Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trishike

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti képet Rab Zoltán küldte, aki igen csak meglepődött, amikor Rómában jött vele szemben a Mária-Valéria híd. Ráadásul "ponti d'oro", vagyis az aranyhíd szerepében, alatta a tejjel-mézzel folyó Duna. De vajon miért kell az olaszoknak egy japán autót reklámozni Esztergommal?…..
Énvezettem? Az e-book nem könyv 2011.05.22 14:30:00
Dvorak egyik legutóbbi bejegyzése sarkallt megint írásra. Az Amazon sajtóközleménye szerint ezen évtől több e-book-ot adnak el majd, mint tényleges, papír alapú könyvet. Ez az új elektronikus könyvolvasóknak (e-reader-ekenek) köszönhető, s a fejlődés, vagyis a papíralapú…..
Trishike 2011.05.22 19:32:29
@Énvezettem?: Mert például meguntad a gyári fontokat, a képernyővédőket; szeretnél magyar nyelvű menüt és/vagy szótárt az angol helyett.
Trishike 2011.05.22 21:03:38
@Énvezettem?: SF Portál, Galaktika. SF portál hamarosan indítja a non-fiction részlegét is.

Valóban, az e-könyv nem könyv, hanem e-könyv (nem gondoltad volna, mi?), ellenben ugyanúgy tökéletesen olvasható, mint a papíros társai és nem néz ki rosszabbul (ha a fizikai megjelenésére gondoltál, akkor érdemes megnézned egy Kindle 3-at, az Apple tanulhatna tőle).
Amúgy egy 26 ezres készüléknél (Kindle 3 wifi) persze nehezen szánja rá magát az ember, hogy kiadja a kezéből akár pár napra is, de az alábbi szituáció tökéletesen megteszi: a szomszédkislányt érdeklő Micimackó MEK-ből lerántva rárakva a Kindle-re, Kindle megfog, átvisz a szomszédba. Minek után szomszédkislány Kindle - Kindle szomszédkislány bemutatkozási tiszteletköröket kell megejteni. Kindle-ért két nap múlva lehet visszamenni :)
Talán még nem késő bedobni ezt a topikot. A szakdolgozó-szezon fölpörgésével igen sokan találnak meg bennünket a témájukkal. Igyekszünk mindenkinek segíteni, még ha picit unalmas is tizenhetedjére elmondani ugyanazt, amit amúgy már sokszor elmondtunk, leírtunk. De bírjuk, akkor…..
Megjelent ehun egy cikk a HVG.HU hasábjain, hogy aszongya: „Nem várt buktatók: miért nem szeretjük az e-könyvet?” Én csak ülök és nézek ki a fejemből (nem azért, mert ma kétszer áztam bőrig és fagyott le majdhogynem a kezem a jeges esőben való szinte rövidujjús…..
Trishike 2011.04.15 16:10:18
@Karma17:
Még szerencse, hogy a Galaktika emberi áron árul minőségi scif-i irodalmat e-könyvként. Nem is hisztizik, hogy nem érdekel senkit a dolog...
Trishike 2011.04.15 21:41:43
@Vlaci69: Én leginkább a novelláikra gondoltam, a könyvválasztékuk valóban eléggé sovány még. Én a helyükben a klasszikus Kozmosz és Galaktika könyveket adnám ki újból e-könyvként, mivel sokat szinte már az antikváriumok mélyén is csak órákig tartó mélybúvárkodással lehet fellelni (vagy úgy sem).

Az SF Portálnál némileg nagyobb könyvválasztékból lehet válogatni, bár ott is inkább a régebbi kiadványok vannak előnyben. Bár ez annyira nem is gond, Zsoldos Péter könyveit kifejezetten jó ötlet volt megjelentetniük ilyen formában! (a Gregor Man trilógia utolsó részét olyan 8-10 próbálom fellelni. Mindhiába)
Még gyorsan az MSZP választmányi ülésének végeredménye és a keddi strukturális reformok bejelentése előtt egy kis hétvégi lazítás. Felvilágosult kütyüfüggő vagyok. Ez annyit jelent, hogy habzsolom az informatikáról, a mobiliparról, és mindenféle magukban áramot folyató…..
Trishike 2011.02.26 20:54:45
@radirpok123: Lassan 4. hónapja olvasok Kindle 3-an, egyáltalán nincsen zavaró villódzás. A lapozás 1 sec körül van, ez kevesebb, mint amennyi idő alatt egy átlag ember pislog.
@Blokkolnam: a Kindle Dx már elég jól használható PDF-hez a nagyobb méretű kijelzőjének köszönhetően.

Még annyit hozzáfűznék a témához, hogy a laptopon való olvasás meg sem közelíti az e-papiron valót. Az LCD/Oled kijelzőket bámulva igen gyorsan elfárad az emberi szem, míg az e-inket nézve erre annyi esély van, mint a normál papírnál. Nulla.
Trishike 2011.02.27 20:58:42
@Goompah: Kemény DRM-et nemhogy a Kindle-en de sehol máshol sem tudsz olvasni, ahol nincs engedélyezve. A Typotext kiadványaihoz például minden megnyitáskor net szükséges a jogosultságok vizsgálatához. Ennek semmi köze a Kindle-hez, a prc-hez vagy az epubhoz...
Trishike 2011.02.28 09:21:17
@Goompah: Szerintem nem, és PONT ez a probléma a rendszereikkel. A Szakdolgozatomhoz például szükségem lett volna az egyik tananyagukhoz, de a netes DRM miatt (mivel Kindle-en szerettem volna használni), vehettem meg a 3-szor annyiba kerülő, majdnem két kilót nyomó könyvkiadást :(
A Bors egészség oldalai eddig is nagy vidámságot okoztak a szerkesztőségben, de mai cikkükkel, mely a korpásodás és a depresszió viszonyát eddig soha nem látott módon feszegeti, sikerült felülmúlni önmagukat. Sajnos nem tudjuk, hogy ezeket az x-es anyagokat kapják-e a cégektől…..
A PirateBay is csatlakozott a Blackout for Hungary akcióhoz, amely a december 21-én megszavazott új médiatörvény ellen tiltakozik szerte az interneten. Úgy tűnik, hogy a világ legnagyobb torrentoldala nem sötétül el teljesen, csak a a kezdeményezés angol nyelvű bannerét helyezték el…..
Ennél találóbb idézetet nem is választhatott volna Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr szövegírója a Sólyom előtti hagyományok szerint éjfélkor elhangzott újévi köszöntőbe. Politika, politika, politika.....nem lehetett volna legalább ebből kihagyni?És mi a rossebért…..
Olvasom Pali bá' újévi köszöntőjének a végén: "Isten, áld meg a magyart! Jó kedvel, bőséggel!" Hááááát... Oké, hogy olykor baj van a helyesírással, na de hogy éppen a Himnusz két sorát ne tudják rendesen leírni?!Először arra gondoltam, hogy annyira hülyék…..