztam, gyerekkoromban elég sok blues által ihletett zene szólt a hifiből (pl. Led…..
Na mi? Hát egy retrofuturista csoda! Az utóbbi években mindig megkaptam a szokásos adagomat, 2013-ban azonban még nem, vagy csak nem figyeltem eléggé, egészen eddig a pillanatig. A New York-i Listening Center Titoli című dala (kiadja a Ghost Box) ideális aláfestő zenéje lenne annak a…..
A 2013-as Sziget legnagyobb felfedezése számomra Regina Spektor volt. Először a Sziget honlapján olvastam róla a leírást, az megtetszett így meghallgattam pár dalát a neten, onnantól kezdve pedig nagyon vártam a koncertet. Regina nem is okozott csalódást, elbűvölte a közönséget…..
Egy kis kihagyással újra jelentkezik a Heti zene sorozat legfrissebb része. Az aktualitást egy újabb fesztivál adta, de őszintén szólva a Sziget idei felhozatala nem annyira érdekes a kurrens zenekarokat figyelembe véve. Persze van egy csomó név, ami nem mond semmit, azok között is…..
Most láttam egy kanadai filmet, amely egy egyéjszakás kalandot mesél el. A szexjelenettel indul a film - amit a rendező egészen nyíltan mutat meg -, de az igazi történet eztán kezdődik: az alkalmi partnerek beszélgetni kezdenek és a film 90%-a gyakorlatilag monológok sora, melyekben…..
Szóval múltkor skype-olás közben szóba jött, hogy osszunk meg zenéket egymással, úgyhogy akkor íme az első adás, amit a nem sokára esedékes Paleo fesztiválnak szentelek. :) Persze a fellépők 90%-ról gőzöm sincs, hogy kicsodák :), de őket ismerem és ott lesznek: Alt-J: egy…..