Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Che_007

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hete olvashattátok Bence írását arról, milyen volt másfél év után Magyarországra látogatni Walesből. Nos, szerencsére azt is megírta, miként került ki (és miért éppen Walesbe és nem Londonba), úgyhogy ma olyanok leszünk kicsit, mint azok a hollywoodi filmek, ahol az…..
Che_007 2013.09.09 21:53:55
Alapvetoen Szerintem nem normalis az hogy itthon mindent azonnal akarnak az ujdiplomasok es ezert tenyleg mindent megtesznek (tobb nyelvismeret, semmi diak elet tanulas) igaz azert valjuk be ehhez sokkal tobb lehetoseguk is (sokan nem si elnek vele ahogy az iro is erzekelteti ..slepp) van mint a szuleiknek es ezzel nem is nehez kitunnia a nagy atlag nem tanulotol. Persze biztossan irritalo is az hogy ennyire robot modjara megtervezve es mindent ennek alarendelve azt gondolva tokeletes az elet es csak ez szamit (tankonyvek, szabalyok, paragrafusok, nyajassag az ugyfelekkel ) maga az eletre valo odafigyeles (tehat hogy valojaban ennek ott es akkro van e ertelme ? Ha mindnet csak eggyetlen dologra epitunk fel mar ilyen fiatalon abbol lehet btolas mar az elejen. Valmit nem ertek...Itthon lakast tart fnet ezek az elvarasai de kint jo egy alberleti szoba meg be nem jelentett (nem veglegesitett) reszmunkaidos pultozas?

Ez azert faramuci hogy itthon ekkorak az elvarasaink kint meg persze elfogadjuk a 1/3 akkroa lehetoseget mert azt erezzuk AZ ATMENETI CSAK. Es persze hogy az jobban jovedelmez..de persze azt nem mesilik el hogy jobban si megy a penz es ha szivedre teszed a kezed hanyszor voltal muveszmoziban ott plane szinhazban vagy netan koncertekre haverokkal hanyszor jartal? Tellene e arar a kinti fizetesedbol amire ithton tellett? Valojaban ugyanolyan szinten dolgozhatsz recepcioskent? Nem hiszem mivel kezdo diplomaskent (2,5 ev tapasztalattal) meg te adhatsz nekik tanacsokat ami azt jelzi hogy nem egeszen azt kaptad amit itt hagytal (megjha itthon munkanelkuli is voltal).

En inkabb ezt ugy talalnam hogy baromira nme jobb mint az otthoni munkahelyeim, viszont otthon nem kaptam olyan munakat mit szerettem volna es elkeseredesemben fel is adtam azt. Megertelek mert eg fiat;a vagy kalandozni es valojaban hasznalni is egy nyelvet vagy tobbet a hetkoznapokban kulfoldon azert mas. Viszont az biztos hogy tobbszoroset kell majd nyujtanod mindig mint ahleyieknek es tobbszorosen is kepzett vagy mint a kollegaid ott. Ez nem frusztralo? Mit lehet ebbol tanulni? Kitol tud az ember igy ott tanulni?

Pontosan hogy a kezdo munkaeronek kellene hogy az szempont legyen hol tud a legtobbet tanulni es nem a rangletran elorelepni mivel meg sokkal alacsonyabb posztrol es emberek kozott kezdi ujra az eletet.

Szerintem inkabb az iro az alatalanos itthoni kozhangulat es munkahelyi a tehetsegeket mas velemenyt elnyomo dolgok miatt mehetett ki mert itthon azert egy akarmilyen muiltinal is jobb eletkorulmenyek vartak volna mint egy recepcios allas Walles -ben. Tovabab valahogy nem ertem az igeneyek ilyen voltata (itthon csakis sajat lakas kint meg egy szoba eleg?) HA ithton si elegendo lenen az az eletszibvonal amit kint kap akkor az itthon kevesebb penzbol is megoldhato lettt volna es akkro persze van alals is. Ez igy szimplan kettos merce.
Che_007 2013.09.09 22:55:05
@zöldeketbeszélek:

Haat igen ezt erzem en is. NEm tokeleets a vilag. Osszeomlott a felepitett (de igazabol be sem probalt ) vilagunk. Jott egy kis fuvallatt es maris azt hisszuk hogy mindennek vege es ugyanezzel a lendulettel lepunk egy menekulest es megidealizaljuk a lepest hogy az ne menekules legyen. Az ujratervezes, igenyekbol visszavetel itthon es valos tapasztalatszerzes kevesebbert de tobbett esetleg mast ...Tehat nagyobb alkalmazkodas (NEM MENEKULES!) jobb lett volna.

