Regisztráció Blogot indítok
Adatok
demokráciát!

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
demokráciát! 2011.01.04 21:23:59
@török gábor:

Kedves Gábor! Minderre kínomban szinte már csak ezt tudom mondani. S sajna, ezt nem teljesen komolytalanul:

Akkor inkább már Lukasenko, mint Orbán, ha már...

1., Luksaenko, már 14 vagy 16 éve diktátor, Van tapasztalata, ilyetén formában valamelyest már kiszámítható. Orbán kiszámíthatatlan, s fogalmunk sincs milyen lelki, pszichés állapotban van.
2., Fehéroroszországban egy-két átmeneti év után alakult ez a lukasenkoi szisztéma, így 89/91-es kelet-európai átalakulás, demokratizálódás, kialakuló jogállam letagadhatatlan előnyeit, értékeit igazából nem ízlelték meg. Így az ezek iránt fogékony rétegek nem élhették meg igazi veszteségként a diktatúra (v . Führerstaat) létrejöttét.
3., A Lukasenko szisztémájával, Oroszországgal kapcsolatos felemás libikókapolitikájával igen komoly létbiztonságot hozott létre országában. Azaz, szociálisan, egzisztenciálisan jóval jobban járt a fehérorosz lakosság, mint a térség országainak lakossága. Orbánnak ezt nyújtani semmi esélye sincs.
demokráciát! 2011.01.05 23:52:50
@a-kis-herceg:
dézsavű. ezt mondták 2010 áprilisban a fides szavazók is. hogy ennél csak jobb lehet...

Bocsi,
ad. 1., de én nem vagyok tudatlan, érzelmi alapon manipulált agymosott!
ad. 2., nem részletezve, elég az okfejtésnek - és racionális is! -most annyi, amit kommentemben beírtam:
a demokrácia, jogállam, azaz a legalapvetőbb keretek maradjanak!
a 20 év szereplő pedig húzzanak! ÍGY a FIDESZ IS! Ők és OVI fémjelzi most a placcon a 20 év pol.-i teljesítményét a legerőteljesebben. Az elmúlt 13 évnek pedig a legfőbb szereplője, hőse ő!
A hétvégén végre sikerült befejeznem egy írást, amely az újabb választáskutatási kötetben jelenne meg, s amelyben a pártok 2010-es stratégiáit próbálom meg leírni és elemezni. Miközben ezzel foglalkoztam, olvasgattam a parlamenti választás előtti anyagokat, nézegettem az…..
demokráciát! 2011.01.04 21:02:27
Sok oktalan agymosottnak, aki azt hiszi, hogy forradalom van,l ill. új korszak kezdődik, le- ill leszámolva az elmúlt 20 év gaz politikusaival, összefonódásaival, s e tekintetben az egyik legnagyobb bűnbakot az MDF-ben és a Dávidban találták meg: min. 14 éve az egyik fő politikai erő a Fidesz, amelyiket 8 éve Orbán Viktor legalizáltan is kézi irányítással vezet.
De lássuk, miként fogalmazott maga Török Gábor Orbán legújabb nagy átveréséről két poszttal ezelőtt a Régi-új törésvonal címűben:
"A Fidesz a parlamenti választás környékén mindent megtett azért, hogy esetükben ez a hatás ne okozzon jelentős veszteséget. Meggyőződésem, hogy éppen azért beszéltek annyit változásról, forradalomról, új kezdetről stb., mert tartottak attól, hogy a választók bennük is felfedezik az elmúlt húsz év főszereplőjét, és az MSZP-vel együtt maguk is a régi, a megunt, a poros kategóriába kerülnek. A fiatalok között már tavasszal is érződött ez a hatás, a kutatások világosan mutatják, hogy körükben elveszett a Fidesz korábbi hatalmas előnye, elvitte a cica, pontosabban a két új politikai erő. A teljes népességben azonban sikerrel keltette az újdonság és a változás illúzióját az a párt, amelynek vezetője az elmúlt két évtized egyetlen olyan politikusa volt, aki MINDEN PARLAMENTI CIKLUSBAN MEGHATÁROZÓ SZEREPLŐNEK számított."

