Regisztráció Blogot indítok
Adatok
01R4cj52cyiK

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Elittárs.hu-t üzemeltető Affinitas GmbH "2008-as alapítása óta segíti a komoly kapcsolatra vágyó egyedülállók társkeresését." A tavalyelőtt arculatváltáson átesett cég az elmút 10 évben többször szerepelt a Homáron. Volt, aki lakonikus, volt aki vulgáris levélben számolt be a vele történtekről,…..
01R4cj52cyiK 2018.01.26 20:32:05
@Xezs6:
Roviden: Elso fizeteshez opcionalis a CVV kod a masodikhoz mar nem is kell

Hosszan:
Kezdjuk a dolgot a fizetes technikai oldalarol. A fizetesi folyamat a kovetkezo keppen nez ki.
Elittárs -> Payment Service Provider(PSP) -> Acquirer -> Kartya tarsasag -> Ugyfel bankja.

Amikor fizetel az Elittarson akkor Elittars csak a bankkartyad elso 6 karakterek (BIN) es utolso 4 karakteret es lejarati datumot menti el azonositasi celbol. A teljes bankkartya szamot tovabbitja a PSP szamara aki ezert cserebe ad szamodra egy token a jovobeli tranzakciokhoz. A CVV nem szukseges a tranzakcio vegrehajtasahoz es jelentosebb cegek mar nem is kerik (Amazon/PayPal/Netflix). Az elso tranzakciohoz az acquirer a CVV ellenorzes celjabol de megujjulo tranzakciohoz mar nem kell CVV. Ezert lehetseges Amazon/Paypal/Elittars masodik fizeteshez mar nem kell CVV beirnod.

Amikor elofizetsz a premium szolgaltatasra akkor egy olyan szerzodest irsz ala mint pl a mobilszolgaltatonal. Azaz a fizetes hianya nem jelenti a szerzodes felmondasat. Ha ebben az esetben ha nem tudtak volna levonni a penzt a kartyadrol akkor elso korben belso behajtasi csoporthoz kerult volna az ugyed akkor minimalis buntetessel meguszhato. Ha nem fizeted ki akkor megy kulso behajto ceghez es mivel nemzetkozi behajto irodakkal dolgozik tehat min 100eur lenne az elso ugyvedi felszolitas amit kapnal.

Miert ujjitja meg automatikas az elofizetesedet a ceg?
Azert mert egy almot ad el neked es almok arulasa rendkivul draga. Eves bevetel ~50% csak marketingre megy el tehat elso 15eFt csak a marketing koltsegek fedezesere ment el a masodik 20e fizetik alkalmazottakat stb...
Nem egy olyan szolgaltatast arulnak amire tenyleg szukseged lenne hosszu tavon (Netflix/Spotify).

Jovore szoloan ha egy olyan szolgaltatasra fizetsz elo ami nem havonta fizetsz ki akkor azt fizetes utan egybol mond fel es manualisan ujjitsd meg minden alkalommal.
Szerintem a kényelemérzet fokozására a legalkalmasabb eszköz egy tévé. Ültem én már 7-es BMW és S Mercedes hátsó ülésén (persze csak mint átmenetileg megtűrt, csorgó nyálú pária), és tök jó volt, hogy mindenféle gombokat lehetett nyomogatni, akadt, amelyik elkezdte fűteni…..
01R4cj52cyiK 2011.01.10 15:18:55
@cmorgan256:
Okos dolog a olajjal teli serpenyőhöz közel ipadet rakni az tán a ráföcsögő olaj nem teszi tönkre.

Motor tankra meg légzsák helyére ipadet rakni gyökérség.
A diákhitelt néhány éve azért vezették be, hogy a hallgatók e kedvezményes konstrukcióval támogatni tudják felsőfokú tanulmányaik végzését.Mi a véleménye a diákhitel intézményéről?Inspirációként: http://www.diakhitel.hu/ ;…..
01R4cj52cyiK 2010.12.06 17:46:03
Szervusztok!

