Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dora79

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem soha nem érem magam utol az események lejegyzetelésével, nem beszélve azokról a gondolatokról, amik elsősorban a balatoni nyaralás kapcsán fogalmazódtak meg bennem. Pedig egy külön posztot terveztem gondolataimnak, mely kaphatná majd a nyaralás gyerekkel címet. Terveztem…..
Vasárnap pedig a gyorsan közeledő sötétedés előtt még kibuszoztunk a kőbányai sportligetbe (a bányató mellett), és kipróbáltuk a csúszdákat. Bende egyedül is lecsúszott a hosszú piros csúszdán, de nagyon megejtették őt a szabadtéri edzőgépek is, különösen a…..
A tejcukor-érzékenység oka a tejcukrot bontó enzim, a laktáz hiánya, vagy elégtelen működése. Ha a vékonybélben a tejcukor nem tud egyszerű cukrokká bomlani, akkor a vastagbél bakteriális flórájának megváltozása révén bekövetkező lebomlás, más néven fermentáció…..
Sokan tévedtetek a blogomra motivációs levél minta után kutakodva. Ezért itt van néhány ötlet arra, miket írhatunk egy motivációs levélbe. Hozzátenném, ahhoz hogy ne csak klisék halmaza legyen, saját illetve a potenciális munkaadó profiljához kell igazítani. Kommentbe nyugodtan…..
Dora79 2010.10.16 16:43:01
Szia!
GYES után visszatérve kezdek motivációs levél írásába. Bár a volt munkahelyemre visszavettek, de nagyon lapos és mást keresnék helyette. Bár kockázatos, itt legalább biztos (bár sosem lehet tudni) a helyem, de nagyon kínos érzés egész nap nem dolgozni és csak úgy csinálni...
Szóval a motivációs levelet szinte már megírtam, e-mailen szándékozom elküldeni. A levél formai követelményeinél kicsit zavarba jöttem és elavultnak tűnő dolgot sem szeretnék produkálni.
Kérdéseim:
1. Az utolsó mondat után hogy néz ki a szövegezés?
pl. bla-bla, ha tetszik, amint fentebb olvastak, akkor hívjanak fel.

Utána milyen sorrendben jönnek az alábbiak?
- Tisztelettel:
- Dátum
- Nevem, elérhetőségem

Anno levelezésnél még ezt a sorrendet tanultuk, de nekem a dátum beékelése már akkor is szúrta a szemem.

Vagy esetleg a dátumot fent jobbra igazítva a Tisztelt XY! fölötti sorba tegyem?
Vagy ha tudom a cég nevét, címét, akkor rendes levélformátumként címezzem meg?
Cég név ----------dátum
Tárgy: ......
Tisztelt XY!

2. 6 évig GYES-en voltam és most csak pár hónapja mentem vissza a korábbi helyemre. Azt ugyan olvastam, hogy az önéletrajznak nem kötelező eleme, hogy beszámoljak arról, hogy egyáltalán vannak gyerekeim és hátrányos megkülönböztetésre is lehet számítani ilyenkor ugyebár, de hát akkor is ez van. Amúgy részmunkaidős állásról van szó és a gyerkőcök miatt pont ilyet is ekeresek. Ja és megváltozottt munkaképességűeknek is meg van hirdetve. Ebből azért következtetnék arra, hogy nem ítélnének el kapásból azért, mert gyerekeim vannak.
A motivációs levélbe hülyeség utalni arra, hogy azért is keresek más munkát a jelenlegi helyett, mert bár a születésük után visszavettek, de a kihívásokat már nem kaptam vissza? Ezzel mintegy bevallva is, hogy anya vagyok.

Előre is köszönöm a segítséged!
Doryy79