Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vallalkozas Hatraltatasi Iroda

0 bejegyzést írt és 346 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levente a kánikula közepén szerette volna magával vinni az ebéd mellett megmaradt ásványvizét, ám azt nem vihette ki a Vakvarjúból. Nem tűnik nagy dolognak, de ha már kifizette, ha már szomjas, mi ebben a probléma? Az üveget még a betétdíj kifizetése után sem vihette birtokon kívül. Na de vajon…..
Ha én most RTL-sajtós lennék, sokat törném a fejem hogy lehetne úgy tálalni 2018 második hetének első két napi nézettségét, hogy abból jól jöjjek ki, de aztán rájönnék, hogy sehogy, és kiemelném azt a két műsort, amivel lehet valamit kezdeni. Az egyik a Híradó, ami továbbra is agyonvágja a Tényeket…..
Tamás nyár közepén jelentkezett nálunk azzal, hogy menjünk el egy gyártói tesztmosásra vele, mivel megelégelte, hogy márkás és nem is olcsó mosógépe nem képes maradéktalanul megküzdeni a 3 gyerekes családban keletkező foltokkal. Panaszt tett a bolban, majd a gyártónál, végül a Békéltető Testületig…..
Oké, a mosós kaland végére a kocsi tiszta, de rendszámmentes lett. Gondolom, ez előfordul néha. De vajon mit gondoltak a hely munkatársai, amikor azt javasolták, hogy este menjen vissza a sofőr? Hogy majd taxival megoldja az oda-visszautat? Vagy szó nélkül kifizeti a rendszám nélküli kocsikázás…..
WALL-E, a cuki kis takarítórobot szerelmi balladája óriási siker volt 2008-ban, nem csoda, hogy az utóbbi időben mozihősökben utazó Lego lecsapott rá. A figura szuper lett, az meg, hogy motorizálható egyenesen állat. Hát van szívmelengetőbb látvány, mint a növénykéjével a gyepen száguldozó kis…..
Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2017.01.03 17:38:27
A számok nem hazudnak olvasónk szerint. Meglátjuk, mit mond a gyártó. Üdvözlöm!  A képen szereplő termék (Iglo - Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsa 450g) nettó súlya nem 450g, mint ahogyan az a csomagoláson is fel van tüntetve. Valójában kiolvasztás után alig több mint 273g...
Talán az eddigi legdurvább mobilszolgáltatós sztori, pedig aztán erős versenyszámról beszélünk! A saját hibája miatt a Telenor durván szankcionálja a vétlen ügyfelet (mai magyar dráma) NyitányÁprilis 14-én a Telenortól vásároltam egy Lumia 950 típusú mobiltelefon készüléket az üzlet által kínált…..
IMEI-eltérés, hiányzó garancialevél és egy ügyfélszolgálatos, aki nem akar közvetíteni a vásárló és a szerviz között, ezek a sztori fő sarkkövei. Kíváncsian várjuk a Fogyasztóvédelem válaszát. (És igen, a fogyasztóvédelem egy szó, a szerviz meg rövid i, de attól, hogy nem helyesen írja le, még lehet…..
Cipős probléma rengeteg volt már, meg is szakértettük egy csomószor, a linken megtalálható az összes ezt kell tenni ilyen esetben okosság. Ami miatt ez külön érdekes, az a szürreális különbség, ami a szinte új talp és a leharcolt felsőrész között látszik. Bea menjen csak el egy másik szakértőhöz új…..
Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2016.01.20 11:33:20
@Vajk a Vitéz Várjobbágy: annak jelent problémát, aki nem engedheti meg, hogy hetente új cipőt vegyen és/vagy lelkén viseli, hogy az ő gyerekét ne lássák szakadt/kopott holmiban.
Nekem mondjuk inkább az a fontos, hogy kényelmes legyen és szívesen hordja.
Olvasónk a hoteltől a jegyzőn át a fogyasztóvédelemig mindenhova elküldte az alábbi panaszt, és teljesen érthető módon, mert, ha a léghoki kattogásán és a falról hiányzó képen akár túl is léphetett volna, a címbeli mondat egyértelműen az elfogadhatatlan…..
A mostanra már rutinszerűnek tekinthető, pár hónapos kihagyás után visszatérő zombis túlélődráma nem egy látványosan izgalmas, de annál gyomor- és szívszorítóbb résszel jelentkezett, ami után percekig lehetett ülni a fotelben, és emészteni a látottakat. Abszolút, elsöprő…..
Hogy ne mindig csak a nyivák legyen, tessék egy hepiendes poszt. Kedves Homár! Az alábbi történetben az egyetlen negatívum, hogy a cég nem magyar. Karácsonyra megleptem magamat egy számítógép-alkatrésszel (érdeklődők kedvéért: CPU hűtő), amiről beszerelés közben…..
Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2015.01.15 21:18:09
Bár olvasónk csak azon akadt fenn, hogy nem lehetett forintban fizetni, hiába volt már Magyarországon, azért ne menjünk el szó nélkül az elég izmos 13 eurós ár mellett sem! Kedves Homár! Külföldön dolgozom, így december 23-án Magyarországra utaztam, hogy a karácsonyt…..
Az internetadó leple alatt számos egyéb adóemelést jelentett be a kormány, amit nem hangsúlyoztak ki, és az emberek figyelmét is elkerülte a tiltakozási hullámok közepette.  Új különadót vezet be a kormány, amely a befektetési alapokat fogja érinteni. Növekedni fog a…..
Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2014.11.06 15:07:46
copy-paste csak, de lehetne szemezgetni ebből is, mert ez a 40-es lista nagyon hiányos :D