Hajrá LMP, hajrá Jobbik!!!!
demokráciát! 2011.01.04 21:11:24
@sztd:
Nagyjából rendben a helyzetértelmezésed!
De nem lehetne a Barátok közt színvonalától elemelkedve elemezni egy-egy párt útját, lépéseit. Nem tudom ki volt meglepve azon, hogy az mdf nem ment bele 2006 II-ik fordulójában a fidesz által rá erőltetni kívánt szövetségbe, mindazok után, hogy előtte éveken keresztül próbálta a fidesz felaprózni, einstandolni, céljaikra használható mdf-politikusokból bologatójánosokat, kegyenceket faragni. S hát a fidesz heccsajtó uszítását se lett volna könnyű feledni.
Nem beszélve, hogy a jobboldali pártok politikusainak - lakva ismeri meg az ember egymást igazából jegyében - épp elég okuk lehetett arra, hogy tudják (mint már korábban is rájöttek), hogy a fidesz és OVi nem konzervatív, nem kereszt.dem., nem hiteles jobboldali politikus.
Amit most már lassan az európai pol.-i közvélemény is kénytelen nyilvánosan beismerni, mégha baromi kényelmetlen is.
"Efelé rohanunk, hogy az ellenzéki pártok így gondolkodjanak. Csináltok magatoknak negyedik köztársaságot, ez nem a mi köztársaságunk, mi majd ötödiket csinálunk, és ezzel állunk elő. Hogy ez, ami van, a 9 éves megbízásotokkal, ilyen alkotmánybírósággal nem kell nekünk,…..
Megtörtént, amire kevesen számítottak – ha nem is úgy, ahogy esetleg erre néhányan gondoltak. A ma délelőtti szavazáson egy szavazat hiányzott a szükséges kétharmados többséghez az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő Lázár-féle alkotmánymódosításhoz benyújtott…..
„Az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása nem kicsinyes bosszúból vagy elvakult voluntarizmusból fakad, hanem hosszú, gondosan megtervezett folyamat része” – írja Halasi Endre a HVG-ben, majd így folytatja: „Olyan folyamaté, amelyben az alkotmányozó…..
demokráciát! 2010.11.06 00:36:15
@DEMOK:
Érthető, logikus, és világos okfejtés!
Azt hiszem ezentúl látogatom az oldaladat!
demokráciát! 2010.11.06 00:44:29
@panelburzsuj:
Basszus Panel!
Hogy mered Te letökfejezni a Forradalom Gyermekeit?!
Két nap szobafogság! Irgumburgum!
demokráciát! 2010.11.06 22:55:32
Kedves Gábor!
Azt hiszem Te magyar szakot is végeztél! Mi a véleményed az alábbi költeményről?
Nemrég olvastam.

A Magyar bárdok.

Orbán király, magyar király
Léptet fakó lován:
Hadd látom, úgymond, mennyit ér
A magyar tartomány.

Van itt folyó és földje is jó!
A házelnök már Kövér!
Használt a sok győzködés:
S, hogy mindig többet ígér!

Teremni fog munkahely!
Több mint egy millió!
Mindenkinek lesz kenyér;
S nem lesz földönfutó!

S a nép, az istenadta nép, boldog
Hisz´ nem sejti a bajt!
Mint a barom, langymatagon,
Némán fejet hajt.

Felség! Már van koronád,
Az Országházban vár!
Király vagy! A legnagyobb!
Hízelgett S. Pál.

S-chmitt szeretnél kérni
Tőlem "kedves" Pál?
Tette fel a kérdést
Az újdonsült király.

Felség! Posztot! Elnökit!
Nekem az dukál!
Mondá roppant szerényen
Az elnökjelölt Pál.

Orbán király, Isten király
Léptet narancs lován:
S felsejlik pár apró ránc
Királyi homlokán.

Sinatra piano a bár neve,
Hol aznap este szállt;
H. Krisztián a bár ura,
Vendégli a királyt.

Vadat és halat, s mi jó falat
Szem-szájnak ingere,
Sürgő csoport, száz szolga hord,
Hogy majd megszakad bele.

A talpnyaló had hangulata
Tetőfokra vált,
Egyszer csak az új király
Emígyen kiált!

Ti urak, ti hölgyek! Hát senkinél
Sem koccan értem pohár?
Ti urak, ti hölgyek!... ti hun ebek!
Hát ne éljen a király?