A diákhitelt felvetőket két csoportba sorolnám:

A tandik kifizetésére veszik fel a hitelt:
A diákhitel intézményének itt van értelme ha az ember egy jobb egyetem állami szakára nem fér be de szeretne ott tanulni és az alacsonyabb ponthatárú fizetős szakra felveszik. Ekkor az ember egy befektetést eszközöl amivel meghitelezhet magának egy jobb diplomát,egy jobb állást és fizetést. Nem mindegy a gazdasági szakmában, hogy valaki a pesti közgázon végzett vagy pl szegedi gtk. A diplomák közötti különbségek meglátszanak a kezdő fizetéseken a szemléletmódokon és az elhelyezkedési lehetőségekben. Másik fontos dolog, hogy a master képzési lehetőségeknél is, hogy a BCEn master-képzésein az állami helyeken 98%ben volt bce alapszakosok ülni. A szép felvetéssel ellentétben igenis számít, hogy hol végzed el az alapszakot.

Ha valaki állami tanuló és a megélhetésre vesz fel hitelt.
A gondolataim miatt mindjárt sok támadást fogok kapni. A második félévtől az ember kaphat már tanulmányi ösztöndíjat és az első félévtől már kaphat szociális ösztöndíjat. Péntekenként nincs tanítás és az aki tényleg akar magána pénzt kereni az el tud menni péntekenként dolgozni. Ha valaki minden pénteken dolgozik 10-12órát tegyük fel az 20eFtal ki tudja egészíteni a költségvetését.
Najo inkább nem bonyolódok bele ebbe inkább rátok hagyom ezt a témát.

Kamatrol:
A lakossági hitelek átlag kamata 23% környékén mozog ehez képes a diákhitelé 10% alatt van bővel tehát kamat miatt sokkal kedvezőbb.

Összegezve: aki tandija kifizetésére veszi fel a diákhitelt az értelmesnek és hasznosnak tartom feltéve ha ezáltal egy jobb intézményben tud tanulni.

Azon tanulok akik a megélhetőségükre veszik fel a diákhitelt őket lustának tartom és nem eléggé ügyesnek.

A kamat politika és a lehetőség lehet igaz, lehetne, hogy az ügyintézés egyszerűbb legyen.
Kiderül, hogy mit hoz a jövő.
01R4cj52cyiK 2010.12.07 01:05:31
Szép estét!

Az előttem szólók egy remek ötletet vetettek fel és ezt gondolnám tovább.

Az a probléma volt, hogy sokan olyan szakon veszik fel a diákhitelt ami után nehezen tudnak elhelyezkedni vagy értelmetlen egyetemen tanulnak.

Tudom, hogy mi közgáz hallgatók könnyen beszélünk hiszen kicsi hazánk legjobb egyetemére járunk minden tekintetében most hvg felméréstől tekintsünk el.

Én úgy gondolom, hogy a diákhitelt felvételének a lehetőségét megszigorítanám. Csakis olyan szak hallgatói vehetnék fel akik piacképes szakmát tanulnak és egyetem elvégzése után könnyen el tudnának helyezkedni. Második szűrőként bevezetnék egy motivációs beszélgetést, hogy tényleg olyan emberek kapják ezt a hitelt meg akiknek tehetségük van az adott szakterülethez és nem azért járnak oda, hogy legyen egy papírjuk.

Tovább felvetődött, hogy egyetem után el kell kezdeni a törlesztést és ekkor már család lakás stb. Kérlek tegyétek a kezeteket a szivetekre és közülletek hányan fognak szülni 30éves koruk előtt. Lehet, hogy megházasodtok de ez sem követel meg akkora anyagi biztonságot mint egy gyerek bevállalása.
Felvetődött, hogy nem jó az életet pármilliós minusszal kezdeni. De ez amit bevállalsz ezzel az egy üzleti kockázat. Tegyük fel hogy a PSZ szakot elvégzed szegeden ahol nehezen találsz gyakornoki helyet majd elkezdesz dolgozni havi netto 100-120ért. Vagy a pesti közgázt bevállalod és kifizetek a 3x450e tandíjat majd pesten a sok cég között könnyebben elhelyezkedsz. A pesti kezdőfizetések sokkal magasabbak. Egy jó diplomával könnyen elérhetsz netto 200feletti kezdőfizetést majd könnyebben tudsz előlépni szakmailag. Ha a számok tükrében nézzük ezt 4év alatt havi 50e törlesztőrészlettel bőven vissza tudod fizetni a hiteledet.

