Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gutberger

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kézműves sör jelensége világszinten 2012-ben is folytatta a tőle elvárható dinamikus fejlődést. Idén érte el a 10%-ot az amerikai sörpiacon a kézműves sör forgalma. A skót Brewdog az új üzeme mellett nyitott vagy hat pubot Angliában, mi viszont végre leszoktunk róla, hogy…..
Gutberger 2012.12.28 17:22:03
@-kk-: Békésszentandrási szilvás sör. Csak azt kértem a főzdétől, hogy finomabb és több alkohol % legyen benne. Igen, szilvasűrítmény is van benne, nem aroma. A többi már csak pártatlan sörkritikusokon múlik. Ja, és persze a vevőkön akiknek ízlik és a jövő héten is leemelik az üzletek polcairól.
Pillanatkép a gyorsulva táguló magyar kézművessör-univerzumról. Egy évvel ezelőtt fele ekkora sem volt, jövő ilyenkor ki tudja mekkora lesz. Mivel az eddigi Google-térképet már lusta voltam folyton frissítgetni, ráadásul egy idő óta mellnövesztési tanácsokkal bünteti az…..
Régóta szállingóznak a hírek a lengyel síparadicsomokban készített forraltsörökről, és más egzotikus téli sörfelhasználási módokról, de végül talán mégis inkább a forraltbortól és a karácsonyi ízvilágtól való viszolygásom vett rá, hogy saját kézbe vegyem a…..
Folyékony Kenyér Becsekkolás 2012.10.27 12:51:19
Új szintre lép a pesti csehsör-mánia. Az elmúlt évben egyre több kis cseh söröző jelent meg a pesti kocsmatérképen, amit csak üdvözölni tudunk. Végül is, ha Prágában elfér több ezer, akkor nálunk pár száz simán megnyithat, nem? Eddig ezek a sörözők – PivoI, PivoII,…..
Gutberger 2012.11.10 11:12:06
-Hiába irigykedik mindenki a cseh sörkultúrára. Pont. Meg a Belga, Német, Osztrák, Szlovák sörkultúrára. Pont. Szlovákiában is van egy ilyen nagykereskedés akinek a szállítóautójával (teherautó) véletlenül futottam bele Zólyom mellett. Irigykedtem egy kicsit.

www.pivoch.sk/

Persze amikor a mi nagykereskedésünk szeretné árusítani Budapesten a Starit, Bors Serfőzde, Bszentandrásit. (Tehát összefogni Bp. a kisüzemi-kézműves sörértékesítést) söröket, kedvesen megköszönik, hogy nem. A Stari még csak annyit se tett, hogy köszi nem.
Nos erre megcsináltuk az Új Maláta 0,33 L üveges sört ,,hogy haladjunk a trenddel, mert hát a Petpalack az nagyon szar a sörgurmandoknak,,. Az rendben van, hogy a multik által lefizetett vendéglátókba szinte lehetetlen berakni egy magyar sört, de azok a helyek sem teszik be akik tartanak hasonló kategóriát: Pl: a jó, IF, BierBeer. Nahát meg a Venenum! Képes bemenni a sörfőzdébe két fólia sörért mert csak annyit rendeltek. A többi kakukk. Állandó out of stock. Nos félretéve a sérelmeket sok sikert kivánok azoknak a helyeknek akik bent merik tartani a magyar, cseh, belga stb. kisüzemiket. Meg ez a blog általános info-célja is kúl!
Annyit még, hogy a kisboltokba is elkezdődött a lefizetés. Benzinkártyát kapnak a boltosok a volumenért, tehát a szortiment szűkítésért!!!! Gratula multi global world.
A Chech-In-be meg biztos elmegyek sörgurmandolni, addig is sok törött korsót nekik!
Már boltokban az idei Gasztro TopLista >>>! A végefelé egy ötoldalas szakasz a magyar kézműves sörfőzésről szól, mint a jelenleg legizgalmasabb gasztronómiai fejleményről. Az első oldal itt látható, alatta pedig a szöveg. Hozzá pár kép, ami kimaradt a…..
Friss, ropogós tavaszi reggelen 4 óra alvás és 2 óra vezetés után érkezünk a miskolci Hermann Ottó Múzeumba. Az Avas errefelé a szebbik arcát mutatja, harangláb és borospincék gubbasztanak a hegyoldalban, várják, hogy a nyújtózkodó napsütés átmelegítse a falaikat.A múzeum…..
