Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pannotian

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Az új dohányzási törvény bevezetése óta, a főnököm azt szeretné, ha nem mennénk dohányozni.Januártól március 01-ig tiltotta is. Mivel a vállalat többi területein dolgozók dohányozhattak, az üzemi tanácsnál tettünk panaszt, ennek…..
Tisztelt Mt!   Üvegművészetet tanultam, és pályafutásom során összefutottam egy nővel, akinek egy ideig betekintést nyertem a tevékenységeibe.Ólomüveggel foglalkozott, így eleve úgy nyitott, hogy munkát ad nekem, aztán kiderült, hogy mégsem ad, ekkor bizalmasan elmondta,…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
pannotian 2011.12.01 10:19:27
@Mária: A posztoló nem ítélt, hanem vázolta a tényeket. Itt csak Te ítélkeztél.
pannotian 2011.12.01 10:37:53
@Albert a gonosz: Egyetértek. A Római Birodalomban ezekre a napokra esett a Saturnalia ünnepe és mint olyan már akkor is szent volt, amikor a kereszténység még meg sem született.
Idén január 18.-án elhelyezkedtem egy éjjel-nappali üzletben, éjszaka 12 órában, eladói munkakörbe, az üzletvezető elmondása alapján be vagyok jelentve, amit nem vitatok, csak épp nem tudom hány órában. Jelenleg is itt dolgozom lassan 1 hónapja és még nem írtam alá semmilyen…..
pannotian 2011.02.16 21:25:31
@az igazi Sipi:
Sipikém, nehéz a fejed?

"kit erdekel, mi a munkaltato kotelessege? "

A hatóságot.

"a munkavallalonak munkaszerzodese van "

Ennek fuss neki mégegyszer.

"en speciel rendkivul orulnek, ha a kedves "munkavalllot""

Nincs miért. Törvényesen járt el. Kötelezettségeinek eleget tett. Nem futott ki a határidőből.

""munkaltatot" is megfarkalna ugy az apeh"

Na látod. Őt már lenne miért.

"ugyanis az, aki felveszi a svarcmunkat "

Miért lenne svarc? Ő jelentkezett, bejelentett munkára. A munkáltató még nem tett eleget a kötelességének. Pont.

""na ennek a kettonek miert nem szakadt a jo edes anyjaba a feje meg idejekoran?""

A stílus maga az ember. Nagyon igaz!

"a teny meg az, hogy mellebeszelsz es egeszen masrol dumalsz, mint amit en mondok. ezt hivom en "fideszes kommunikacionak""

Sipikém, én tudom miről beszélek, de világosan látszik, hogy te ilyet még soha az életbe nem csináltál. Csak itt puffogsz. Ez megy.

Adócsaló majd akkor lesz, ha rosszhiszeműen jár el. Itt erről szó sincs.

Sipikém, ragozzad még a semmit...
pannotian 2011.02.16 21:30:41
@az igazi Sipi:
"a vita az lenne, ha bebizonyitanad, hogy miert nem adocsalo a kispajtas:-)"

Már bizonyítottam, magával a törvénnyel. És holtbiztos lehetsz benne, hogy én -veled ellentétben- ismerem is a témát.

"fizetett adot a leveliro a jovedelme utan? igenjarulekokat? igen
egyaltalan tud allambacsi arrol, hogy a levelironak jovedelme van? igen"

Honnan tudod, hogy igen vagy nem? Mutassa be a cég neked az adópapírokat?

"egyaltalan tud allambacsi arrol, hogy a levelironak jovedelme van? igen"

Ha nem tud róla, az a munkáltató sara. Majd megbüntetik érte.

Lassan, memorizálva olvasd el a posztot, majd a törvényt. Előbb-utóbb megérted.Báár..
Nehéz lesz az neked.
pannotian 2011.02.16 21:49:41
@az igazi Sipi:
"nem bizonyitottal semmit
azt bizonyitottad, mait sneki nem vont ketsegbe, azaz a munkaszerzodes hianya elsosorban a munkaltato sara."

Naaaa! Némi fény a sötétben.

"felejtsd el azt, hogy mindig valaki mas a felelos."

Nem más. A m u n k á l t a t ó! Tiszta és világos.Jelen esetben persze.

"es meg mindig, egyetlen budos szoval nem magyaraztad meg, hogy ez maskent lenne:-)"

Leírhatom századszor is Sipikém. A munkavállaló jelentkezett törvényes, bejelentett munkára. A munkáltató felvette. De még nem írt szerződést. Ezzel vétett. A munkavállalónak 30 napja van, hogy erre felhívja a figyelmét. Ez még nem járt le. Slussz, passz.

"az adocsalas tenyet pedig nem a munka torvenykonyve mondja ki, "

A munkavállaló részéről majd akkor beszélhetsz adócsalásról, ha a következő évben nem vallja be a jövedelmét, adóbevalláskor.
Új ez neked?
Hol vagyunk még attól?

