Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chambertin

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Etyeki Kezes-lábos külön beharangozást nem igényel, ezért csak emlékeztetünk, hogy ez az a hétvége. Újdonság viszont, hogy "főszerepben a pálinka", illetve aggasztóan összement a borászlista. Vagy a válság tett be, vagy a 2010-es szüret, vagy valami más, de alaposan…..
A borvilág wunderkindjei közül az egyik a szomszédunk: Ausztria. A vöröseknél világszerte jóval kevesebb hájpolásban részesülő fehér oldalon az utóbbi öt év talán legnagyobb áttörése az osztrák zöldveltelini, ami úgy vált divatossá és közkedveltté, hogy közben nem ment…..
Chambertin 2010.10.17 11:55:42
@borispán:
Kedves Birispán! Nem vagyok nagy kommentelő, de megszólítottál, így regisztráltam gyorsan.
Először is mindenki nevében, aki részt vett a kóstolón köszönöm a cikket. Azt hiszem nem nagyon kell magyaráznom milyen fantasztikus lehetőség volt ez a magyar bor számára és nagy öröm, hogy ebből cikk is született, így sokan láthatják, hogy azért dolgozunk a magyar borért - mégha néha nem is kap mindig nagy publicitást.És legyen egy sor a köszöneté az osztrákok felé - nyitottságból és önzetlenségből jeles! Mellesleg tegnap este Pepi Schuller-el, az ötletgazdával együtt voltam egy rendezvényen, még mindig a keddi rendezvény volt a téma, ez azt hiszem önmagáért beszél.
na de vissza a kérdéshez. Ha jól emlékszem vhogy így szólt: miért használnak a termelők fahordót kevésbé aromás fajtákhoz - itt valszleg az olaszrizlingre gondolt - és miért nem acélt? Meglepett a kérdés, mert a három bor egyikében sem lehet véleményem szerint fát felfedezni - hidd el a miénkben sem! A válogatsánál ez (is) szempont volt. Bevallom kicsit el is bizonytalanodtam és nem megalapozott, inkább "ami a szívemen a számon" választ adtam, nevezetesen, hogy a használt hordónak vannak kifejezett hagyományai a Somlón és a kistermelőknél a borkészítési filozófia, ez a hagyomány ill. a technológia hiánya miatt nincs acéltartály. Viszont azt is megjegyeztem - na és ezért írok - hogy részben egyetértek a felvetéssel - egyébként én is nagy rizling rajongó vagyok - és el is mondtam ott, hogy bizonyos esetekbena mi is megfelelőbbnek tartjuk a tartályt, ezért is fektetünk a most épülő új pincészetünkben nagy hangsúlyt az acéltartályos erjesztésri technológia kiépítésére.
Én is tudom, hogy az elején sok bort "elfáztunk", de aki ennek ellenére kiatrtó és a 2007-es, 2008-as borainkat megkóstolja, már reményeim szerint pozitívabban látja a hordóhasználatot.
üdvözlettel, Bodorkós Norbi
Chambertin 2010.10.17 11:58:50
@csekegabor:
köszi a jegyzeteket Gábor, valóban kevés idő volt,üdv,
Norbi