Gutberger 2012.03.22 11:02:33
@-kk-:
a)Nem értem ezt a hátunk mögött mester mondatot!...hisz ez egy nyilvános blog és a KK is az, bár tényleg nem oda írtam csupán a sörversenyre reagálva jutott eszembe az ottani szócsata.
b)Ebből látszik, hogy szubjektív a sörök megítélése az oldalakon és nem mindig klappol egy elért eredménnyel, ami persze nem feltétlenül hiba csupán egy nemzetközi zsűri hibázott és biztos elnézést is kérnek emiatt.
c)Pont nem nekem kéne megvédeni a Szögedi sört hisz nincs már semmilyen üzleti kapcsolatom velük de mindig is elismertem, hogy jó söröket csinálnak.
d)Más.....Én személy szerint ezeket a mézesnarancsosszilvás valamiket nem is zsűriztem volna hisz ez olyan mint egy borfesztiválon wermuthot vagy málnás fröccsöt bírálnának. De persze ebben az a szép, hogy néha a piac diktál nem a sörszakértők vagy forgalmazók. A dreher is kénytelen kijönni valami HB limettával, hogy ne soproni körtésalmás traubt szolgáljanak fel a lefizetett kizárólagos vendéglátóhelyeken. Addig ameddig még életben hagynak minket minden magyar igyon magyar kisüzemi (sört) nem kézművest, mert szerintem az a kézműves ami max 50 Liter a többi kisüzemi. Na ez is szubjektív volt.
(forrás: FORTEPAN) ..
Gutberger 2011.04.11 21:05:37
@Serkoptató: Értem mit szeretnél mondani. Az elképzelésed viszont nem reális. Például Hollandiában cc. 130 sörfőzde/gyár van. (mondtam egy számot.) viszont fele akkora mint Magyarország. Más a piac, más a vásárlóréteg, más a kultúrkörnyezet. Tegyük fel, Magyarországon van egy sörfőzde és olyan sört főz, hogy még Hollandok is elpirulnak milyen finom. (és neked is ízlik)Itt kezdődik a probléma. Milyen áron tudod bevezetni? Kinek adod el és hogyan? Rengeteg részletkérdésem volna de lehet, hogy én is kekeckedésnek venném őket. Ezért egyszerűbb ha egy üzleti tervet küldesz. Még annyit, hogy ma Magyarországon melyik sörfőzde tudná ezt megcsinálni vagy ha új sörfőzdét csinálna az ember mennyibe kerülne az első kapavágástól a termék bevezetése a piacra? Megvan. Megkérlek téged és a Csányit alapítsátok meg a Teleki serfőzdét.Bocs, ne vedd magadra. Ez a citromos sör éve lesz.

Reklámoztam már magunkat? Itt a spam:
interwest.boltaneten.hu
Gutberger 2011.08.23 21:27:57
@Gérard Duchemin: Kedves Pierre Richard!
Kérésedre itt a spam:
www.interwest.boltaneten.hu
4-hó óta nem leveleztem itt, de nem tudtam ellenálni kérésednek.
A Budavárisörfesztiválra meg a félreértések elkerülése végett azért nem megy(ünk) ki az er-pé, mert bár teljesen úgy nézett ki mindenben megállapodtunk és a rendezőség is korrekt és profi csapat de csak a múlt héten, csütörtökön kaptuk meg a szerződés végleges formáját és azt átolvasva úgy döntöttünk sajnos nem tudunk részt venni eme nagyszerű sörhapeningen.
Legalábbis mint sörforgalmazó...
A fesztiválnak szerintem mérföldkő szerepe lesz a magyar sörtörténelemben ezért is sajnálom, hogy nem lesz ott az összes magyar-kézműves-kisüzemi-házisörfőzde terméke.
Gutberger 2012.03.11 15:16:32
@er.pé ser:
Egy-két cím ahol elérhetőek az erpé új sörei:
Budapest II. ker Lövőház u. 12. Fény u piac, IV. em. 2/B Napsütöde pékség.
Budapest VIII ker Krúdy Gy. u. 9. Kollár-Borok-Sörök vegyeskereskedés
Budapest XI. ker Villányi út. 86. (BAH csomópont sarkánál.) Stratus Vegyeskereskedés.
Budapest XIV ker Nagy lajos 168. Venenum Belga sörök boltja.
Esztergom. Kosssuth u 2. Árkád édességbolt
Dorog. Diófa u. 42. Alfa-Tas Italdiszkont.
Székesfehérvár. Gáz u. 12. Zuzmara vegyeskereskedés.
Banános sör nélkül meg se lássalak Érden.
Gábor.