Ti urak! Ti hölgyek! Hitvány ebek!
Nekem több hála jár!
Hol van ki zengi tetteim?
Kérdi az új király.

S a nép, az istenverte nép, boldog,
Nem tudja rá mi vár;
Ordít mint a vadbarom!
Éljen Orbán király!

ismeretlen költő
Több mint egy hete van napirenden az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán kirobbant vita. Sokan magabiztosan állítják, hogy az embereket úgysem érdekli ez az ügy, mert a közjogi-alkotmányos kérdések iránt érzéketlen a kizárólag a pénztárca alapján voksoló…..
Az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása kapcsán elindult vitában szinte minden érvet ismerünk már. Tegnap hosszabb hallgatás után megszólalt a kormányfő is, és egyértelművé tette az álláspontját: támogatja a Lázár János által jegyzett módosítási javaslatot. Este a…..
demokráciát! 2010.11.01 00:28:42
Falusi Körzeti Orvosok: "Egészségügyi elsivatagosodás" jöhet
2010, október 31 - 21:52

* Belföld
* Friss hírek

A falusi orvosok úgy vélik, reálértéken csökken az alapellátás finanszírozása jövőre, így felerősödhet a pályaelhagyás, elöregedés e területen.
A szövetség a 2011. évi költségvetési törvényjavaslatra reagált vasárnapi közleményében. A FAKOSZ szerint a beterjesztett javaslatban a 2010. májusi kormányprogrammal ellentétben nem szerepel az alapellátás a prioritásként kezelt területek között, csupán a háziorvosok számára különösebb jelentőséggel nem bíró, úgynevezett egészség-ipar fejlesztése az, ami a kiemelt célok közt felsorol a kormány.

A törvényjavaslatban és mellékleteiben szereplő adatok szerint a 3 százalékosra tervezett GDP-bővülés mellett a természetbeni egészségügyi ellátásokra fordított források részaránya csökken - a 2009. és 2010. évi átlag 2,92 százalékról 2011-re 2,85 százalékra. A közlemény szerint az egészségügyi természetbeni ellátások közül a kórházak finanszírozásánál figyelhető meg növekedés - ami a teljes kassza minimális bővülését is eredményezi - 9 százalékkal a 2010. évhez képest.

Hozzáteszik, hogy az ebből a növekedésből eredő többletforrás gyakorlatilag a lejárt szállítói tartozások kiegyenlítésére lesz elegendő, azaz a 2011-re prognosztizált 3,5 százalékos infláció mellett a kórházak esetében is a reálfinanszírozás csökkenése - jó esetben szinten maradása - jelezhető előre, ami viszont a kórházi adósságspirál újbóli beindulását, a várólisták fennmaradását is eredményezheti. Az alapellátásról a FAKOSZ azt írja: ezen a területen mindösszesen 3,4 százalék forrásbővüléssel - azaz praxisonként átlagosan mintegy havi 40 ezer forinttal - számol a kormány, ami a 3,5 százalékos infláció mellett minimálisan, de csökkenő reálértékű finanszírozás.

Azaz várhatóan béremelésre, személyes jövedelembővítésre nem ad lehetőséget a vállalkozó háziorvosok számára; ez pedig a jelenlegi kedvezőtlen folyamatokat - pályaelhagyás, utánpótlás hiánya, elöregedés, egyes területek fokozódó „egészségügyi élsivatagosodás”, stb. - fogja felerősíteni - figyelmeztet a szövetség.

A FAKOSZ szerint ennél is tragikusabb a kép a szakrendelések tekintetében, ahol nominálisan is 5,6 százalékos csökkenés a terv, azaz reálértéken közel 10 százalék, ami itt is a várólisták növekedését eredményezheti; a közegészségügyi feladatoknál viszont 7 százalékos nominál- (körülbelül 3-4 százalékos reál-) növekedés várható, aminek indokolhatósága az előterjesztésből nem kiolvasható.

MTI - barikad.hu
demokráciát! 2010.11.01 00:48:39
@Blogger Géza:
00.38.19

"Mindenki nagyon okos, és le tudja vezetni, hogy az állam neki több pénzt adjon, viszont tőle kevesebb adót szedjen be. De ezek között a részérdekek között egy felelős kormánynak és egy felelős parlamentnek kell igazságot tennie, nem egy felelősségre nem vonható, zárt tárgyalásokon megfellebbezhetetlen ítéletet mondó AB-nek." -írod!

