Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aule

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pedig mélységesen felháborodtam azon, hogy a magyar bíróság egyre több új párt bejegyzése elé gördít akadályokat. Mert egy demokráciában megengedhetetlen, hogy vízfejű csinovnyikok tortadobáláson és sasjózsin edződött humorérzéke döntse el, milyen néven működhet…..
aule 2013.06.26 18:12:15
@Önkéntes Véradó: elírtam, veheted úgy, hogy javítottam 2002-2010-re. nincs 2002-2006, és 2006-2010. ilyen szempontból 8 éves a kurzus, de ebben a nyolc évben nem egy és ugyanazon gazdaságpolitika volt jellemző.

azért arra szerényen felhívom a figyelmed, hogy a 2008-as világgazdasági válság az úgy ott volt, és rendesen begyűrűzött ide a hatása. ezt szeretik rendre elfelejteni.
aule 2013.06.26 18:19:28
@Önkéntes Véradó:

amiről itt írsz, az nagyjából két dolog:

1. ez az ellenzék képtelen arra, hogy hangosan és érthetően kommunikáljon. ebben igazad van, valóban bénák, óriási magas labdákat nem úgy csapnak le (ha egyáltalán), ahogy azt le kellene, le lehetne. képtelenek úgy szerveződni és szervezkedni, hogy az ember úgy érezze, van valamiféle társadalmi és tömegbázisuk, nagyon szarok ebben.

2. amiért az ellenzéket, annak 40%-a jogos, 60%-a nem arról szól, hogy milyen az ellenzék, hanem arról, hogy ez a társadalom, ez a nép helóta, csak ahhoz kell tehetség, hogy valaki ezt a helóta üzemmódot aktiválja. Orbán ebben profi, ezt el kell ismerni.

de azt is látni kell, hogy amíg ezzel a társadalommal és néppel gyakorlatilag bármit meg lehet tenni, és azt csendben tűri, addig az ellenzék sem fogja tudni betölteni azt a szerepet, amit be kellene, mert egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy ennek a társadalomnak ez igazából nincs ellenére, hogy kisemmizik, jövőjét és jelenét elveszik tőle.

vagy az is lehet, hogy mindig kell neki 8 év szopóág, hogy erre ráébredjen, de a szopóágból is általában hatványozottan egyre nagyobb.
aule 2013.06.26 20:53:16
@Balt: :D

látod, ennyi eszetek van. házhoz jössz a lófaszért, és nem látod. ha szépen megnyitod a linkeket, és szűkíted Magyarországra, akkor láthatod az ámokfutást, amit a Fidesz csinált. az a vicc, hogy még a 2008-as világgazdasági válság miatti emelkedéshez (munkanélküliség, államadósság, stb) képest is sikerült nekik rontani a helyzeten, és persze mindezt úgy, hogy közben félmillió honfitársunk elment külföldre dolgozni+ 3 ezer milliárd Ft manyup vagyon is füstté vált.

ezeket a grafikonokat kell bőszen nézegetni minden békemenetesnek.

a GDP-hez viszonyított mutatókat meg hagyjuk, mivel a GDP azóta csökken, amióta uralmon vannak, ezért parasztvakítás ahhoz viszonyítgatni. maradjunk csak az abszolút számoknál.
Saját kíváncsiságomra végeztem egy egyszerű kis számítást, hogy a Pártunk és Kormányunk által oly sokat hangoztatott, és a magyar családok védelmezőjének (és mellékesen a 2014-es választások megnyerése kulcsának) tartott Wunderwaffe, azaz a rezsicsökkentés mennyire áll meg…..
aule 2013.05.26 17:33:12
@Anyátok picsája!: költői kérdés. a Közgép nyereségét a haverok garantálják?
aule 2013.05.26 17:56:14
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

nem egészen, mivel konkrét szabályok és képletek alapján történt a hatósági ár kialakítása, nem hasraütéses alapon. tény, hogy nincs versenykörnyezet, nincs a verseny által kikényszerített hatékonysági kényszer, innentől kezdve pedig mesterséges körülmények között csak arra lehet a hangsúlyt helyezni, hogy az adott hatósági ár megállapítása objektív és szakszerű legyen, másrészt viszont, verseny híján semmi nem fogja sajnos azt eredményezni, hogy az adott iparági szereplő a hatékonyságot maximalizálja, amikor ennél egyszerűbb lehetőségek is állnak előtte.