Sok ember felvett hitelt olyan dolgokra amin csak buknak. Ilyen pl a személyi hitel vagy autohitel vagy termékhitel. Ehez képest a diákhitelnek és a lakáshitelnek van értelme. Ezekkel gyarapodást tudsz elérni nem ugy mint az előzőekkel.

Kellemes vizsgafelvételt reggelre :)
A nyugdíj-megtakarítások az egyének hosszú távú megtakarításai, amelyeket az arra jogosultak a pénzügyi piacokon keresztül befektetnek törvényben meghatározott szabályok szerint, hogy a reálértéket megőrizzék.Mit gondol, hogyan érinti a tervezett hazai…..
01R4cj52cyiK 2010.12.08 22:03:06
Szervusztok!

Az, hogy a nyugdíjpénztára veszteséget szenvedtek a válság miatt arra a pár évre nem szabad nézni. Az ember a magánnyugdíjpénztárba évtizedekre rakja be a pénzét és egy 20-30éve tendencia esetén pár év minuszos volt elnézhető volt.

A pénzek beolvasztása a központi költségvetésbe nagyon károsan befolyásolja a befektetőket a forrásokhoz való jutásban. Az, hogy a befektetőnek megérjen kockázatosabb üzletekbe befektetniük olcsón kell forráshoz jutni. A kormány az új válságadókkal a befektetési és hitelezési kedvet csökkenti le minimálisra.

Megjegyzés:
Ha szimplán makroökonomiát tekintünk akkor tudjuk, hogy a bank 1egység tőkére 5-6egységet helyez ki. Ha a kormányzat elviszi a bank nyereségét akkor a banknak kevesebb tőkéje lesz és ezáltal csökken a hitelezési kedve.
A banki szférában elterjedt, hogy a legtöbb bank az anyabankjától jut forráshoz. Be akarnak vezetni egy újabb adónemet amely a külföldről érkező tőkét akarják megadóztatni. Ezzel az OTPnek kedveznének. Az OTPről köztudott, hogy a vállalati szférai portfóliója eléggé gyenge.
A külföldi leminősítések miatt és állandó változó gazdaságpolitika miatt a MNB kénytelen volt emelni az alapkamaton, ki tudja, hogy meddig fogja ezt emelni.

Felmerül az a kérdés, hogy hogyan hat ez a vállalatokra? Tudjuk, hogy az innováció alapja a pénz és tudás. Az innováció szükséges, hogy a vállalat a piacon tudjon maradni.
Tegyük fel, hogy én nekem van cégem és labdákat gyártok. De felismerem azt a piaci igényt, hogy kockákból hiány van és én azt akarok gyártani. Az innovációmat saját tőkéből nem tudom fedezni. Ekkor fordulhatok befektetőkhöz és a bankokhoz. A befektető 2-3x meggondolja, hogy mibe is fektessen bele mert a magánnyugdíj pénztárok megszűnésével nehezebben és/vagy drágábban jut forráshoz. Ha elmegyek a bankhoz hitelért akkor a bank sokkal rosszabb konstrukcióval tud nekem hitelt nyújtani mint korábban ezt a fentit okokból kifolyólag. Mivel nem tudok fejleszteni mert nem tudom megteremteni a tőkémet ezáltal a korábbi szintemen maradok és nem gyarapítom a nemzetgazdaságot.

Ezáltal felteszem azt a nyitott kérdés, hogy a korábban sokat hangoztatott KKV-k kihúzzák az országot a bajból és lesz 1m új munkahely. Hogyan tudja fognak a KKVk fejlődni és gyarapodni ha a hitelezési kedvet lecsökkentik és megdrágítják a hitelezést és ezáltal a beruházási kedvet is nullára csökkentik?

Elnézést ha OFF-oltam volna a topic, hogy kicsit eltértem a tárgytól.

Üdv
Appleblog A négyszögletű kör 2010.12.07 12:39:00
Nem is olyan régen telepítettem a T-Mobile 3G-s modemének a programját, ezzel tudok fel és le csatlakozni a hálózatról. A tetheringgel használt iPhone Telenorjához képest óriási az előrelépés, sokszorosára gyorsult a mobilnet, legalábbis a világnak azon a pontján, ahol épp…..
Egy új zenei CD megjelenése együtt jár népszerűsítő (világkörüli) koncertturnéval. Az egyes helyszíneken, pl. a Papp László Budapest Sportarénában, a produkció sikere megkövetel-e standardizálható esemény-logisztikai tevékenységeket (event-logistics)? Avagy ahány művész…..
Néhány évtized múlva az Európai Unió országai a világ „múzeumává” válnak, és a világgazdaság turisztikai központjaként keresik boldogulásukat, a feltörekvő országok, pl. India és Kína pedig a világ termelési centrumaiként – van-e alapja ennek a víziónak?…..
01R4cj52cyiK 2010.11.29 21:22:44
Szervusztok!