Blogger! Ne legyél ilyen okos!
O.V. vezérlő tábornok az elmúlt 5-6 évben nem csinált semmi mást, mint hogy épp ezeket a vitákat akadályozta meg!
Tudod, éveken keresztül nyomta azt a nagy blöfföt, hogy van magyar csoda, miszerint kevesebb adóval több bevételre tesz szert, s mindenre több jut!!!
És én ezt várom. Mert megígérte!
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
demokráciát! 2010.10.29 23:48:22
@tölgyes:
Már ne haragudj ebben a helyzetben ki a francot érdekel pártok népszerűssége!
Ha Te DRUKKOLNI akarsz, nézzél focimeccset, s lehetőleg a braziloknak szurkolj, s akkor kiélheted ezen jellegű függőséged!
TE nem érted, hogy arról van szó, HOGY jogaitól megfosztott barmokat akar ez a kormány csinálni belőlünk?
törökgáborelemez 271. Quo vadis? 2010.10.28 02:02:00
Másfél nap telt el azóta, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja az Alkotmánybíróság hatásköreit korlátozó javaslatot kíván elfogadtatni a parlamentben. Miután az eljárás megítélésem szerint azon - szerencsére ritka - politikai események közé…..
demokráciát! 2010.10.28 23:07:41
@kodó tamás:
22.59...

OVi-nál biztos jó áll a szénája Lázárnak, meg pl. Matolcsynak.
De lám Matolcsy szénája is nagyon sokaknál igen csehül áll. Gondolom, mivel az előbbi három nagyon együtt csinálja a showt, az esetleges kudarcot is részben együtt viszik el. Persze OVi igazából soha, vagy csak akkor, ha majd végig járja pl. Meciar útját!
demokráciát! 2010.10.28 23:40:53
@demokráciát!:
23.07.41
Lgutóbbi bejegyzésemnél említettem Meciart. S most olvasom az alábbi szlovák lap cikkét. Állítom, véletlen:

Orbánnak tudnia kellett, hogy ki fogják nevetni
Az új, nem szép közép-európai kifejezések tárába a meciarizmus után egy magyar „izmus”, az orbánizmus is bekerülhet – írja szerkesztőségi cikkében a a Pravda szlovák napilap a magyar kormány és az alkotmánybíróság közti vitáról.
Orbán trükkje címmel közölt jegyzetet csütörtökön a Pravda című független szlovák napilap a magyar kormány és az alkotmánybíróság közti vitáról.Az újság úgy látja: amikor Orbán Viktor keresztülvitte ötletét, hogy visszamenőlegesen 98 százalékos adóval sújtsák a magas végkielégítéseket, tudnia kellett, hogy jogállamban ez értelmetlen, s hogy az alkotmánybíróság ki fogja neveti. Úgy néz ki azonban, hogy ez a magyar miniszterelnök átgondolt húzása volt - mutat rá a szerző. Miroslav Caplovic szerint úgy tűnik, mintha Orbán ürügyet keresett volna ahhoz, hogy megcsonkítsa az alkotmány védőinek fontos jogköreit. Az ellenzék ugyan morog, de annyira jelentéktelen, hogy Orbánnak erre nem is kell odafigyelnie. Ugyanakkor bízhat abban, hogy az egyszerű magyarok az ő oldalán vannak.A kormányzó Fidesz most az alkotmánybíróság elleni támadását erre a „ravasz populista lépésre” alapozza. Orbán kihasznált egy pénzügyi témát, hogy szükség esetén a jövőben „visszaélhessen politikai pártjának hatalmas többségével a parlamentben” - jegyzi meg a lap. A visszaélni kifejezést idézőjelben kell érteni, mert az alkotmány és a törvényesség őrzőjének előkészületben lévő lealacsonyítása után már senki sem fogja tudni azt mondani, hogy valamiben (Orbán) jogellenesen járt el - írja Caplovic.A legújabb eset nem az első jele annak, hogy Orbán legszívesebben mint egyeduralkodó kormányozna. Ez beleillik kormányzásának képébe. Eddig sokat tett annak érdekében, hogy az új, nem szép közép-európai kifejezések tárába a meciarizmus után egy magyar „izmus”, az orbánizmus is bekerüljön - zárja jegyzetét a Pravda.