"49 tétel a rezsicsökkentés jegyében:

– adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása
– munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából
– a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
– cégautóadó emelése
– egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal
– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
– illetékemelések
– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
– az ebek és lovak kötelező chipezése
– a „chipsadó” bevezetése
– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– szeszesital jövedékiadó-emelése
– dohányáruk jövedékiadó-emelése
– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése
– üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése
– áremeléssel
– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)
– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
– a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– a szociális öntemetés bevezetése
– szociális hozzájárulási adó bevezetése
– elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére emelkedett)
– közművezeték-adó
– a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
– kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel
– bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése
– banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó”
– tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
– betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– telekommunikációs adó- gyorsvonati pótjegy
– „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó
– pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat
– nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése
– munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése
– egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– a Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel
– pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– tandíj de facto bevezetése
– internetadó"
A kiegyensúlyozottság jegyében ezúttal a DIGI-t ütjük olvasónk bunkójával. Emberileg érthető, hogy kiakad azon, hogy pont neki, hűséges mindentelőfizetőnek jár a konkrét nagy semmi az akciós kosárból, szakmailag viszont mit is udvaroljon neki a cég, ha már  évekkel…..
Indul az új élet, ez a Homár Közösségi Izéje, az Offoló esetleg Dühöngő. Kéretik ezentúl itt megbeszélni a vacsora és az élet nagy kérdéseit, hogy a posztok alatt a híres releváns tartalmak maradjanak a mindenkori sorstársakat, ötleteket, megoldásokat kereső vagy csak…..
Hogy mi az a beforgatás? Ha jól veszem ki a lenyúlás, elzabrálás, elcsaklizás, elkommunizálás, einstand hivatalos megfogalmazása. Mindez azért, mert az ügyfél hónapokig nem vette át, de nem lustaságból, hanem az elhúzódó fogyasztóvédelmi eljárás miatt. Kedves…..
Tegnapi posztunkban már hüledeztünk egy sort a Sole-Mizo által gyártott, CBA-ban fotózott Hazai tejen, ami 1 liternek tűnik, de valójában csak 900 ml. Erre nem kiderül, hogy a paszományos tejet lehet kapni az Auchanban is, de az idegenszívű hiperben (mindenki kapaszkodjon meg!) 1…..
Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2014.09.12 12:04:27
@Dr. Kix: "Valaki anno felvetette, hogy jogszabályban kellene meghatározni, hogy ilyet ne lehessen csinálni. "

Van ilyen rendelet, csak sajnos a tej nincs benne (legalján a lista):

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0800013.NFG

Viszont ha hozzányúlnak, mellétehetik a METRO-s 0,9kg-os cukrot is:

homar.blog.hu/2013/10/18/hivatalosan_0_9_kg_lett_az_1_kilos_cukorbol
Nem, nem Spar-tejfölt! Hanem a e-matricát. (És nem is én, hanem gborz, de ez részletkérdés.) Pedig milyen jól indul minden. Levélírónk még remekül tolerálja a kényelmi díj kifejezést is, pedig bennem már attól kicsit mindig meghal valami a józan észből és a reményből, de…..
László váratlanul egy 32 ezres csekket kapott a BKK-tól, pedig nem tömegközlekedik, és nem is büntették meg. A BKK szerint még térfigyelő kamera is rögzítette az eseményt. Nohiszen: Tegnap kaptam egy 32 000 Ft- os csekkel mellékkelt fizetési felszólítást a BKK-tól. Miszerint…..
Vallalkozas Hatraltatasi Iroda 2014.05.12 18:22:19