Regisztráció Blogot indítok
Adatok
caius

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hallottál már a Little Free Library mozgalomról? Emögött egy nonprofit szervezet áll, melynek az a célja, hogy népszerűsítse az olvasást, közösségeket építsen és kreatív módon inspirálja az embereket a könyvcserére. Ráadásul ez egy nagyon jó ötlet arra, hogy a már nem olvasott, feleslegessé vált…..
Majdnem egy éve keresem a választ erre a két kérdésre, egy fél könyvtárat elolvastam már a keresésben, és mégse jutottam sokkal közelebb a válaszokhoz. Egy évvel ezelőtt azt írtam, nincsenek illúzióim: a kormányrendelet az eleje lesz az igazán küzdelmes szakasznak, nem a vége…..
caius 2012.02.08 11:06:07
@krausz2: Sajnos rengeteget kockáztat ma az, aki bemegy a kórházba szülni. Sajnos a kisbabáját is (mert hogy magát, az talán annyira nem számít, egy nő mindent kibír az egészséges kisbaba érdekében)számtalan veszélynek teszi ki. Nagy kár, hogy így van. Magyarországon eddig, aki alaposan tájékozódott és a gyerekét a legnagyobb biztonságban akarta tudni, az otthon szült. Ma már ezt sem teheti meg. A szülés nem mandulaműtét (nem is lehet a konyhaasztalon elvégezni). A kisbabák és főleg az anyák akkoriban kezdtek nagy számban elhalálozni, amikor a szülés bekerült a kórházba, s kikerült a jó bábák kezéből. Jó lenne, ha kórházban is lehetne biztonságosan (az anyára is, babára nézve is) szülni,születni, a helyszín ilyenformán teljesen mindegy lenne. Geréb viselt dolgairól pedig ajánlom, érdemes:tortenetek.szules.hu/
Akinek pedig megfelel, hogy így szüljön, s a gyereke így szülessen meg, hát csak tessék, egy szokásos mintapélda:
www.youtube.com/watch?v=iTrBpxiP3L0&feature=player_embedded
caius 2012.02.08 11:18:40
@Eugenie Danglars: Bizony. Ez például egy jó, felelős döntés nagyszerű eredménye. Mindennapos.
tortenetek.szules.hu/490-nap-felmasztattak-egy-kecskere-tamas
A francia médiahatóság közleménye szerint lehetőség szerint nem mutathatja a francia média azokat a képeket, amelyek bilincsben, vezetőszáron ábrázolják a nemi erőszak kísérlete miatt vasárnap letartóztatott, azóta tisztségéről lemondott volt IMF-vezért mindaddig, amíg a…..
caius 2011.05.20 14:36:11
@Goompah: Sajnos ezzel is egyet kell értsek. Igazad van.
De a női kérdés akkor is benne van, Geréb Ágnes tudtán - vagy akaratán- kívül nőjogi aktivista, mert patriarchális társadalomban élünk, ahol az a legjobb, ha a nők nem világosodnak föl. GEréb Ágnes egyetlen bűne az, hogy sokat tett a női felvilágosodásért. Ezért kell elhallgattatni, és ezért kell vele úgy bánni, ahogy.
A nőkön múlik az,hogy eljárnak-e drága pénzért az orvos magánrendelőjébe, majd fizetnek vastag borítékkal a(z ilyen-olyan) szülésért... Ha tudnák, hogy mennyire szükségtelen! Ha kiderülne, hogy a várandóssághoz és szüléshez az esetek túlnyomó többségében nincs szükség orvosra, az nagyon káros lenne a nőgyógyászoknak. Ha kiderülne, hogy vajmi keveset tudnak tenni azért a kisbabáért, amelyikkel valami baj van, és aligha tudnak bármit is hozzátenni ahhoz, amelyik meg anyaméhben rendesen fejlődik... Orvosra igen-igen ritkán van szükség ehhez, és igen-igen kevés dolgot lehet javítani, vagy kezelni e téren, de amikor lehet, kizárólag akkor kellene orvoshoz fordulni.
De amíg az egészséges várandósok azt képzelik,hogy orvosi felügyeletre van feltétlen szükség a kisbabájuk kihordásához és megszüléséhez, addig a dolgok nem tudnak változni. Erről - és még sok súlyos kórházon belüli problémáról - lehet elterelni a nők és a közvélemény figyelmét Geréb Ágnes bilincseivel.
caius 2011.05.20 13:18:36
@RádióMánia: Geréb Ágnes biztosan nem bűnöző. Összefogtak ellene, mert sok nőnek megadta a lehetőséget, hogy méltó módon, sérülésmentesen (testi, lelki értelemben) szüljön. Soha senkinek nem ártott, nem hibázott, nem vétett. Geréb Ágnes nem bűnös.
A vele való eljárás mintapéldája a nők elleni erőszaknak, amikor az a hivatal, vagy szerv, amelyiknek feladata lenne az erőszak ellen megvédeni minket, épp azon követ el erőszakot, akit a védelem megilletne, az áldozatból csinál bűnöst, a médiának meg minden mindegy, csak nagy legyen a szenzáció, senkit nem érdekel az igazság.
Márpedig nagyon is kilóg a lóláb, ha a bíró maga a Blikkből kapott szöveggel - szó szerint - mondja ki az ítéletet. Nevetséges és szomorú, de ideje elkezdeni félni ebben az országban, nem csak nőknek.