A témában felvetett víziónak igenis van alapja. A fejlett országok a drága munkaerő miatt nem tudják felvenni az árverseny a fejlődő országokkal szemben. Ha ezen országok nem tudnak profilt váltani és átállni más termékek gyártására akkor lehúzhatják a rolót. A német gazdaság azért áll olyan jól mert prémium terméket gyártanak ahol az ár másodlagos kérdés. Nem próbálnak az olcsóságra menni. Nagyon sok pénz és energiát fektetnek a kutatás és fejlesztésbe.

EsT1 által felvetett tény, hogy Kínában és hasonló országokban elkezdett emelkedni az életszínvonal és a bérek. A nyugati és ottani cégeknek erre az lesz a válasza, hogy átrakják a termelést egy olcsóbb országba és ez addig fog tartani amíg lesz egy olcsóbb ország. Ha túl drága lesz a kínai munkás akkor átrakják Indiába vagy Vietnámba stb ha ázsia is drága lesz akkor visszatérünk Afrikába.

Magyarországra térve a mostani gazdaságpolitikát és ehez kapcsolódó dolgokat őrültségnek tartom. Az II. Széchenyi tervel olyan dolgokat akarunk támogatni amik egyáltalán nem versenyképesek. Itthon a kutatást és fejlesztést kellene támogatni és nem az olcsóságra menni mint ahogyan a jelenlegi politikai akar menni. Szép és jó dolog, hogy az audi és merci itthon gyárakat épít de a legnagyobb probléma, hogy hozzánk csak a végső összerelést hozza. A helyes kormányzati politika az lett volna, hogy megmutassuk a külföldi nagy vállalatoknak, hogy hozzánk ne a termelés hanem a sokkal komplexebb és hasznosabb kutatást és fejlesztés hozzák. Magyarországra ez úgy fog hatni, hogy mivel európára a világ múzeumára fognak gondolni ezáltal nem fognak ide semmilyen tevékenységet hozni. Országunk turisztikai szempontból nem annyira érdekes mint a nyugati nagyvárosok. Ha nem változtatunk a folyamatokon akkor ez az ország egy idő után lehúzhatja a rolót. Nem lehet egy ország gazdaságát szolgáltatásokra építeni.

Üdv
Az internet terjedésével lehetővé válik az otthonról végezhető távmunka, ami nem követeli meg egy adott feladaton dolgozó érintettek személyes együttműködését ill. ismeretségét. Milyen előnyei és hátrányai lehetnek az internetre alapozott otthoni távmunkának? Szívesen…..
01R4cj52cyiK 2010.11.22 11:46:57
Szervusztok Blogolók!

Első kommentelőként elindítom a vitát erről a témáról. A véleményem mellett nyugodtan lehet ellene és mellette is érvelni. Sajnos a múlt héten a gólyatáncok miatt nem voltak aktív de igyekszem pótolni.

Kezdem elsőnek a pro és kontrák a távmunka mellett.
Pozitívum a munka mellett egy kötetlen szabad élet. Senki nem mondja meg, hogy gyere be és ettől eddig benn dolgozz. Egy dolog a fontos, hogy az adott munkával a határidőre ész legyél vagy egységnyi idő alatt minél több munkát elvégez.
A mobilnet elterjedése miatt ma már akárhonnan tudsz dolgozni. Ha nincs kedven otthon ülni, kávézóba lenni csak a hónod alá csapod a laptopod és akár egész nap a Balaton partjáról miközben dolgozol szépen lebarnulsz.
Ha otthonról dolgozol akkor megtudsz spórolni rengeteg költséget és időt, jobban ki tudod használni a napot. Ha pesti viszonylatot nézzük az emberek átlagban 45-60p utaznak munkába egy nap és 45-60p haza. Egy nap 1,5-2órát töltünk el csak azzal, hogy munkába menjünk. A távmunkával ennyivel többet tölthetnénk azzal amivel szeretnénk.
A második pont az, hogy bármikor elutazhatsz szabadságra és ha olyan a munkád Thai földről is végezheted.
Harmadik pont az, hogy rengeteg idő és pénzt spórolsz meg azzal, hogy nem kell költened drága munkaruhára (öltöny, kosztüm).
A vállalt szempontjából is kedvező mert nem kell nagy drága irodát fenntartani a munkás számára, nem kell beruházni bútorokra stb...