mindazonáltal egy ilyen tökéletesen demagóg, a piac szereplői számára teljesen kiszámíthatatlanul hozott döntés nyilván azt fogja eredményezni, hogy az adott vállalatok más módokon fogják biztosítani a befektetett tőkéjük megtérülését (jelenleg pl. az ipari fogyasztókon felezték le, amit a lakosságin buktak). előbb a szolgáltatás színvonala és megbízhatósága fog romlani, karbantartások, beruházások maradnak el, kerülnek halasztásra, majd ha már ez sem segít, akkor kivonulnak a piacról, az állam pedig üzemeltetheti majd úgy ezt a tevékenységet, ahogy akarja és tudja: nyilván a legkevésbé hatékonyan, mert az államon a legkisebb a hatékonysági nyomás, és a legegyszerűbb tőkéhez jutnia: adót vet ki, vagy adósságba veri magát.

mellesleg, társadalmi, politikai céljait tekintve is problematikus a dolog, hiszen a milliárdos havi medencefűtési rezsikiadása nagyobb mértékben csökkent, mint nagyjából 50-60 nyugdíjas háztartás havi rezsiköltsége összesen.

olcsó és dilettáns választási fogás, aminek a levét középtávon természetesen a lakosság issza majd meg, még ha ezt az átlagos szellemi kapacitású választó nem is érti, nem is látja be. annyit azonban még az átlagos intellektusú választó is beláthatna, hogy társadalmilag mélyen igazságtalan az egész rezsicsökkentési cirkusz, és nem rászorultsági alapon kapták azok, akik esetleg még jóval nagyobb mértékben is rá lennének ilyenre utalva.
aule 2013.05.26 18:17:28
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

nem biztos, hogy azzal van gond, hogy csökkentették, mert bőven lehetséges, hogy van ennyi meleg levegő ezekben a cégekben. azzal van baj, AHOGY ezt csinálták. úgy csinálták, ahogy általában mindent csinálnak. erőből, a saját érdekük mentén, amely most sajnálatos módon eladható az átlagosan buta és ostoba magyar választópolgár érdekeként is.

lehetne itt a másik oldalról rengeteg demagóg kérdést feltenni, pl. azt, hogy miért nálunk van a legmagasabb ÁFA EU-n belül, miért nem vesz tudomást az SZJA rendszert a 4 millió mélyszegénységben élő emberről, és miért szűnt meg az adójóváírás intézménye, miért adózik a minimálbér, miért verte bele magát az állam tökéletesen felesleges cégvásárlásokba, miért síbolják el és osztják szét a klientúrának a közpénzeket, miért történik pazarlás a közigazgatás összes szintjén, miközben az újraelosztás összes alrendszere döglődik, miért tették elfekvőbe a magyar felsőoktatást, amennyiben ennyire szívükön viselik a szegény emberek sorsát, akkor miért vitték le minimális szintre a gyógyszerártámogatásokat, miért írták át úgy a munkajogi szabályokat, hogy az a munkavállalóknak előnytelen, miért lehetséges az, hogy kivettek a nyugdíjrendszerből 3 ezer milliárd forintot, aminek több mint a 70%-át egyszerűen eltapsolták; ki fogja ezt visszatenni a rendszerbe, egyáltalán, ki felel érte, stb, stb, stb.

sajnos, ennek a népnek az esze nem túlságosan sok, és pár hétnél tovább nem is terjed előre. ezért lehet így kormányozni, és ezért lehet ilyen tökéletesen kiszámíthatatlan, napról-napra változó, éppen a pillanatnyi szűk érdekek szerint szabályokat hozni, kidobni, változtatni, mindent ész nélkül és erőből csinálni, legyen az dilettáns, legyen az tisztességtelen, legyen az akármilyen arcpirító, esetleg törvényellenes is.

nem számít. egyáltalán nem számít, nincs kontroll. se társadalmi kontroll nincs, se intézményes kontroll. annak pedig ez az eredménye.
Ha plüssállat-kereskedő lennék, akkor feltétlenül a Raleigh Studios Budapest közvetlen közelében, a szemétégetőtől jobbra állítanék fel egy bódét, legalábbis addig mindenképpen, míg az egyik hatalmas épületben a Tv2 a Megasztárt forgatja. Kies környéken található az…..