nol.hu/kulfold/orban_trukkje
demokráciát! 2010.10.28 23:51:26
@Hepci:
23.21.41
Kedves Hepci, nagyon rosszul látod a dolgokat! Igazából Maon. rosszra, 98-ban fordultak a dolgok, mikor beköszöntött az Orbán-korszak, azaz az az időszak, amióta gyak Orbán személye, habitusa és stratégiája (Először: a Két Magyarország-stratégia) határozza meg az ország életét!
Ellenben az előbb említett Szlovákiában, nagy nehezen túlléptek a pubertás.korszakot, harmadszorra sikerült Meciart véglegesen levetni magukról, 98-ban, s épp egy nagyszerű politikus, (lehet, hogy államférfi), bizonyos Dzurinda bizonyította, hogy lehet akár négypárti koalíciós kormánnyal is nagyszerű eredményeket elérni! Iagz, hogy ő nem azzal volt elfoglalva első ciklusában, hogy "egész pályás letmadást" hajtson végre, vagy a koalíciós társait számolja fel (FKgP, MDF)
S mit ad isten, - valós reformok ellenére -a 2-ik ciklusát is elkezdhette, mert uazokkal a koalíciós pártokkal meg lett a többsége!
Szóval demokratikus elkötelezettség, együttműködés, kompromisszumképesség, bizalom, pol.-i stílus, ill. némi államférfiúi adottság!
Na ez a szlovákoknál, (tóthoknál!) összejött!
Mi meg már lassan a Balkánról is lecsúszunk!.(((((
kabaré!
Fontos határhoz értünk – írtam tegnap. Ma reggelre kiderült, hogy más értelemben is. Torkos Matild, a Magyar Nemzet újságírója megtette azt, amire nyilvánosan eddig ebben az ügyben egyetlen elkötelezett kormánypárti sem volt hajlandó. Vállalta a véleményét akkor is, ha az…..
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
„Próbálják elképzelni, hogy mégis lehet másként, erre teszünk kísérletet” – mondta ma az ellenzéktől szurkolást és támogatást kérve egy ismételten rettentően tanulságos parlamenti vita végén Orbán Viktor. A kormányfő megtalálta a helyes kifejezést, igen,…..
Most, hogy egyre többet tudunk meg a második Orbán-kormány terveiről, egyre hangosabb lett azoknak a szava, akik csalódottságuknak, kiábrándultságuknak, időnként pedig egyenesen félelmüknek adnak hangot. Ezeket a véleményeket figyelve akár arra is gondolhatnánk, hogy a Fidesz…..
demokráciát! 2010.10.17 22:50:51
@Martian:
A vitához:
nol.hu/belfold/bauer_tamas__trukkozes__dezsma__eladosodas
Bokros Lajos nyilatkozata ma este az ATV Komment c. műsorában.
S hogy ne csak balliberális oldalról hozzak adalékot:
Békés Csaba - fidesszel szemben egyáltalán nem barátságtalan közgazdász - a Duna Tv ma Esti Hirmondójában. Ő is erőteljes kétségeit fogalmazta meg a magánnyugdíjpénztári befizetések 14 havi költségvetésbe történi átirányítása kapcsán.
Ő véleménye nem látja megoldhatónak, ill nem látja a szándékot arra, hogy a kormány ígérete szerint e 14 havi befizetés értékét megőrizve vissza kerüljön a tagokhoz.
Egyrészt: nincs semmi leszabályozva, technikailag nehéz megoldani s ha pedig kamattal együtt "adja vissza" az állam ezt a "kölcsönt", akkor ennyi erővel a kormány a piacról is vehetett volna fel hitelt.
Egyébként a műsorvezetői kérdésre válaszolva, kijelentette, hogy ő úgy a kötelező, mint az önkéntes nyugdíjpénztárában fog maradni, pl. csak azért mert ezek pénztárak jó szintű hozamokat produkálnak, s az ő gazdálkodásukat a számlavezetésre kötelezés miatt is, tudja kontrollálni, adott esetben pedig a kár váltani is, az államinál semmi ilyen nincs.
(Szerintem egyébként a fideszes szakmai körök jelentős része is fogja most a fejét!)
demokráciát! 2010.10.17 23:03:00
@Táskás Tóni:

Boccs kettővel előtted lévő komm.-mben én is érintettem. De boccs, én hibásan Békés Csabát írtam, Te pedig László Csabát!
Helyesen: CSABA LÁSZLÓ

Persze komm. 2-ik felére: Csaba László most nyilatkozott egyet,
Selmeczi pedig csapból fog folyni egyfolytában!
Én mindenesetre maradok.
demokráciát! 2010.10.17 23:04:17
@Doktor Kotász:

Ajjaj, méghozzá sokan!
Új műfajjal jelentkezik a blog: vendégszerző írásával. Róna Dániel, aki hallgatóm volt a Corvinuson és jelenleg az Ecostat politikai elemzője, az önkormányzati választás érdekes, bár kétségtelenül vitatható megközelítését kínálja írásában. Engem meggyőzött, s ha a…..
demokráciát! 2010.10.16 14:02:18
@cambridge.on: 08.06.56
na ezt Te se gondoltad komolyan. Vagy azt hiszed, hogy az évi 800 millió állami támogatásból, s kb. ilyen léptékű legális pénzből állta fidesz az ezévi működését az egész országban, ill. a két horribilis vál.-i kampányát. Csak az én kis városomban 50 millió körül költhettek a mostani önk.-i választás helyi kampányára.
demokráciát! 2010.10.16 14:19:14
@török gábor: 10.03.45

Gábor! Nagyon megromlott a kapcsolatok a Debreczenivel?
Nagyon erőteljes a kölcsönös ellenszenv?

Mindamellett én azt hiszem, hogy 10, 20 év múlva — persze ha lesz erre mód, s igény (s most nem arra gondolok feltétlenül, hogy pl. diktatúra lesz –, ha vki meg akarja ismerni közelmúlt és a jelen pol.-i folyamatait, Debreczeni munkái mellett nem sok mindent lesz érdemes elolvasnia.

Szili bemondásához: Én speciel pont a Gurcsány-könyvét nem olvastam, mert Gy.F személye miatt nem érdekelt. De a többit igen, így a Gy.F. kötet esetében is feltehetően voltak olyan részek, adatok, amelyeket elsősorban személyes közlések alapján írhatott meg. Ilyenek voltak az Antall, ill. a két Orbán-könyvben is. De gondosan fel is tüntettet ezen részeknél, hogy ezek kinek a személyes közlései szolgálnak forrásul. Felnőtt ember az ilyen adatokat ez alapján kezeli.
Ezzel együtt Debreczeni munkái a kortárs pol.-i biográfia kategóriájában Mao.-n a legnívósabbak. A 89-90-ben kiépült parlamentáris demokrácia értékrendszeréről folytatott, s annak egyfajta aktív védelmében elemzései precízek, pontosak. Persze egy populáris pol.-t és vezéri rendszert igénylő tömegeknek ez alapból idegen, és lehet, utálatos.
Végtelen elfogultság kell ahhoz, vki. ilyen elemzői munkásság után "tollbamondásról" beszéljen.
Csak olvassuk el D.J. legutóbbi Orbán-könyvének utolsó 100-150 oldalát, hogy mennyire pontosan előre jelezte az elmúlt fél év eseményét.
demokráciát! 2010.10.16 15:18:17
@török gábor:
"Szili Katalin mondatait - miután néhány dolgot tudok erről az időszakról - inkább nem kommentálom."

Pedig érdekes lenne!
Különben köszönet a válaszért! Igen, az a tv-műsornak hirtelen vége lett. Én tv képesnyőke előtt abban a hiszembe volta, hogy jó szakmai kapcsolatban voltatok, de legalábbis elismertétek egymást.
Én Debreczeni megjegyzései - pl. a mai is - úgy gondolom, természetesen abszolút kívülről, hogy Öneki hiányérzet, vagy csalódás, hogy esetleg Te, az előbb általam említett "89-90-ben kiépült parlamentáris demokrácia értékrendszeréről folytatott, s annak egyfajta aktív védelmében folytatott elemzések"-ben nem voltál partner. Pedig nyilván a "fiatalok" közül Téged tarthat amúgy az egyik legfelkészültebbnek.
Na ez egy absz. outsider "diagnózisa" volt.:-))