Ellenérvek azok, hogy a munka és a magánélet teljesen összemosódik. Nem lesz állandó személyes kapcsolatod a munkatársaiddal. Ha nem találkozol emberekkel könnyen magányos leszel. Egy idő után azt veszed majd észre, hogy az életed csak a munkáról szól. Nincs semmi magánéleted.
A távmunkát annak ajánlom aki egyedül szeret dolgozni. A távmunka a csapatjátékosoknak megöli.

Saját vélemény:
Én nem dolgoznék távmunkásként. Én véremben a kereskedelem van. Azt gondolom, hogy a jó üzletek lebonyolításához szükséges a személyes kapcsolatok mert sok múlik a kölcsönös szimpátián. Habár rengeteg olyan terület van ahol a távmunkának igenis van értelme.

Legyen szép napotok!
01R4cj52cyiK 2010.11.23 01:08:47
Szervusztok!

Párszor felvetődött, hogy inkább otthonról dolgozol és vigyázol a gyerekekre. Unokanővérem és bnői beértek a családalapítási korba. Jópárnak van kisgyerekük. De ők azt mondják, hogy inkább bejárnak dolgozni és beadják gyereküket nagyi/bölcsibe mint, hogy otthonrol dolgozzanak. Szép ötletnek tűnik ez csak kétlem h a kisgyerek le tudná magát 1óránál tovább kötni és mellette dolgozni igen nehéz. Nyáron vigyáztam egy család 2-3 éves két lányára és mondják a szülők, hogy eleinte szép dolog meg minden de utána az ember belefárad abba, hogy munka+ gyerek egyszerre. Sokkal jobb az ha szétválasztjuk. Benn 100%ban tudunk a munkára fokuszálni és jobban haladunk és otthon a családra mint a kettő egyszerre és minden lassabban halad.

Másik nagyon fontos, hogy az ember társas lény és igenis fontos kimozdulni az otthonából és emberek közé menni. Sokkal jobb olyanok között lenni akiket nem annyira szeret mint otthon a 4 fal között lenni.

Másik az, hogy a vállalati előrelépés egy távmunka esetén sokkal nehezebb. Mivel döntéshozó nem ismeri annyira az emberét ezért kisebb eséllyel lépteti őt elő mint aki állandóan benn van az irodában. Távmunkából csoportvezetői pozícióra sokkal nehezebb szerintem eljutni mint irodai munkásként.

Ha vki nem szívesen jár be a céghez dolgozni az ottlévő emberek miatt akkor gondolkozzon el azon, hogy egy másik cégnél sokkal jobban tudná magát érezni.

Kollégiumról annyit, hogy számomra akkor lenne ideális ha mindenkinek saját szobája lenne. Jó dolog a közösség együtt lenni 24 órában de az ember szeret félrevonulni főleg ha párkapcsolata.
Mik a sikeres innováció feltételei Magyarországon? Mondjon egy példát! Inspirációként: http://index.hu/tudomany/2010/08/12/rubik/; http://www.youtube.com/watch?v=pjzGumEP0EQ; http://www.vg.hu/vallalatok/vg_online/vallalatok_-_belfold/071009_kurt_191415;…..
01R4cj52cyiK 2010.11.11 15:58:49
Szervusztok!

Az, hogy kicsi hazánk sikeresen innováljon és fejlőjön ahoz meg kellene állítani a fiatal generáció elvándorlását itthonról. Ehhez rengeteg pénzre van szükség. Az fogjuk előbb utóbb észrevenni, hogy mo.-n semmi komolyabb kutatás és fejlesztés nem lesz mert a szakember hiányozni fog innen.

