Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Seňorita Szöszi

50 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Messianizmus A legenda nyomában 2011.09.29 10:34:56
Felemás érzésnek kellene lennie, hogy a legjobb barceloniai magyar, Kubala László kereken 50 éves rekordját beállították. De mivel Lionel Messi tette, nem érzem akkora bajnak. Leo teljesítménye ugyanis nem kisebbíti Kubaláét, hanem inkább erősíti. Ha eltekintünk az új rekorder…..
Messianizmus Imidzsválság 2011.09.14 10:36:00
Egy-két napja már morfondírozom ezen a cikken, de ahogy az idő telik, egyre másképp formálódik a mondanivaló. Vagyis nem is maga a szentencia, az nagyjából maradt az eredeti, de bizony egyre több darabja kerül elő a kirakósnak, melyek egy igen érdekes tanulságba torkollanak: Lionel…..
Messianizmus Maradona átka 2011.09.10 10:38:00
A nemzetközi körnek csak az európai csapatoknál volt igazi tétje. Spanyolország például hat góllal döngölte földbe szegény kis Lichtensteint, és így már biztosan ott lesz a ukrán-lengyel Európabajnokságon jövőre.Bár ez a blog nem a magyar fociról szól, mégsem mehetünk el…..
Messianizmus A sztrájktörő 2011.08.22 10:41:00
Vasárnap volt. 34 fok árnyékban. Csengettek. A játékos fanyalogva slattyogott az ajtóhoz:- Csak nem megegyeztek - dünnyögte szinte hallhatóan. A fenének sincs kedve most már, az utolsó pillanatban összekészülni, aztán kifutni a pályára.- Telefonon hívnának, ha menni…..
Messianizmus Messi nem normális 2011.08.19 03:04:45
Egy normális ember ugyanis egy Copa América - szerű élmény után összeroppanna, és úgy eluralkodna rajta a mélabú, hogy többet pályára sem lenne kedve lépni.Ehhez képest Leo úgy tért vissza pár nap edzés után a spanyol, illetve katalán gyepre, mint aki megtáltosodott a…..
Lionel Messi előbb barátnőjét, majd saját bálványát döntötte le a nyaralásán.                       A Barcelona ikonja, Lionel Messi az argentinok számára csúfosan véget…..
Seňorita Szöszi 2011.08.10 09:05:26
@mikka:
"Mindig van egy olyan érzésem mintha a fiatal Robert DeNiro-t látnám néhány Messi fényképen :) "

Nekem is feltűnt.

@Italo Balbo:
:D

És a legjobb, hogy ez nem is cigi, hanem egy nyalóka. :)
Közeledik a szezonkezdet. Ennek legbiztosabb jele, hogy az FC Barcelonára specializálódott katalán paródia-show, a Crakóvia stábja újra dolgozik. Honlapjukon mindenesetre reagálnak arra a csúfságra, ahogyan az argentin közvélemény Messi hazafiságát megkérdőjelezi.Az álhír…..
Messianizmus Újra a pályán 2011.07.31 12:17:26
Az előszezon az FC Barcelona számára már jócskán megkezdődött: egy gól nélküli gálameccsel segítettek be a horvát Hajduk Split centenáriumának megünneplésébe. A héten pedig Amerikába repültek turnézni. Tegnap Washingtonban néztek ismét farkasszemet BL-döntős…..
Messianizmus Cáfolat 2011.07.28 12:22:00
Úgy látszik, az állítólagos Messi-levél esete eszkalálódott, mert a focista hivatalos oldalán cáfolják, hogy Leo írta volna e kemény szavakat.Mivel a levelet - ugyan nem teljes egészében és nem is szó szerint, sőt erős kétségeinket is kifejezve - mi is közöltük, álljon…..
Hivatalosan már megkezdődött Lionel Messi éves szabadsága egy baráti farmon Santa Fe mellett. Leo a szemtanúk szerint nagyon rossz hangulatban van, délig alszik, alig eszik.Az argentin sajtó viszont nem nyugszik. Elfogtak ugyanis egy levelet. Sőt, nem is kellett lepkehálóval…..
Seňorita Szöszi 2011.07.21 21:10:02
@luli10:
Ó, nagyon köszönjük! :)
Nem véletlenül van kint a te weblapod sem nálunk.

Szerint is látszott a fáradtság. Ez a Copa América úgy hiányzott most (nemcsak Leónak), mint egy púp a hátra. Szörnyű meccsek, kevés igazán kiemelkedő teljesítmény. Előfordulhat, hogy Paraguay győz, és akár úgy is megteheti ezt, hogy rendes játékidőben egyetlen gólt sem szerez, hanem a végén, tizenegyesekkel. Nagy szégyen lenne.
Uruguay viszont megérdemelné.

