Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baloge

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ha ez bejön Orbánnak, érdemes lesz megkérdezni Gyurcsányt és Bajnait, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe…” – mondta pár hete egy beszélgetés végén a bankadó kapcsán egy vezető szocialista politikus. A kormányfő ma rátett egy lapáttal: bejelentette,…..
baloge 2010.10.14 14:45:38
@kamarti: Én nem csak azért a 14 hónapért aggódnék.
Nézzük mi lesz ha az államtól kapod a nyugdíjadat. Jelenlegi szabályok szerint 65 évesen az utolsó éveid keresete alapján számítják ki a neked járó nyugdíjat amit addig kapsz míg élsz (remélem sokáig). A családod meg éljen meg abból amit te egyéb módon megtakarítottál,mert a befizetéseidet az állam már elköltötte.
Ha magánnyugdíjpénztárba érkeznek a mindenkori jövedelmed alapján levont összegek, ezeket törvényben meghatározott módon fektethetik be a te választásod alapján megosztva kötvényekbe és részvényekbe.
Ha megéred a nyugdíjat ha nem az a számládon lévő összeget te vagy a családod kapja meg.

Szerinted ha rajtuk múlik ki fogja beosztani a te pénzed?

Továbbá tudja valaki, hogy 10-20-30 ... év múlva milyen arányú lesz a nyugdíjasok és aktív keresők aránya? A születési számokat nézve nagy bajban leszünk ha az akkori aktív dolgozók befizetett járulékaiból kell majd fedezni a nyugdíjakat. Pl. ennek egyik megoldása 70 éves korhatár...