Most az van hogy tobb penz (valoban tobb si marad?) viszont legalabb zeroooo szakmai tapasztalatszerzes es visszafejlodes var. Kb 2-3 netan 4 ev is mire visszakuzdi magat arra amit ithton mar csinalt (nem pozicio hanem neemi agyi munka). Az akarhogy is vessszuk elvesztegetett evek.

Amit okos embr tesz az azz hogy vagy foiskolat hagyom abba 1 evre halasztok es ilyen melokat akkro csinalok (na es ezt reszben le is tudta itthon az irasbol kitunve normalisabb munkakkal mint amit most csinal kint) vagy szerzek itthon munkatapasztalatot (4-5 ev) egy elismert nagyob b cegnel (hasznalhato referencia: nem kell magyarazkodni hogy mi az hogy Kinizsi Takarek, vagy OTP a kulfoldieknek, sajnos ilyen a vilag) es utanna adom el magam kint sokkal sokkal tobb penzert na es nem recepcioskent hanem valami dep leaderkent, vagy controlelrkent valoban elorelepve. Ezt akar meg lehet tenni itthonrol si kikuldetessel.

Persze ehehz tervezes es ujratervezes, esetleg atkepzes, vagy masik BSc netan a lesajnalt masok alltal csinalt MSc kell melelte meg valamilyen szakmai melo de nem pultos munka az biztos.

Szerintem jobb hogy most kapta az elso pofont az elettol de remelem nem fonoknek jon vissza azon hotelen keresztul a magyar reszere, mert akkro nem lennek azon emberek helyeben akiken atgazol majd sertodottsegeben itthon es kirugat. Na es persze ezzel pontosan olyanna valik o maga mint akik elol elmenekult itthonrol. :)

Szoval szociologiai, nehany embrekkel, tarsadalommal kapcsolatos tanulmanyok, tapasztalas vagy csak naaagy beszelgetesek ertelmes , megelt emberekkel sokat segitene ha mar magad nem tanulsz magad vagy masok hibaibol.
Che_007 2013.09.09 22:55:33
Taxomukke:

Igen en is ezt erzem ki a fenti cikkbol. Szimplan kisut az elet nem ertese. Az biztos hogy eleg sokat kell meg tanulnia a tarsadalomrol. Az ilyen karrieristaktol kell tartani mert csak azt tartja elkepzeljhetonek hogy ugy jo ahogy o csinalja mindenki mas csak slep. Nem mondom, hogy nincsen masoknak es nekem sem ilyen gondolatom keserveinmben, de tulelpek rajtuk es osszeszedem magam (nem 3 honapig sorozok hetvegente az MSc be menekulo haverokkal).