A Főzdefesztnek mindig is fontos volt a korrekt tájékoztatás, az információ folyékony haladása, ezért az idei fesztiválra rendes térképet is nyomtunk, azaz nyomunk. Viszont pont az információ folyékony jellegénél fogva, nem könnyű végső formába önteni, ezért ezen az éppen…..
Miután a hétvégi Főzdefeszt átmeneti sörhiányt okozott Pest megyében, és a június elejei Budai Gourmet Fesztiválig nem is igen lesz sörös esemény, a magyar sörgurmék aggodalmasan kémlelik a jövőt: hol fogunk mi a hétvégén jóféle kézműves sört inni?Majd én megmondom:…..
Gutberger 2011.05.22 20:06:07
@Sörapu: Nem szóltam bele az üzletmenetébe pusztán javasoltam két nyelvi alternatívát a szlovákon kívül legalább a sörfesztivál idejére.
Ha elmegyek valahová alkalmazkodom: viszek térképet.
Soviniszta felhang? Jó hogy nem fasiszta.Családom felmenőiben található: német, sváb, magyar, szlovák, zsidó de lehet akár még orosz vagy török amiről nem tudok. Nem vagyok semmilyen pártnak a tagja, sem szimpatizánsa. Mivel ez egy sörblog nem merülők bele a történelmi magyarázkodásba. Ez a Kárpát medence ahol a bor és a sör is jól elférnek egymás mellett. Mindamellett a kisüzemi sörünk (Corvinburg)címkéjére rárakattam a pivo feliratot is. Szeretnék egy magyar ,,sör" feliratot látni egy cseh vagy szlovák kisüzemi palackon. Ahoj!
interwest.boltaneten.hu/
A versaillei békeszerződések után is több eldöntetlen területi kérdés volt az egykori Monarchia területén, gondoljunk csak Sopron 1921-es népszavazására. Pár száz kilométerrel északabbra  a Tescheni-Szilézia területe (térkép) volt kérdéses, amit a frissen megalakult…..
Gutberger 2011.02.26 08:11:40
@erminavet: Tehát van remény. Pozsonyban a villamoson magyar nyelvű feliratok lesznek, esetleg felavatnak egy Árpád szobrot valamelyik végállomáson.
Ez most megdöbbentő lenne, de ugyanilyen megdöbbentő volt az akkori Pozsonyi magyar/német lakosságnak a szlovákra való átállás.
Dopravný podnik mesta Bratislava....de a kő marad.
Bocsánat, bocsánat ez inkább politikai hozzászólás volt mint közlekedésimádat.
Megértem azt a zöldfülű kocsmatölteléket, aki a XI. kerület kocsmáit messzire elkerüli. Itt még számos autentikus hely él és lélegzik, olyan helyek, melyek magukon viselik a törzsközönségük életét, és ilyen életgubancokba a kívülálló nem szívesen sétál be, néha…..
Gutberger 2010.11.05 07:14:04
@TonyCaviar: Valóban ki lehetne írni egy nyelvújítási pályázatot itt a blogon házisör név helyett.A kisüzemi szó egy kicsit kemény és szoci beütése van. Petibinek meg igaza van. Milyen sört gyártsanak a magyar sörfőzdék ami eladható de a sörfanoknak is megfelel. Most a sok sörszakértő előadhatja magát Várjuk az etalont vagy sörreceptet esetleg külföldi példaízvilágot.
Folyékony Kenyér Peters Schwarz 2010.10.19 11:14:07
Mostanában tűnt fel a Blaha Lujza téri aluljáró kitüntetett boltjában, ahol a Red Devilt és más szögedi dolgokat lehet kapni, abban a kis lyukban két hányás közt, a hetes Budára menő megállója alatt. Nem néz ki szörnyen, bár azonnal látszik, hogy nem német, és az is, hogy…..
Gutberger 2010.11.03 18:47:32
@főzdevadász: Kedves Főzdevadász!
Kiváncsi lennék neked van-e olyan sör ami ízlik, és nagy mennyiségben gyártanak? Vagy mind szar? Lehet nem tudsz meginni 0,25 L sörnél többet, nehogy az ízlelőbimbóid megsérüljenek? Kritikáid határozottak és egyértelmű, nyilván sosem ittál még egyszer ugyanazt a sört, nehogy széleslátókóstoló imaged lerombold még magad előtt is. Kis szériás söreladásból nem lehet megélni! Sem a sörgyártónak sem a kereskedőknek. Túl kicsi a piac ehhez a szegmenshez.
(Főzdevadász: akárhogy csűrjük, csavarjuk, a PET palack igenis egy szar. Kész, ennyi. Egy minőségi sör soha az életben nem kerülhet PET-be.)