Ha kicsit belemegyek aktuál politikába akkor nem fürdőkre és hasonlókra kellene az EU támogatását költeni hanem az K+F központokat kellene tovább fejleszteni. Szegedről jöttem és a szegedi egyetemen rengeteg ilyen kutatómunkát állítottak le mert átcsoportosították a pénzt. Hova? hát a bölcsészek képzésére amiből így is nagyon nagy túlkínálat van a piacon. Rendes természettudós emberből lassan nagy hiányunk lesz mint mérnökből.

Sikeres innováció feltétele itthon? Legyen az embernek egy ötlete és vigye az keresztül és ha akadályokba ütközik ne adja fel. Nem attól lesz sikeres egy innováció, hogy valaki mennyire nagy tudású hanem, hogy a termékét el tudja fogadtatni a piaccal. Fontos, hogy megtaláljuk a piac rész ahová termékünket helyesen be tudjuk pozicionálni. Lehet különböző körülményeket felhozni, hogy mi kell. Erre az mondom, hogy merjünk nagyot álmodni és dolgozzuk h ezt az álmot valóra váltsuk

Sikeres itthon innovációra uo tollat mondanám.
www.uotoll.hu/
Bagó Ákosnak volt egy ötlete de a pénze hiányzott hozzá, hogy ezt a tollat gyártassa. Elindult különböző pályázatokon és összeszedte a gyártáshoz szükséges pénzt. „A jövő fiatal vállalkozója" díjat 2007ben elnyerte. Az innovációjának az alapja, hogy felismert egy piaci rész.

Ezen a piacon sok helyettesítő termék volt, de ő mégis belevágott. A helyes marketing stratégiája miatt a piacra be tudott lépni és terjeszkedni is tud.

üdv
Milyen marketing megoldásokkal változtatható egy ország imázsa? Mi legyen a célja és kihez szóljon egy Magyarország imázsát formálni akaró országimázs film?http://www.gondola.hu/cikkek/68499http://www.origo.hu/utazas/20100604-egzotikus-utazas-izland-orszagimazs.htmlKedves…..
01R4cj52cyiK 2010.10.26 01:17:18
Szervusztok!

A fenti kommenteket átfutottam és mindenki azt akarja reklámozni amit csak az idősebb korosztály érdekel. Lehet az idősek felé terjeszkedni de ők nem a jövő. A jövő a fiatalok akik majd később elhozzák ide a családjukat nyaralni majd idős korban eljönnek a gyógyfürdőkbe.

Másik dolog amit fontosnak tartok megemlíteni, hogy az országban érkező turisták átlagéletkora nagyon magas azaz az öregek jönnek ide.

Ha megkérdezzük egy külföldit, hogy mondjon magyar látványosságot akkor nem az általunk fontosnak hitt értékek jut eszébe. Magyarországgal leginkább a Sziget fesztivált hozzák össze.

Legnagyobb baj az, hogy Magyarország és Budapest a fiatalok szemében nem trendi. Van pár berlini barátom és ők mesélték, hogy a Berlin Calling film és Paul Kalkbrenner befutása utána a városba sokkal többi fiatal érkezett. Berlinnel melyen eseményeket kötjük össze? love parade, berlin calling stb.

Az új országimázs filmen a trendi fiatalokhoz kell szólni. Ő bennük van a pénz és ha fiatalon jó emlékeket kelt bennük egy ország akkor később szívesen visszajönnek ide. Az új filmnek nem a 9lyukú hídról vagy a betyárokról kell szólnia hanem Magyarország egy fiatalos trendi hely ahol trendi fiatalok vannak.

Az ország egyre több a modern tánczenei producer akik lassan egyre komolyabb elismerés érnek el külföldön mindenféle kormányzati támogatás nélkül. Igenis támogatni kell a modern tánczenéket.

Üdv
Milyen előnyei vannak a saját márkás terméknek a fogyasztó számára? Várható-e, hogy a saját márkás termékek kiszorítják a gyártók márkáit? Ön melyiket és miért részesíti…..
01R4cj52cyiK 2010.10.25 11:44:57
Kedves Blogolók!

A saját márkás termékeknek nagyon nagy előnye van a hagyományos termékekkel szemben, mert nincs mögötte a branding költség illetve a termékenkénti marketing költség. Nem kell a gyártónak saját márkanévre pénzt áldoznia és nem kell a termék marketingjával foglalkozni. Ezek hatalmas költségek egy termék esetén. A fogyasztó lemond a márkáról de megkap olcsóbban egy helyettesítő terméket. Nem mindegy, hogy most zewa 3rétegű wc papírt használok 1600Ftért vagy ugyan olyan paraméterrel rendelkező aldisat 600ért szerintem ez nem mindegy.