Nagyon nem megy ez neked.
Sziasztok! Az Én történetem ott kezdődik, amikor első kisfiunkkal lettem terhes. Már 1éve dolgoztam egy kereskedelmi Kft-nek Debrecenben, amikor terhes lettem. Mivel nem könnyítettek a munkámon, és napi 13 órát dolgoztam (1 nap pihenő 1 nap munka), és enni is kint kellett, úgy…..
pannotian 2011.02.16 16:46:56
.
pannotian 2011.02.16 16:49:22
@metal: Abszolút csődtömeg. Hallottam, hogy sokan azért járnak ide, hogy kiröhögjék.
Már értem miért.
pannotian 2011.02.16 17:02:38
@enamel: Szedd össze magad, mert egyre nagyobb zagyvaságokat írsz. Érvelés nem megy,....szövegértésed nulla.
Azért bízhatsz még a csodákban. Vagy nem...
Egy éve elvették a rokkant nyugdíjamat az akkori törvények szerint. Bár állapotom nem változott, levették 50%-ra, ami azt jelenti, hogy rehabilitálható vagyok. Csak azt nem tudom, hogy, amikor pszichikailag jobban tönkretettek. Eleinte bizakodva néztem a jövőt. Ami az életemben a…..
pannotian 2011.02.12 23:15:26
@wendytesztaburger: Uramisten! Mekkora egy sötétség ez az ename. Szerintem hagyjátok. Neki még érettségije sincs.
Sziasztok! Nem tudom, van-e hírértéke ennek, mindenesetre megírom. Szerződésbontás ügyében voltam az egyik munkaerőkölcsönzőnél a minap. Kifelé jövet megkérdeztem az egyik lányt, aki akkor volt interjún, hogy hogy sikerült? Elmesélte, hogy a kölcsönző cég, amelyik a 10…..
pannotian 2011.02.06 17:31:31
@max val birca man:

Idézek neked egy leírást

"Lenin főbb újításai az eredeti marxizmushoz képest:

1, A kommunista párt döntő szerepe a kommunizmushoz vezető út során. Az eredeti marxi állásponthoz képest, mely szerint a kapitalizmus megdöntése után a folyamatok maguktól mennek tovább a kommunista társadalom felé, Lenin úgy vélte, a szubjektív emberi tényező igen fontos. Egy ideológiailag felvértezett kisebbség (a párt) képes arra, hogy elősegítse a kommunizmushoz vezető úthoz szükséges társadalmi változásokat.
2, A kapitalizmus világméretű megdöntése, a világforradalom kezdőpontja nem a legfejlettebb kapitalista államokban kell, hogy megtörténjék, hanem éppen ellenkezőleg, a kapitalizmus leggyengébb pontjain, az iparilag kevésbé fejlett kapitalista államokban.
3,A munkásosztály mellett a szegényparasztság is forradalmi osztály. Az iparilag fejletlenebb országokban a kislétszámú munkásosztályt a szegényparasztság egészíti ki, így elegendő mértékű munkásosztály nélkül is lehetséges a proletárdiktatúra.
4,A 20. század eleji imperializmusnak, mint a kapitalizmus utolsó lépcsőfokaként való felfogása.

A [kommunisták egy része a leninizmust sem tartja kommunizmusnak, hanem az eszme elferdüléseként tekint rá (pl. Rosa Luxemburg álláspontja)."
pannotian 2011.02.06 17:39:17
@max val birca man: Ha a Te cikked, akkor nem tudod önmagad értelmezni.

Már századszor írom lassan az első pontot, erre mindig megkérded újra, hogy mi a különbség?
pannotian 2011.02.06 17:42:20
@max val birca man:

"Szerinted mit csinált úgy ahogy Marx leírta."

Nagyjából mindent."