Egyszeruen az igeneyek sokkal meghaladottabak a lehetosegeknel. Eltem angliaban mernokkent de nem 22 evesen vartam el hogy megvaltokent kezeljenek es ismerjenek el es legyen meg sokminden (lakas es nem szoba, meg jo fozetes meg jo baartno...) . KIntiekbol en megtanukltam ott Londonban az atlag fiataloknak osszesegeben sokkal szarabb mert sokmindnekivel kelle versenyezniuk mind amellette, hogy mega levegoert is eszement penzeket kell fizetni igy 30 evesen egy ottani BGF -es BSc vel bizony szombat eset a metron kannabol fogod a loret inni haverokkal a belvarosba robogva ... Mert szimplan nem fizetheted meg. Azert a BGV nem a A Cambridge University. alapvetoen ez a baj hogy nalunk a fiatalok abbol indulnak ki amit a nyugati sikerfilmekbol nyomnak. elvegzed es tuti allas kocsi, no meg lakas (persze eszement sokat teszel erte, OKJ..). Nem ez nem igy megy ha csak egy BGF ed van. Akkro az van hogy 26-27 eves korodik szoba van esetleg kis lakas es gyujtesz tanfolyamokra es tanulsz meg jelentkezel alalsokra egyfolyaban es a lehetosegeken keresztil megtobbet tanulsz. Projektelsz. Majd kb 28 evesn megfogod az Isten labat ami talan 2-3 evig megy aztan jon vmi krakh ami visszavet es ekkro kell esznel lenned hogy ez normalis, barkivel megtortenhet igy veled is hogy becsodol alattad egy ceg vagy epp eladjak foluled vagy epp jon egy uj fonok aki hozza a haverjait teged meg lerak csicskanak vagy ha jobbe nnel akkro kirug az elso honapban ... Ez elmondanm kint is elofordul. Igaz itthon mostanaban hatvanyozottabban.

Egy jo dontese van ha mar kiment nem London (az tenyleg szar hely a fentiek miatt es nagyob is a verseny, stresszesebb barmiben, es meg eszement draga, lehuzo mindnen szinten)

Az elet nem mindenkinek csak felfele. Mast nem ezt meg foglya tanulni kint hiszen az biztos a mostani melo koszono vioszonyban sem lehet amit anno itt hagyott. VAn akinek ki kell menni kulfoldre azert hogy megtanulja ezt. En is ezt tettem :D
Negyedik hosztom a finn Pietari (31) volt. A 26 évesen banki munkával megkeresett vagyonát befekteti részvényekbe és az ebből nyert haszonból él. Elég kényelmes "állása" és élete van. Egy szép két szobás lakásban lakik Farringdonban, Londonban. Két éve tagja a CS-nek, 64…..
Ma van születésének 131. évfordulója, ennek örömére összeszedtem néhány képet teljesen szubjektív válogatásban, hogy művelődjünk és szórakozzunk kicsit. (Szerző: Klein Kinga) Néhány adat Pablo Picasso-ról Született: 1881. október 25-én, az andalúziai…..
A következő a kiinduló állapot: otthon ültem, és ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy megbontsak egy pinot noirt. Egy könnyű, nyári bort, a vörösök királykisasszonyát. Volt egy Szeremley 2006-os pinot a spejzban, ez a probléma tehát már a felmerülés pillanatában le volt…..
Örömteli hírünk van: a Copenhagen Cycle Chic és a Barcelona Cycle Chic szervezésében meghívtak minket a június 17 és 19 közötti nemzetközi cyclechic blogger összejövetelre. Az esemény Barcelonában lesz és nagyon izgulunk már, hogy találkozzunk a többi földrész bringás chic…..
Che_007 2011.06.07 11:43:54
Ajánlom őket használni BCN-ben:

www.budgetbikes.eu

Ők a legolcsóbbak ott.

De van ugye ott kerékpártárolós ingyenes rendszer 'bicing' is, de bonyolult beregisztrálnotok magatokat.

Szállásadóm szerint helyi lakosnak kell lenned.

Vanank ilyen bicing irodák a városban sokfelé (Az egyik a Diagoinal és Carra de Malorca kereszteződés közelében (én a Sagrada Familiától voltam 10m-re így az volt a közelebbi :-) ), ahol megpróbálhatjátok, dde szerintem nektek ott lehet elintézik könnyedén :-) Mindenesetre én anno inkább nem szivattam magam vele.
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
Az ultraortodox haszid zsidók New York-i lapja, a Brooklynban szerkesztett Der Tzitung (más átírásban: Der Zeitung) című napilap addig kozmetikázta az Oszama-hadműveletet élőben követő Obama-kabinet elhíresült fehér házi fotóját, hogy Hillary Clinton külügyminiszter, valamint az…..
Che_007 2011.05.10 11:22:23
Kretusz :

Na és szerinted akkor nem lenne kötelessége a többiek közül 1 nek átadnia a helyét az elöljárónak? Még egy nyugdíjasért vagy kisanyukáért nem megtenni is taplóság, akárhol is van a monitor! :-)