Gyakorlatilag most minden magyarországi kisüzemi sörfőzdét és annak sörét leszaroztad. Remélem mindegyik ír neked egy üdvözlő képeslapot. Még a nagy H.hu-is.
Ismétlem a PET palack kényszerűség. Nem ők erőltetik. Így gazdaságos. A multiknál még gazdaságosabb! Mégsem érvényesítik az árban.
(Főzdevadász: 1. Belgiumban pedig másképp...Ott összeállnak páran, s egy fejtő gépsort összehoznak. 2. Kb tízmillió Ft, ha többen összeállnak, mobil tankokkal, máris megoldható...Ez így megy amott, össze tudnak állni. 4.S mindenféle üveggel lehet operálni, cimkéző is benne van. 5. Üveget venni pedig nem hinném, hogy olyan nagy mutatvány, akár 2-3000 arabot is lehet venni egyszerre.) pikk-pakk ez ilyen egyszerű?
1. Belgiumban sok családi vagy kisüzemi sörfőzde üzemel van amelyik 300 éve. Van sörkultúra és felvevőpiac. Ez Magyarország.
2. Kb.tízmillió Ft ha többen összeállnak? Erre nem mondok semmit.
3. Mobil tankokkal? T-34?
4. Nincs Magyarországon üveggyár. Csak import.
5. Súgd meg hol lehet venni 2000 db (szép) esetleg barna 0,33 sörösüveget, esetleg nettó 60 Ft alatt. (Belgium?)
Elképzelem, hogy 3-4 magyar sörfőzde összeáll fejtőgépsor, mobiltank, tízmillió Ft, 4x2000 üveggel, meg csinálják a sörfan minőségi sörüket aztán néznek ki a fejükből, hogy eladtak Bp. csakajósör boltnak 60-60 darabot, hogy a főzdevadász meg tudja kóstolni. Aztán megpróbálják belistázni egynémely kisebb, nagyobb hálózatba és rádöbbennek nem ez az Ő piacuk, vagy futhatnak egy kört vendéglátóhelyeken meggyőzve a tulajt miért jó ha üveges házisört árul, de nem olcsón. Marketing nélkül meg kakukk! Már megint a pénz, pénz, pénz. Persze ez pesszimizmus, de azért vannak kivételek. Mint a mi kereskedésünk felvállalta a Szögedi és a Peters sörök forgalmazását, ezáltal példát mutatva a többi nagykernek. www.hazisor.co.cc (Ez volt a reklám helye!) Tudom ez a hazai termék hangoztatása elcsépelt, de azért fontos, mint a free Tibet!
Félre a gunyorokoskodást.
Magyarországon a sörkultúra még nem érett meg (szélesebb elérhetőségben) ezekre a sörökre. Amint a piaci részesedés és a felvevőpiac igényli (vagy az életszínvonal) szerintem ez változni fog.
Jelenleg 200 – 300 (zömében élelmiszer) boltba, vendéglátóhelyre szállítunk alkoholos italokat, amint változik, az igény én leszek a legboldogabb. Többször próbálkoztunk minőségi söröket értékesíteni, nem sok sikerrel. Lehet, hogy ügyetlenül csináltuk, de lelkesen. Jelenleg egy Lasko, Fosters, Krombacher söröket is nehéz eladni Bp. I,II,III,XII, kerületein kívül. És ezek sem a legkülönlegesebb sörök.
Mindezeket a házisörfőzdék és a népszerű(tlen) PET palack ,,védelmében” mondtam, de maximálisan megértem a jó és különleges sörök imádóit, a sörfanokat, hisz én is szeretem a jó sört, bár megiszom a multisörgyárak többféle vezető ízvilágát is. ,,Szakmai ártalom”.
Ha ezután a Black Rose-t PET palackba töltenék szar lenne? Többféle válasz lehetne, sértődött, vidám, hahotázó, megmagyarázó, elitélő, megértő, de ezért jó ez a blog mert segít megismerni különleges söröket és arról nyilatkozó emberkék véleményét elolvasni esetleg több nézőpontot is figyelembe venni.
Üdvözletem minden sörfan emberkének. Gutberger.
Gutberger 2010.10.23 16:04:21
@Ogreface: Nem az én termékemről van szó!
Ezt te írtad: Nemrég így kóstoltam meg a Salitos nevű igen trendi, de világbajnokian szar, sörnek csúfolt műanyag keverékeket is.
Erre reagáltam.
