Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NJSarolta

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy a Szentmise!      Amikor tíz évvel ezelőtt Pio atyáról szóló könyvemet írtam, egy atya megjegyezte, hogy „a Szentmise-áldozatot akár egy 'sima pap', akár a pápa mutatja be ugyanaz, ennél fogva a Pio atya miséje sem volt különb!” Én természetesen egyetértettem vele, ami a Szentmise „végtelen…..
„Mi vagyunk a pápa!” – nyolc évvel ezelőtt a Bildzeitung (ami a Blick újság német megfelelője) ezekkel a szavakkal, öles betűkkel adta hírül a pápaválasztás eredményét. Aztán nyolc évvel később, 2013. március 13-án este, újra felszállt a fehér füst és a világ…..
NJSarolta 2013.03.21 00:48:09
Nem botránkoztam meg az őszinte vallomáson, inkább köszönöm és szívből sajnálom, hogy voltak akik nem tudták a pipacs, vagy a hegy elmélkedésétől átitatva és önmagukat kiüresítve fogadni azt a hatalmas Ajándékot, amit a még hatalmasabb Abba Atyánk küldött nekünk. Hogy szépen elrendezze a dolgokat, hiszen Ő Péterre bízta az egyházat és nem egy "államra"!

Sokunkban, akik a Krisztus testét alkotó egyházért és papjaiért imádkozunk, bizony felmerült a kérdés: meddig nézi el ezt Isten jó szemmel? Több éve jómagam is azért imádkozom és böjtölök, hogy jöjjön már Valaki, aki Jézushoz hasonlóan felborogatja az asztalokat és kiűzi a csipkés ingeket Vatikánból! És egyszer csak bekövetkezett amire nem gondoltunk, vagy már nem hittünk eléggé, hogy megéljük, hogy megélhetjük!

"Dicsőítelek, Atyám, ég és föld Ura, hogy az okosak és a bölcsek elől elrejtetted ezeket és a kicsinyeknek kinyilatkoztattad. Igen, Atyám, így tetszett neked."
Mert amikor a számunkra teljesen ismeretlen fivérünket, immár Ferenc pápát be- és megmutatták hát megmagyarázhatatlan módon "szent" nevetésben és könnyekben törtünk ki, miközben argentin testvéreink térdre borultak és imádkozni kezdtek!
És bocsássatok meg a hasonlatért, amit most mondani fogok, de tudjátok mihez hasonlítható ez az egész? Mint szüzen férjhez menni! Ami egyszer adatik meg az életben és megismételhetetlen.

A Föltámadt Krisztus töltse meg szíveteket a béke és a szeretet ajándékával! Ámen
Az alábbi térképen látható tervezett útvonalunk. Idén is, csakúgy mint eddig mindig útjaink során (Barcelonától, Atlanta-n, Sydney-n Athén-on át Pekingig) lesznek biztos pontok illetve időpontok, de javarészt útközben fogunk szállást keresni. Ez lehet szénaboglya, folyópart…..
Miért e nagy csönd? miért a hónapokon keresztül történő hallgatás?Talán nem volt mit mondanom? Vagy nem volt kedvem beszélni a lelkemről?Vagy talán átéltem a sötétség/ a lelki szárazság állapotát?Azt gondolom igen. Mindhárom utat végigjártam, ahogyan a lelki élet dinamikus…..
Emlékszik még valaki arra, hogy a vasútnál  -  még a hatvanas években is   -  a fizetések két részből tevődtek össze:   Egyik része a rangfokozati bér,  másik része a munkaköri bér.Azt meg már említeni sem merem, hogy az üzemekben,…..