A saját márkás termékek eseten a megrendelő áruházláncnak azonban figyelni kell, hogy a saját termékei ne hassanak gagyinak. Sajnos a CBA, tesco, cora egy néven forgalmazza az összes saját márkás terméket. Emiatt egy bizonyos réteg feletti vásárló nem veszi meg mert gagyi. A lidl illetve az aldi saját termék politikája sokkal jobb. A termék nevei nem hangzanak jól, sokféle márkanév alatt forgalmazza a termékeit. A márkanevet nem lehet egy az egyben beazonosítani az áruházzal. Sokkal jobb olyan kozmetikai, tisztálkodásai terméket használni aminek vmilyen kamu neve van mint pl tesco gazdaságos sampont használni. Az ilyen termék ciki a fiatalok számátra mert átjön a barátja és meglátja h ilyen terméke van. A termékről egyszerűen virít az olcsó. Ezzel szemben a lidl illetve az aldi termékei egy fokkal jobb csomagolásban van és nem virít le róla az, hogy olcsó.

Nem rendelkezek nagy költségvetéssel ezért nem mindig engedhetem meg magamnak, hogy eredeti termékeket vegyek. Az aldi és lidl termékeit gond nélkül megveszem, de a tesco gazdaságos és tesco színes vagy CBA piros dolgát vagy a Winny nem veszem meg mert égő.

A jövőt tekintően nem várható, hogy a saját márkás termékek kiszorítják a rendes termékeket, de a válság miatt és következményeképpen növelni fogják piaci részesedésüket.

Üdv
01R4cj52cyiK 2010.10.26 01:01:54
Szervusztok!

Amit én szegeden megfigyeltem, hogy egyre több prémium autó parkol az aldi/lidl környékén. Vannak olyan termékek amelyeknél teljesen mindegy, hogy rendes márkásat veszünk meg vagy saját márkásat.

Úgy vélem, hogy a társadalom felső peremén elhelyezkedő embernek is teljesen mindegy, hogy a wc papírját vagy a papír zsebkendőjét ki gyártotta, vagy a takarítónője milyen vegyszereket használ. A bejárónője márkás cukrot rakott-e a kávéjába vagy tescosat. Mi otthon teszteltük különböző mosóporokat és semmi különbség nincs a 4eFt-os hiper szuper ariel és a aldi tandil nevezetű mosópor esetén. A szennyeződések szellemi munkából meg sportból származtak, komolyabb foltokkal nem találkoztunk.

A marketingre a legjobb példám, hogy a rebbull miért kerül 300Ftba? 100ft előállítási költség+szállítás, 100Ft gyártói haszon, 100Ft marketing.

Alkoholok piacára nem térnék ki, de múltkor kellemeset csalódtam a lidl premium (180Ft) sörében. Ennek ellenére a töményeit nem célom megkóstolni.

A blogolók keményebb magját szívesen összehoznám egy vak kólatesztre és ott úgy eldönteni, hogy melyik a legjobb. A minőség meg tapasztalatról annyit, hogy ezek mesterségesen előállított termékek és nagyon nem egészségesek. A minőségbiztosítási és élelmiszerbiztosági (HACCP) ugyanúgy vonatkozik a coca cola palackozó üzemére mint az S budget palackozó üzemre. Nekem teljesen mindegy, hogy a 300Ftos JANA ízesített ásványvizet iszom miközben írom ezt a hozzászólást vagy a 150Ftos aldil well+active elnevezésű ízesített ásványvizet. De ha így felhoztam az ásványvizeket, nézzétek meg, hogy egyes vizek melyen kútból származnak. Azonos kútból származó vizek árai között mekkora különbség van.

Számítógép témát nem sorolnám ide bele. Soha nem vennék noname laptopot vagy a tömeggyártók gépét. Én a VAIO melett döntöttem az elmúlt 3 alkalommal igaz megfizettem a 15% prémium felárat mert sony. De ezért a felárért cserébe rendkívül komoly háttérszolgáltatást kapok. Ezzel szemben az istenített túlárazott applenek nincs ilyen supportja Magyarországon.