Ismétlem magam: Továbbá: Sok sikert a Black Rosnak! Biztos jó sör, mert csak pozitív dolgokat hallok róla.
Én még nem kóstoltam de szívesen megtenném, hol lehet kapni Bp.?A minőség dolgában egyetértek veled, csak sajnos a piacon nem csak ez a fontos. Ha fontos lenne minden boltban Black Rose és belga söröket is lehetne kapni és a sörkedvelőknek nem kellene vadászni ezekre.Az üveges minőségi borokat nem lehet összehasonlítani a petes csodaborcsaládra. Ez a házisörnél valamilyen szinten kényszerűség.Gondolom ezen a Black Rose már túl van.Sok ilyen sörmestert a piacra, hol kapható?
Üdvözlettel:www.hazisor.co.cc
Free Tibet!
Gutberger 2010.10.31 14:28:49
@TonyCaviar: Milyen ,,jó” ilyeneket olvasni.
Azt hittem már nem fogok írni ebbe a fejezetbe.
Tulajdonképpen meddő vitát illetve más nézőpontot képvisel minden író.
Ez az oldal kicsit,- csak a jó sör, minőségi sör, különleges sör, sörvilág sörfanjai értékeit, kritikáit képviseli.
Szeretnék olvasni mondjuk egy H.hu értékesítési vezető eszmefuttatását is a Petsör, jósör, szarsör kérdésről.
Íme 1-2 márka ,,ócska” Pet palackban (csak h. termék): Golden Brau, Zlaty Bazant, Karlovacko, Starobrno, Zlatopramen, Soproni, Bucegi, Ciuc, Gambrinus, Silva, Neumarkt, MB, Corgon, Kelt, a teljesség igény nélkül. (Tonycaviar): Ha valaki sikereket akar elérni a sörforgalmazás terén, miért tölti a sörét olyan palackba, ami eleve vesztesen indul a sörpiacon?) Ezek a sörök a legnagyobb vesztesek. Ehehehe. (És ezek csak H. termékei!!!!!!!)Kedves Tony, való igaz ezek nem nyugat európai márkák hanem east local b………t. Meg régóta bevezetett (újruhába öltöztetett) sörmárkák amit az oldaltámogató cége felvásárolt bagóért. (Neki bagó volt.) Bocsika, csüsz. Az megint egy más kérdés, hogy hová sorolja ezeket egy helyi sörfan, egy átlagfogyasztó, egy sörkedvelő, egy márkahű sörfogyasztó,(min. 4 féle ember!) na és a gyártó! Azt meghallgatnám de nem tőmondatokban. Profi előadás lenne.
Más: (Sörkoptató):A PET palackkal meg az még a bajunk -- az esztétikán túl --, Én az esztétikára fókuszálnék egy kicsit: A Peters Schwarz csomagolása (címkéjét is beleértve) nemcsak házisörök kategóriában ott van a top-on, már amennyire egy Pet-es kisüzemi sörfőzdétől kisajtolható még azt is mondanám, hogy szép. Anyagiakról: Egy új Pet forma szerszámkészítésének ára 500000-700000 Ft, müa vásárlás, címketerv, címkelegyártás, kupak, szállítások, munkadíjak, kb 1000000-1500000 Ft elindítani egy új sört. (Lehet, hogy még ezt is alábecsültem) Ez egy multinál felbecsülhetetlen összeg, nagyságrendekkel hatalmasabb. Egy 0,33 üveget beszerezni meg maga a lehetetlenség elérhető áron, vagy olyan mennyiséget kell vásárolni mintha a raktározás ingyen lenne. (A töltése meg manufaktúra) A Csomagolástechnológiát még nem is említettem. (címkefelnyalás a palackra, gépsor, brrrr.) Ide tényleg egy multi csomagolás szakértő kellene, szépen hallgatnánk, hallgatnánk, hallgatnánk, hallgatnánk.
A végére az írnám amit Sörkoptató: Nem ellenségek vagyunk, a céljaink valahol közösek: stabilan jó minőségű sört szeretnénk inni, és szeretnénk, ha ezek a jó sörök ugyanakkor változatosak is legyenek, valamint minél több készüljön itthon.
Határozottan egyetértek, a torkokban dől el minden. A szándék jó.
,,Erről a Pet-palack témáról külön témát lehetett volna kezdeni.”
Info: Osjecko (Eszéki) sört csapolnak Bp. az Alcatrazban, nekem ízlik, finom. (Az utolsó ex-YU sörgyár ami még nem multi!)
Üdvözletem minden sörfan emberkének. Gutberger.
www.hazisor.co.cc