Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thebeegee

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Invitel tavaly decemberben arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy a 25-ről 27 %-ra emelkedő áfa terhét rájuk terheli. Igenám, de ezt az ÁSZF-ben nem követték le. Ugyan ott is módosultak az árak, de a bruttó árak nem változtak, a nettó árak csökkentek. A valóságban azonban…..
thebeegee 2012.10.29 22:29:24
@borosspet: Posztban a válasz. Ha a díjcsomagom ára egyedi előfizetői szerződés része lenne, akkor nem úgy értesítettek volna ki decemberben, hogy "Valamennyi ÁSZF mellékleteit érintő változások", hanem úgy, hogy az egyedi előfizetői szerződés havidíja ennyiről ennyire módosul.

A telekomcégeknél lakossági előfizetőknél nem jellemző az egyedi szerződés. Vannak előre meghatározott díjcsomagok, azoknak pedig vannak árai az ÁSZF Díjszabás szerint.
thebeegee 2012.10.30 08:02:07
@borosspet: Az a számlából csak egy kis részlet, a VÜSZ le van vonva a számla alján, tehát az nincs rajta.
thebeegee 2012.10.29 16:47:49
@borosspet: Az Invitel ÁSZF 7.1.1-es pontja kimondja, hogy a szolgáltatásért díjat kell fizetni, amit az ÁSZF 2.1 és 2.2-es mellékletei (a Díjszabás) határoznak meg. Az általad említett megmódosítás egy értesítés arról, hogy az ÁSZF-et és mellékleteit (a Díjszabást) fogják módosítani. Ami nem történt meg. Az értesítés nem képezi részét a szerződésnek és az ÁSZF-nek sem, a díjakat a Díjszabás határozza meg.
Tünde rájött, hogy mégsem szeretné az ajándék 90 perc beszélgetési időt plusz 2 év hűségért cserébe. Merthogy megnézte online, hogy csak hálózaton belül beszélhető le. A Vodafone ügynöke persze erről az apróságról elfelejtette tájékoztatni: Már jó pár éve Vodafone…..
thebeegee 2012.10.29 18:07:50
@thebeegee: Egyébként azon is agyalok most, hogy telefonon nem szimpla tarifaváltás történt, hanem új szerződés. És ilyen esetben nem elég a telefon, hanem azt el kell küldeniük postán is, mindtegy megerősítésként. Namármost ha jól tudom, akkor a kézhezvételtől számított 8 (?) napon belül el lehet állni. Ezt valaki pontosítaná?
thebeegee 2012.10.29 18:49:12
@Tindi:
@atpijkamo:
Nos, ez egy távollévők között kötött szerződés amit a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet szabályoz.

Nekik levélben vagy adathozdozón a szerződés létrejötte előtt, de legkésőbb a szerződés létrejöttekor tájékoztatniuk kell a szerződés tárgyának lényeges jellemzőiről (ebben bőven benne van, hogy az ajándék 90 perc hová és mikor beszélhető le) illetve arról is, hogy ettől a szerződéstől 8 munkanapon belül elállhatsz. Tehát amikor postán kapsz egy tájékoztatót ezekről, na attól a naptól számolva 8 munkanapon belül írásban elállhatsz a szerződéstől - indoklás és következmények nélkül. Persze ezt meg kéne küldeniük 90 napon belül.

Szóval szerintem a hűségből is kiléphetsz.
thebeegee 2012.10.29 19:45:18
@atpijkamo: Igen, ez elkerülte a figyelmemet. De a 90 percbe viszont akkor is bele lehet kötni, mert a telefonos szerződés nem arról szólt, hogy csak hálón belül beszélhető le.