Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iroknektek

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban a vármegye-ügy kapcsán írtam: a kísértés mindig nagy jobboldalon, hogy ugyanazokat a hibákat elkövessék, amelyek az elmúlt húsz év bukásaihoz vezettek Antall-Boros-kormány óta. Akkor győzött a józanész, nem lett vármegye a megye. Amikor a Zöld Pardon (ZP)…..
Az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató szerint „bár a nyár eleje óta a teljes népesség körében fokozatosan csökkent a kormánykoalíció támogatottsága, az elmúlt egy hónapban alig történt változás a Fidesz-KDNP népszerűségében, és továbbra is nagyjából…..
iroknektek 2010.11.28 09:46:13
Az emberek döntő többsége támogatja az Orbán-kormány intézkedéseit - reagált Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke az MSZP szombati budapesti nagygyűlésén elhangzottakra.A kormánypárti politikus emlékeztetett rá: az Orbán-kormány a bankoktól, az energiaszektor szereplőitől, a multinacionális kereskedelmi láncoktól kért szolidaritást, hogy orvosolni lehessen az ország csődhelyzetét, amelyet a szocialisták "katasztrófapolitikája" idézett elő.

Kósa Lajos sajátos helyzetnek nevezte, hogy az alkotmányt és a demokráciát most félti Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és nem akkor féltette, amikor "ártatlan járókelőket vert véresre, maradandó sérüléseket okozva a rendőrség Gyurcsány Ferenc (akkori miniszterelnök) és a szocialisták parancsára 2006-ban".

"Nagyon a feje tetején állnak a szocialisták, ebből még komoly bajuk is lehet, mert nem érzékelik azt - ami egyébként az adatokból nyilvánvaló -, hogy az emberek döntő többsége a polgári kormány, az Orbán-kormány intézkedéseivel egyetért, azt támogatja" - mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Kósa Lajos szerint a nyugdíjvédelmi intézkedéseket azért kellett meghozni, mert "a szocialisták által beüzemelt, kényszerből működtetett nyugdíjpénztárak veszélyeztették az állami nyugdíj kifizetését".

oszt. ezután minden jó lesz, meg szép lesz! csak tessenek várni! én is várom továbbra is az "esélyt".
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
Az előző bejegyzés korábban nem tapasztalt hevületet váltott ki a hozzászólókból: többen azzal érveltek - velem szemben -, hogy az ország a diktatúra útjára lépett, és nincs már helye normális politikai vitának, mérlegelésnek. Nekem úgy tűnik, hogy az ellenzék óriási…..
iroknektek 2010.11.17 09:22:39
@Szimba:
Valóban nagyon jó! Igen! Ha más nem, legalább az jó! ugye!?
iroknektek 2010.11.17 14:20:57
@Crowz:
Azt Te nagyon jól tudod mi a problémám! Egy rövid magyarázattal még tartozol! tudod ugye?:)
Ma éjfél körül lesz egyéves a blog. Tavaly november első vasárnapján határoztam el, hogy belevágok, s miután az akkor rendszeres éjszakai ringatások között akadt egy kis szünet, valamikor éjjel megírtam a nulladik bejegyzést. „Nagyon nem örülök ennek a blognak. Mi a…..
Az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása kapcsán elindult vitában szinte minden érvet ismerünk már. Tegnap hosszabb hallgatás után megszólalt a kormányfő is, és egyértelművé tette az álláspontját: támogatja a Lázár János által jegyzett módosítási javaslatot. Este a…..
iroknektek 2010.10.30 23:40:02
A Fidesz az elmult években hitet tett az alkotmányosság tiszteletben tartása mellett. A választók felhatalmazása alapján és a gazdaságpolitikai tervei megvalósitása , az ország talpraállitása érdekében szembe megy régi eszméivel, nem a közvetlen meszoritásokat alkalmazza. A gazdaságpolitikai "éleskanyart" nem engedheti meg magának, a nemzetközi megitélés miatt sem. Megoldhatta volna elegánsabb módon is a gazdasági kérdéseket. Bejelentette volna az OV. nem tudják tartani a hiánycélt, csak ha bizonyos intézkedéseket meghoz a kormány.
Kivetik a bankadót, a multikat különadóval terhelik, a magánnyugdijpénztárakat átvezetik a költségvetésbe, lesznek létszám leépitések, megadóztatják a "pofátlanul felvett " magas végkielégitéseket. Mert mindez a költségvetési egyensuly megtartásához szükséges.
Elképzelhető lett volna, hogy fenti lépések megtétele előtt egyeztetnek a társadalmi szervezetekkel, a multikkal, hogy senkit ne érjen váratlanul.
Demokráciában megszokott lépések helyett, megnyirbálja a kormány a AB. hatáskörét.
Hazai, és nemzetközi felháborodás ellenére megüzente a népnek, és a multiknak, hogy lesznek vesztesek, de a gazdaság helyzet stabilitása érdekében, nem változtat elképezlésein. Az egykulcsos adó bevezetésével igaz csak a magasabb keresetüek, meg a családosok járnak jól.
A kormány felhatalmazást kapott a választóktók, amit a köztársasági elnök is kihangsulyozott, támogatja az OV. elképezeléseit, mert ő nem lesz ellensuly.
Úgy gondolom, hogy munkahely teremtő hatása ezeknek az intézkedéseknek nem lesz.
Mindezek ellenére nem gondolom, hogy ez a demokrácia és a jogállam végét jelentené.