Hasonlóan látjuk Leo személyiségét. Szerintem sem fakadna így ki. Ha nem tetszik neki valami valóban vagy elfojtja, vagy legfeljebb a bajsza alatt elmotyog pár csúnya szót. :)

A blog másik szerzője szerint Messi apja írta a levelet, de ez is megdőlt a te infódnak köszönhetően.
Messianizmus A nap képe 2011.07.11 08:56:07
"Messi, bocsáss meg nekik! Nem tudják, mit beszélnek. Légy erős!"    ..
Messianizmus Cry for me, Argentina! 2011.07.08 08:57:00
Jópár évvel ezelőtt bejutottam a biológia tanulmányi verseny fővárosi fordulójába. Nem végeztem valami előkelő helyen, pedig hónapokig készültünk rá.Az iskola igazgatónője behívott, és legnagyobb megdöbbenésemre szemrehányást kaptam.Nem mintha a Kaán Károly…..
Messianizmus Állatok farsangja 2011.07.04 15:25:00
A leglelkesebb brazil tegnap kétségkívül Faragó Richard volt, aki a magyar nézők számára a meccset közvetítette. De az ő lendülete is alábbhagyott a sárga-kék kínlódás 70. perce környékén.Pedig a szervezők mindent megtettek, hogy a hangulat ne legyen szokványos: a Brazília -…..
Már csak két és felet alszunk, és rögtön a Copa América nyitómeccsén megcsodálhatjuk kis kedvencünket, Lionel Messit. Amikor is az argentin válogatott - mint házigazda - Bolíviával néz majd farkasszemet.Nekünk itt Európában bizony érdemes rápihenni az eseményre: magyar idő…..
Messianizmus 24 2011.06.24 23:01:00
2011. június 24. van, Lionel Andrés Messi 24 éves. Soha vissza nem térő alkalom ez a szám szerinti "együttállás".A világ Messi rajongói most az egyik legjobb nem hivatalos, barcás hírforráson, a Barcastuff című Twitter-oldalon üdvözölhetik kedvencüket. Elég…..
Sokat nem pihenhetett Lionel Messi a fárasztóan hosszú Spanyol Bajnokság és a bl-es diadal után. Ráadásul - mint láttuk - a kikapcsolódás napjai sem teltek felhőtlenül. Szegény Leo még levegőt se nagyon vehetett, olyan hype alakult ki körülötte.Ez nem csupán az általános…..
Seňorita Szöszi 2011.06.13 19:58:09
@Lionel85:
És reméljük utána is nagy lesz a jókedv. :)
Messianizmus Jótékony testedzés 2011.06.13 19:57:14
A böjtölésnek két pokolian hosszú hét után vége lett egy kis időre. Lionel Messinek tegnap végre újra meccse volt.Persze nem a Barcát trombitálta össze Pep Guardiola egy újabb clásicóra - a Mester Izraelben tartózkodik amúgy is.Sőt, nem is a válogatott állt csatasorba…..
1 Elidegenít egy írótól, ha ostobaságokat beszél. Spirót például azért nem szívesen vettem még kézbe, mert rendszeresen így tesz. A másik ilyen író Vámos Miklós. Ő egyszer például azt találta mondani, hogy az ő korosztálya abban tér el a mai ifjúságtól, hogy…..
Seňorita Szöszi 2011.06.04 00:11:00
@stivanleroy:
"A részegségnek van egy nagyon rossz kultusza magyar értelmiségi körökben, ami nem kellene. Ez az állapot nem csodás. Nem vicces, nem jó, nem hősies, nem ellenálló, nem bölcs."

Teljesen egyetértek. Nem is értem, hogy miről beszél Ponti...
Messianizmus Messi abszurdok 2011.06.03 23:40:18
Most, hogy az európai szezonnak vége, és majdnem egy hónap van még a Copa Americáig, kénytelenek leszünk a pályán kívüli témákhoz nyúlni.Először is egy kis utózönge, amelynek Messi nem főszereplője, mi, magyarok viszont igen. Aki nem látott az örömtől, hogy a Barcelona…..
Messianizmus Messi felfedi titkait 2011.05.23 14:19:00
A svájci Tagesanzeiger hosszú interjút készített Lionel Messivel, melyben a legaktuálisabb kérdések mellett (a 2010/11-es bajnokság végeredménye után és a BL-döntő előtt) helyt kapott néhány klasszikus is. Sokszor már szinte várom, hogy Leo mindenkit meglep, és nem szabódik…..
Messianizmus Csak a foci! 2011.05.03 15:32:18
Már önmagában vicces elfoglaltság volt, mikor a szilveszteri buli punnyadós szakaszában a Spanyol Bajnokság résztvevőit igyekeztünk elhelyezni Harry Potterék világában. A La Masía természetesen Roxford, Mourinho meg Voldemort - ez rögtön világos volt már akkor is.Erre mit mond a…..
Messianizmus Az oroszlán nyomában 2011.04.11 16:59:37
Nem ismerjük pontosan, mik is a névnapi szokások a spanyolajkú világban, a Xavi tisztelére összeállított dokumentumfilmből azonban kiderül, számontartják és meg is ünneplik a névnapot, mint ahogyan mi is. Ami igen kellemes lehet, mert délen nem túlzottan spórolnak a nevekkel.…..
Messianizmus L mint lájk 2011.04.07 19:17:39
Végre-valahára, sok unszolás után Lionel Messi is regisztrált a Facebookon tegnap délután.Aki az ismerőse szeretne lenni virtuálisan, itt csatlakozhat a profiljához. Azért senki se vegye személyes sértésnek, ha nem kap gyors választ. A Messi megjelenése utáni hat óra…..
Messianizmus Az Év Embere? 2011.04.05 12:59:20
A Time magazin olvasói minden évben megválasztják az Év Emberét. A szavazásra bocsátott 100 jelölt között szerepel Lionel Messi neve is.Nem tartjuk túl valószínűnek, hogy ő lenne 2011 embere. Mert persze, Messi nemzetközi sztár, és a múltkori barátságos találkozón az USA és…..
A blog szerkesztősége gratulál!..