Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoley44

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
zoley44 2010.11.30 15:36:09
@Salata:
Tudod van az a mondás, hogy más faszával verni a csalánt....
Te aki innen többezer Km. re dolgozol, élsz , adózol, stb, mégis hogy veszed a bátorságot ahhoz, hogy olyan dolgokban probálod kioktatni azokat akik itt élnek, dolgoznak, adóznak, és fizetik a nyugdíjjárulékot, amit te természetesen nem fizetsz, de feljogosítva érzed magad arra hogy beleszólj, sőt kioktasd azokat akiket ezen intézkedések súlytanak. Persze ezen dolgok alakulása számodra teljesen semleges, hisz ott ahol épp élsz ezek a dolgok, ezek az általad nagyon támogatott döntések semmiben sem befolyásolják az életminőséged.
Gyere haza, telepedj le itthon, aztán jogosan lehet beledumálni, de addig csak a: "Kibicnek semmi sem drága" effektus igazságtartalmát erősíted.
zoley44 2010.11.30 15:46:35
@Salata: Nem nagyon értem miről is beszélsz. Te ott többezer km.-re miért is gondolod úgy hogy jogod van beleszólni a dolgokba? Mit fizetsz te itt?? Milyen járulékokat?? Más faszával könnyű verni a csalánt.
Nem értem hogy van képed onnan ahol épp vagy kioktatni azokat akik itthon fizették-fizetik még ma is a megtakarításaikat( mnypjárulékok), amit most egy olyan kirakatpicsa elöretolásával ellopnak, aki számolni sem tud,(lásd az elözö hsz.met) csak a T....-ból tudja lopni a kiflit, amit persze nem is Ö lopott hanem egy ismeretlen ismerős akit azóta elvittek az ufo-k. Mi itthon fizetünk meg minden idióta, aljas döntésért amit olyanok támogatnak teljes mellszélességgel akiknek semmijen hátrányos következményt nem kell elviselniük, hisz többezer km.-re vannak, élnek innen.
Persze egy kibicnek semmi sem drága.
Magyaridióta Kinek a pénze? 2010.10.14 01:05:00
Jól van geci, bazmeg, elveszed azt a nyolc százalékot, amit magamnak gyűjtöttem, pontosabban a megjelölt örökösömnek, mert hogy nem fogom megérni a nyugdíj-korhatárt, az több mint valószínű.De hát ez már régóta egy elfogadott deal közöttünk kisköcsög, hogy én befizetem…..
zoley44 2010.10.16 12:34:23
Olvasgattam a hozzászólásokat, és úgy érzem sokan nem látják a fától az a bizonyosat.
Elöször is a bankadóról néhány gondolat. Nyár elején két balfasznak látszó egyén, idiótának tünő kijelentéseivel bedöntötte a forintot, ami a bankoknak gigabevételeket generált. Ezután a drága állambácsi, a két balfasszal az élen benyújtotta a számlát a bankadó formályában, de még igy is csak csekély részét visszakérve annak a temérdek maninak amit a zemberekről lerántottak a bankoknak. Szépen megtervezett és kivitelezett lehúzás volt, de az igazán zseniális az volt benne, hogy elhitették a zemberek nagyrészével, hogy a bankadót a bankok fizetik, állambácsi pedig a zemberek érdekében cselekszik. Zseniális.

Most itt a magánnyőgdíj és a Kereskedelmi multik, energetikai szektorok adóztatása.

Sokan úgy tartják hogy a kereskedelmi multik ( és nem az igazi multik, hisz az igazi gigavállalatok nem kiskereskedelemmel foglalkoznak) nem fogják tudni átterhelni a lét, de ez iszonyú tévedés. Nincsenek veszélyeztetve, hisz egy egyszerű húzással a magyar beszállítóktól mégnyomottabb áron veszik majd át a termékeket, vagy csak egyszerűen megközelitik áraikkal a valamilyen okból nem megadóztatott CBA-REal stb láncokét. Mindenképp mi fizetünk többet és többet akár elhiszitek akár nem.

Az energetikai szektorok egyszerübben hárítják át a töbletterhet hisz csak olyanok vannak a szektorban akiknek fizetni kell ezért nem lesz verseny amire elöszeretettel hívatkoznak sokan sokfelé.

A magánnyőgdíj elvonása pedig inkább valami sokkal nagyobb lehúzás előszele(előkészítése) , hisz a mag.pénztárak a bevételeik felét állampapírokba kell hogy fektessék, /ha jól tudom/ tehát csak a lé felét tartják vissza, hisz a másik rész hozzájuk vándorolna ígyis úgyis.

És ma olvastam, hogy Vezírűnk egyik csicskája nyilatkozott a lével és a garanciával kapcsolatban.
"Arra a kérdésre, hogy az emberek hogyan kapják vissza a pénzüket, Szijjártó Péter azt mondta: senkit nem érhet veszteség, az állam elismeri azt az összeget, melyeket az emberek járulékként befizettek.."
Úgye értjük mit is jelent ez. Nem azt hogy visszakapjuk a magánny. pénztári befizetéseinket, hanem azt, hogy az állam elismeri azt hogy befizettük.De azzal hogy elismeri baszhatom hisz abból nem adnak majd kenyeret és vizet (max. cirkusz lesz belőle)

Lesznek itt még óríási pofáraesések azthiszem, látni fogunk még gigalenyúlásokat hamarosan. Csak azt nem értem miért nem nyílik fel az emberek szeme és látja meg hogy megint át lett baszva de nagyon.