A jövőről annyit, hogy az ultragazdagoknak se mindegy, hogy leteszünk a kiegészítő (amit senki nem lát: értd itt alapvető élelmiszer, háztatátsi vegyszerek) márkás termékekről de cserébe 500as merci helyett 600as mercit tudunk venni.

Németországi példát hozva. Ők már jönnek kifele a válságból. A válság elején megjelentek a drága kocsik az aldi/lidl előtt és meg is maradtak ezek a vevők.

A jól pozíciónált (megfelelő márkanév) saját márkás termék igen kiszorítja a rendes márkákat. A saját márkás termék akkor jó ha az átlag embernek és fiataloknak nem ciki őt használni őket. Papírzsepis példán maradva nekem ciki S-budget vagy tesco gazdaságost használnom, de a Frotto elnevezésű lidl-es papír-zsebkendőt szívesen használok.

üdv
Milyen információkat tartana fontosnak megismerni állásra pályázóként a munkaadó vállalat küldetéséből és stratégiájából? Miért lenne célszerű ezekről tájékozódnia? Inspirációként: http://www.google.com/corporate/index.html;…..
01R4cj52cyiK 2010.10.21 18:24:27
@tkazmer:
"vajon egy alapvetően rossz stratégiával rendelkező cég képes lesz neked hosszabb távon a magasabb fizetést, cafeteriát biztosítani? "

Lásd BKV vagy magyar állam
01R4cj52cyiK 2010.10.21 18:25:37
@tkazmer:
"vajon egy alapvetően rossz stratégiával rendelkező cég képes lesz neked hosszabb távon a magasabb fizetést, cafeteriát biztosítani?"

Lásd BKV, MÁV, magyar állam :D
Hogyan határozná meg a BKV termékét? Mi jellemzi a BKV értékláncát? Fogyasztóként hol lát javítási lehetőséget az értéklánc tevékenységeiben? Inspirációként: http://www.bkv.hu/hu/tarsasag_tortenete/a_bkv_tortenete_1_resz;…..
01R4cj52cyiK 2010.10.21 14:41:29
Kedves Blogolók!

Nem olvastam végig az előttem lévő bejegyzéseit.

Az első két kérdésre nem gondolok, hogy válaszolok mert már gondolom előttem már páran megválaszolták a kérdést.

Megosztom veletek a javítási lehetőségeket.
A combinok, kis földalatti kivételével roncstelepre az összes járművel, a géppark ami pesten van szégyen és gyalázat. Sok ismerősöm van aki inkább ül a dugóban 1-2órát csak ne kelljen a bkval utaznia. A járművek és szolgáltatás színvonala siralmas. Rendszeresen utazok trolival és busszal és azon csodálkozok, hogy hány nokiásdoboz adtak a felügyeletnek azért, hogy átmenjenek ezek a rozsdahalmazok a vizsgán.

A használt járművek helyett igenis tessék vatta ujakat venni és 5-6évente cserélni a gépparkot, ahogy ez nyugaton is megy.

Az összes metrómegállót és aluljárókat fel kellene újítani és egy kellemes hellyé varázsolni és megszüntetni a rengeteg kényszervállalkozást ami ezekben működik. Fontos, hogy legyen egységes képe a metrónak és az öltönyös emberek is lemenjenek az aluljáróba ahol a csövesek tanyáznak.

Mindenki tudja, hogy az utasforgalom több mint fele bliccel. Senki nem vesz bérletet mert úgysincs ellenőr. Be kellene vezetni az elektronikus bérletet és a beléptető rendszert metron és a villamos vonalakat. Sztem fura módon megemelkedne a BKV bevétele. A mostani bkv ellenőrök munkájára legjobb példa a nyáron készült indexes videó.

A BKV arculata rossz, a fiatalok szemében nem trendi. A BKVt meg kellene szerettetni a fiatalokkal. Kellene péntek és szombat este ilyen partybuszokat illetve party combinot a városban járatni. Ezeken a járműveken menne a zene és a buli nyugati nagyvárosokba rendszeres összefutok ilyen menetrend szerinti járatokkal.
01R4cj52cyiK 2010.10.21 18:21:30
@BeBoldog: Tuti nem :D
De ha kétfarkú kutyapártot szavaztuk volna meg akkor 6-7-8-9 és 10es metro 1éven belül kész lenne :D