Továbbá ha odarakták a monitort elég nagy barmok. Egy hosszanti iroda végébe rakni a közepe helyett :-D Persze legyen minél távolabb mindenkitől :-) ráadásul ez egy előre felkészített szituációs szoba ... egy 7köznapi multinál jobbak erre a lehetőségek :-D

Ha az USA felsővezetésében ilyen fejetlenség és ésszerűtlenség uralkodik még ilyen egyszerű és logkus dolgok esetében is, akkor nagy bajban vaygunk! :-)

De itt másról van szó. Látszik ki irányít kit. Kinek vanak információi a keze ügyében és kinek nincsen semmilye és van kirekesztve! Ki ül a sarokban egy szobában egy kis 'puffon' és kik ülnek az asztal körűli rendes székben! Ez mindent elmond! Ezt nem lehet kimagyarázni holmi elbasztott monitor elhelyezésével!

Vagy te el tudod ezt képzelni pl. itthon? El tudod képzeélni, hogy Sárközy vagy Orbán vagy Blair, vagy Berlusconi ezt engedné? :-)

Ez az Obama gyerek nagyon nincsen képbe semmivel sem! Nem ő irányítja azt az országot ha még egy ilyen alap protokoláris dologban is mélyen megsértik, sőt sarokba kispadra ültetik. Látszik az arckifejezésén is hogy nincsen képben a dolgokkal. Kb mint egy megszeppent kisgyerek kifejezéstelen bambuló arccal. Többiek arcán koncentráció (szemösszehúzás)m izgalom (Hilary, és sokan mások tátott szájjal)
Látszik kik azok akik beleélik magukat , akik tettek az ügyért és személyes kudarcuk lenne, ha nem sikerülne. Sokan vanak. Kivéve az USA elnöke.

Ezek alap protokollok, emberismeret és pszichológia.
Hungarian Cycle Chic Budapest 2011 2011.04.18 06:20:00
Két évvel ezelőtthöz képest alig bírjuk kapkodni a fejünket, egyre többször hasítanak az optika elé az átlagostól eltérő stílusok. Nem csak minket tesz ez boldoggá, hanem büszkén tárjuk a világ elé a tényt: a bicajozás fejlődése megállíthatatlan. Ezért is tiszteljük,…..
A BBC Top Gear című autós műsorának egyik tavalyi hétvégi epizódjában ismét sikerült megsérteni valakit. Ezúttal Mexikó, illetve a mexikóiak lelkébe gázolt bele Richard Hammond, az egyik műsorvezető, aki folyamatosan fingó, lusta, elhízott, nemtörődöm alakoknak nevezte…..
Che_007 2011.02.02 13:14:24
@v4k0nD:
Éppen ezért nem is rájuk akadtak ki , hanme a BBC_re! :-)
Gondolom a szövegértés ment a suliban. vagy nem? :-)
Che_007 2011.02.02 13:22:38
@Stock:

Igen mint az Index hogy :

Menő
Nem Menő

Had én döntsem már el hogy mi menő és mi nem nekem.

Senki ne mondja meg mi az vagy mi nem az. Tájékoztassanak több forrásból én meg majd tájékozódom! De ne ők szarják a spanyol viaszt és monbdják meg nekem étékítéletet mondva mi jó és mi rosz.

A kiegyensúlyozott tájékoztatás amúgy sme létezik azt csak a hülye kormányok találták ki meg az iylen önjelölt elrugaszkodott, túlértékelt emberek.

Ha legalább elhangozna iylne hoyg szerény véleményem szerint.... vagy hogy ettől lehet másnak más véleménye de....

De ha valamki ezen műsorok top gear, fith gear, Totalcar komolyan vesz és ez alapján vesz meg egy autót, annak gratulálok! Tíííííípikus példája az önálló véleményt alkotni nem tudó tájékozatlan baromarcnak akinek pénze van de azt nem az eszével szerezte! :-)
Che_007 2011.02.02 17:18:51
@Ritana:

De van/volt:
TOTALCAR

:-) Ők is innét vették a stílusukat