Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lododendron

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen foglalkoztam azzal az elemzői felvetéssel, amely szerint a Fidesz valódi célja az, hogy a „rendszerváltás idején meghonosított konszenzuskereső német mintáktól” közelebb vigye a magyar demokráciát „a brit mintájú többségi modellhez”.…..
Több mint egy hete van napirenden az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán kirobbant vita. Sokan magabiztosan állítják, hogy az embereket úgysem érdekli ez az ügy, mert a közjogi-alkotmányos kérdések iránt érzéketlen a kizárólag a pénztárca alapján voksoló…..
lododendron 2010.11.04 07:31:40
@getva: A 16 százalékos adókulcs Neked egy fillért sem hoz. ellenben azokkal, akiknek 2 milliós havi jövedelmük van. Pl egy fiedeszes képviselőnek, aki: korkedvezményes nyugdíjas, helyi képviselő+bizottsági elnök, megyei közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő - kb havi két millió Ft. Ehhez még szolgálati kocsival jár és költségtérítést is kap. valószínű bp.i szolgálati lakása is van, mert az előző képviselőnek is volt. Neki az egykulcsos adó több százezer Ft havi pluszt fog jelenteni. Pofátlan végkielégítésektől hangos a média. Ki kérdezi meg Szijártót, vagy Lázárt, hogy mit szólnak az "emberek" a pofátlan fizetésekhez. A válságadó és a magánnyugdíj pénztári pénzek e gazdag réteg még gazdagabbá tételéhez kell, ezért lesz a közszférában bérstop, hogy az álláshalmozó képviselők még többet kereshessenek.
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
Most, hogy egyre többet tudunk meg a második Orbán-kormány terveiről, egyre hangosabb lett azoknak a szava, akik csalódottságuknak, kiábrándultságuknak, időnként pedig egyenesen félelmüknek adnak hangot. Ezeket a véleményeket figyelve akár arra is gondolhatnánk, hogy a Fidesz…..
lododendron 2010.10.17 19:52:24
Kedves Török Gábor!

Hosszú évek óta figyelem politológusi elemzéseit, kezdetben a Tv műsorokban, most az indexen. Megfigyelhető volt a korábbi pártatlansága, amely mára teljesen megszűnt. Nem tudom elképzelni, hogy minden jelenlegi intézkedéssel egyetért, mert bíráló elemzést a választások óta nem olvastam Öntől.
Milyen nemzeti együttműködés az, ha a másik féllel egyeztetés nélkül törvényeket hoznak a megadóztatásukról. Rendben van, hogy közvetlenül a Fidesz nem hozhat most megszorító intézkedéseket, mert évekig erről beszéltek, de azt Ön sem gondolhatja komolyan, hogy ez közvetve nem fogja sújtani az embereket! A szocializmust ( én felnőttként is éltem benne), azért utasítottuk el, mert az állami cégeket a pazarlás jellemezte, a dolgozók meglopták a gyárakat (GMK), csak káderek kerültek a vezetésbe, de annyi haszna volt az embereknek, hogy a szegények is eljuthattak a szakszervezetek segítségével nyaralni. A mostani adóváltozás, családi adókedvezmény (3 gyermeknél 99000Ft - ehhez bruttó 475 000Ft kereset kell), csak a gazdagokat segíti. Egy szó nem esik a szegényekről, a szociális hálóról, a romákról. Én munkám során nap mint nap találkozom a mélyszegénységgel, a munkanélküliséggel. Nem tudom tudják-e, hogy milyen a születések szociális háttere, hogy tíz év múlva milyen arányban lesznek a szegény gyerekek és az átlag családból valók?(a gazdagok csökkenő arányáról nem is beszélve) Az értelmiségi 30 és 35 év közötti nők 40 %-nak nincs még gyereke!
Nem vagyok multi párti, de a kis és középvállalkozások, akik most a legtöbb támogatást fogják kapni, a legnagyobb adócsalók az országban. a dolgozók és tulajdonosok zöme minimálbéren van bejelentve és a többit zsebből kapják. Ebben az országban csak a közszférában és a multi cégeknél dolgozók fizetik a jövedelmük alapján a valóságos adót.
A Fidesz támogatottsága valóban töretlen, senki nem zúgolódik, az emberek nem szólnak semmit, pedig "minden értük történik" Valóban ellenvéleménye csak annak van, aki eddig sem támogatta a Fideszt. Nem vagyok ellendrukker, csak ezt az erőből kormányzást, ezt az egyszemélyű döntés sorozatot, " .. így döntöttem" a másik fél meghallgatása nélkül- ezt diktatórikus módszernek tartom. Én is annak szurkolok, hogy jobb legyen! Ebben egyetértünk.