Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sszabyy

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi levelemet tegnap adtam postára Magyarország Kormánya címére a "Kérdések az új alkotmányról" című kérdőív mellékleteként. Szintén tegnap, elektronikus levélben is elküldtem Orbán Viktor, Lázár János, Harrach Péter, a Fidesz és a KDNP…..
sszabyy 2011.03.24 11:20:52
Érdekes!

Honnan indulsz! Nem szabad elfelejteni! Hova tartasz, azt ser kéne! Én nem járok szavazni! 18 évesen erősen, tiszta szívvel hittem a demokráciába, hittem a jogrendszerbe, sőt jogász, ügyvéd, vagy valami hasonló szerettem volna lenni. Aztán nálam megbukott a rendszer. Ez van! Egy kisebbséghez tartozom... ...még mielőtt bárki azt gondolná, nem nem a cigánysághoz. Az nem kisebbség! Már rég nem az! Fogyatékosok, mozgássérültek... Ez a csoport az! Nem hallottál róla?! Nem csodálkozom, mert nincs úgy felkapva mint a cigányság kérdése Magyarországon. Nem volt párt aki az én kérdéseimmel foglalkozzon! Maximum 1-2 oldalt kaptam! Akadálymentesítés, ami még most se teljes. Munkahely teremtés, ami csak valami bedolgozós munka lehet, de könyörgöm, nekem csak mozgáskoordinációs próblémám van születésemtől fogva, nem értelimi fogyatékos vagyok. Bírnám a munkát, na nem a cemet hordást, vagy kapálást, de a szellemi kihívásokat, megpróbáltatásokat szívesen állnám! Kinéznek? Ki! Én érzem magam kisebbségben! Én érzem magam 'cigánynak' a saját országomba! Felvállalom ez van! Nem volt program senkinek eszébe se jutott, hogy mi is élünk, hogy nekünk is teremtsenek ténylegesen, ne csak mondva csinált munkaheyeket. Gazdasági informatikus lennék, de értek én még ám sok mindenhez, nem csak mappák hajtogatásához, ragasztásához, kötegeléshez. Nekem van felsőfogkú végzettségem! ...csak jövőm nincs! Én és sorstársaim, nem számítunk ebbe a társadalomba. Mármint a fentiek szerint, mivel említést se tesznek rólunk! Én a saját érdekeim nézem, hisz mindenki ezt teszi. a családos, az egyedülálló, a fiatal, az öreg. Én ehhez a csoporthoz tartozok. Adnak valamennyi segélyt, rokkantsági járulékot, besorolnak egy olyan csoportba, ahol ha elmegyek dolgozni nem mennek az éveim, de legalább 10 év kéne, hogy lenyugdíjaztathassam magam, de igazából nem is szeretném, hanem dolgozni szeretnék! Dolgozni! Szellemi kapacitásomnak megfelelően, nem lenézve, kiközösítve, megkülönböztetve. Ha többet keresek a minimálbérnél elveszik a rokkantsági járadékom. A kettő összege 100ezer Ft. Azaz ha csak 100FT-tal is többet keresek a minimálbérnél akkor már nincs rokkantságim, és úgy már nem érem el a havi 100ezer Ft-ot, ami valljuk be ilyen árak mellett vajmi kevés! Mit tegyek? Én nem írtam alá azt a szerződést, ami Anita, én nem mentem el szavazni, de miért is tettem volna, hisz ránk senki nem figyel! Én is szeretnék 200-300 ezreket keresni, hogy megéljek és 5-600 ezreket, hogy jól éljek, és félre tudjak rakni is! ...de még munkám sincs. Dolgozok hébe hóba, és sporolok a dolgokon, a hasamon. Na nem is vagyok kövér! :)

Mit szeretnék?

Olyan párttal, de inkább emberekkel szerződést kötni, akiknek első az ország, és az országban élő emberek. Akik nem azt nézik, hogy mennyi lesz a fizetésük, és nem ez az első vitarendi pont vagy micsoda, hanem hogy mi legyen a magyar emberrel. Aki azért vállalja az irányítás szerepét akár minimálbérért is, mert szívügyének tartja az ország sorsát, az országban élő emberek sorsát, az ilyen embert nevezi méltán a magyar, magyarembernek. Akik nem önös saját érdekeiket helyezik előtérbe, mások érdekeivel szembe. Akik nem rasszizmus mögé, és nem faji megkülönböztetések mögé bújnak, hanem fel merik vállalni azt, hogy nincs különbség ember és ember közt. Akik belátják, azt, hogy vannak megváltozott munkaképességű, vagy hátrányos képességekkel rendelkező embere, aki ugyanúgy a társadalom egyenrangú részese szeretne lenni, szeretne dolgozni, tanulni, eljutni olyan helyekre is ahová eddig nem tudott. ..és lehet meglepő de nem szeretné, hamegkülönböztetnék, inkább csak azt, hogy egyenrangú fél ként kezeljék, és biztosítsák neki azokat a lehetőségeket, amik ezt az érzést erősítik benne. Akadálymentesítés, munkalehetőség, közlekedési lehetőség. Szeretném ha ezel a próblémák megoldodnának és nem kéne róluk többet szót ejteni, ha a tolerancia lenne a kulcsszó, és a megértés és odafigyelés. Nem pedig az elnyomás, hatalmaskodás, és demokratikus dikatatúra. Szeretnék végre kellemesen csalódni valakibe. Szeretnék elmenni újra büszkén emeltfővel szavazni, mert úgy érzem van értelme a szavazatomnak, és nem vagyok kirekesztve. Szeretném ha a kormány lenne értünk, és versengenének a kegyeinkért, nem pediglen mi értük. Mi választuk! Legalább hadd higyjem már azt el, hogy tényleg van értelme, mégha netán nincs is, de én hadd higyjem el! Hazudjanak bánom s én, csak hihessek már valamibe! Mert már magamon kívül, és Istenen kívül semmibe. Ja, és nem maguk miatt hiszek Istenbe, vagyis valahol mégis, mert már más nagyon nem maradt! Szeretnék az utcákon embereket látni! Magyar embereket látni, akik úgy érzik, hogy övék ez az ország, és nem orrolnak a másikra, csak mert az másmilyen, mert tudják jól, a másik is ugyanúgy tesz az országért mint ő. Ahol nem azon dolgoznak, hogy faji és egyéb megkülönböztetéseket kreálnak, hanem összekovácsolják az országban élő embereket, mert tudják egységben az erő, és csak együtt, és csak is együtt lehetséges elérni egy új szebb jövőt!

Köszönöm!

u.i.: Anita én melletted állok tetszik az írás, ha kell bármiben segítek, hogy érvényre jutatthassa végre a magyar ember az érdekeit, és foglalkozzanak is végre az országgal, az ország népével!
sszabyy 2011.03.24 12:48:34
Kitty naplója sszabyy 2008.04.13 10:20:00
Rettenets módón, teljes perverzitással, tele minden olyannal, és emilyennel is! De mindenképp meg akarok kaparintani sszabyy-t mert szeretem, mert tiszta szívemből szerelmes vagyok belé! :) Én alias Szabó Kitty!Szeretlek sszabyy..