Szóval ezek szerint az I. vh.-ból kilépő félfeudális, éhező, nyomorgó SZU, annyira fejletten kapitalista volt, hogy a kommunizmus önmagától győzött, nem pedig egy szűk réteg a KP és az októberi puccs által került bevezetésre.
Sziasztok!   Nem tudom, kihez kellene fordulnom, de hátha ti tudtok mondani valami érdemlegeset. Ott kezdeném, hogy már közel egy éve dolgozok egy kisebb ingatlanos cégnél, diploma szerzés után ez volt az első állás amire visszahívtak interjúra, és mivel a pénz nagyon kellett,…..
pannotian 2011.01.30 22:22:56
@fogyókúra: Nem leányálom az életed. Nekem viszont már nincs pajzsmirigyem. Állandó gyógyszert szedek és hálaistennek eddig még a súlyom is rendben.
pannotian 2011.01.30 22:29:19
@tris: Bizony, igazad van, egyáltalán nem egyszerű betegség ez. Ezért blőd az aki itt a koncentrációs táborokkal példálózik és nem érti meg, hogy egy olyan betegségnél ahol bármi változtatás után három hónapot kell várni az eredményre, egyáltalán nem volt életképes azokon a helyeken.
pannotian 2011.01.30 22:46:03
@tris: Bizonyos értelemben valóban könnyű kezelni, mert például egy cukorbeteghez képest jóval könnyebb helyzetben vagyunk. Ők naponta mérik a cukorszintet, nekem három havonta kell a TSH-t. De amikor nem jó és átkalibrálják a gyógyszert arra is három hónap kell, hogy hatása legyen.De egy koncentrációs tábort nem élnénk túl.
Életemben már többször kellett új állás után kutatnom, a sors pedig úgy hozta, hogy fél évet egy nagy közintézmény személyzeti osztályán dolgoztam. Az eddig összegyűjtött tapasztalataim alapján az kell mondanom: jobb ma egy középfokú szakmai végzettség, mint egy (pláne…..
Mai bejegyzésünkben egy több, mint 10 éve munka nélkül tengődő olvasónk gondolatait ismerhetitek meg. Borzasztó hosszú tud lenni néhány hónap is, ha az ember nem találja a helyét és mindig falakba ütközik, ilyen hosszú időt még felfogni sem gyerekjáték. Nektek mi volt a…..
pannotian 2010.11.27 15:24:32
@Solid: Na megint ez a "büfészak" kifejezés. Ember, olyan nincs. A magyar népesség 17%-ka rendelkezik diplomával. Az az arány az EU-ban 27%. A lehetőség mindenkinek adott, ha van hozzá esze. Ha lennének "büfészakok" akkor a diplomások aránya jóval magasabb lenne.
pannotian 2010.11.27 15:30:55
@Solid: Az a szomorú, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat. Ez az állam szégyene és nem az egyéné. Az emberek többsége igenis akar dolgozni, de nem kap munkát. Szerintem meg ezen van a hangsúly.
pannotian 2010.11.27 15:37:49
@soproni1: Hát mi motiválja, ha nem az, hogy megél-e a fizetésből vagy nem?
Sziasztok! Sajnos nekem pont ma volt egy nagyon durva állásinterjúm. 40 éves vagyok, és én is hónapok óta nem találok munkahelyet. Ma egy budaörsi számítástechnikai nagykereskedésnél voltam, asszisztenst kerestek kintlévőség kezeléshez, pénzügyi tevékenységre. A hirdetés…..
pannotian 2010.10.23 11:54:08
@az igazi Sipi: ......és a kiírás szerinti legalkalmatlanabbat veszi fel.
Csak akkor minek a kiírás?
pannotian 2010.10.23 15:40:30
@Birca Maxval: Igazad van! Munkáltatóként én is azt venném fel aki a legmesszebb lakik, mert akkor több útiköltséget téríthetek neki, meg aki vendéglátós végzettségű és büfés volt eddig, mert nekem nem kell az a munkavállaló aki a kiírt kritériumoknak megfelel. Felsőfokú informatikai végzettség meg pláne minek?
A kritériumokat munkaadóként én írtam ki, éppen azért mert nekem olyan kell aki nem felel meg neki!!
Majd én eldöntöm, hogy a jelentkező nem is akart ide jelentkezni és biztos vagyok benne, hogy nem ezt az állást akarja. Mert én a munkaadó ilyen életszerű vagyok.
Szóval "Birca" teljesen igazad van!! Le a munkavállalókkal
pannotian 2010.10.23 18:56:00
@Birca Maxval: Lehet, hogy neked új, de az "emberi jellemvonások" egy tíz-húsz perces interjúban nem felismerhetők.
(Volt olyan ember akit egy étteremben kiszolgálva engem rettenetesen unszimpatikusnak találtam. Később az egyetemen ő lett az egyik legjobb barátom.)
Mindenkinek lehet rossz napja, és nem biztos, hogy egy interjú stresszes pillanatában mutatjuk a legoptimálisabb arcunkat. Az a munkáltató aki ezt nem tudja, az inkább ne interjúztasson, és ne mondja meg helyettem, hogy én mit akarok.
Tisztelt Fórumozók! Munkahelyemen többször konfliktushelyzetbe kerültem egy munkatársammal, aki nálam alacsonyabb iskolai végzettségű, mégis magasabb beosztásban van,pedig ehhez szükséges iskolai végzettsége nincs, pedig azt már törvény is kötelezi.( minimum érettségi )Nekem…..
pannotian 2010.10.19 21:38:56
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Te is Büfé-szakot végeztél? :)

Egyébként, egyáltalán melyik szak a büfé-szak? Annyira divat ezt mostanában elsütni, de én nem tudom. Ebben a fórumban is emlegeti valaki.