Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FafniR

21 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos megosztanám az alábbi találmányomat veletek is. Remélem élvezni fogjátok. Kiválóan alkalmas a vasárnapi húsleves ízesítésére. Higgyétek el teljesen más sperpektívát nyit a már-már unalmassá vált leves számára. Szinte bármilyen területen felhasználható a konyhában…..
FafniR 2018.08.23 11:09:09
@Timea Persa: ha jól emlékszem 5-6 darab volt.
FafniR 2018.08.23 11:12:46
@Timea Persa: így van.
Szolgálati közleménnyel, eredményhirdetéssel kezdeném: a beígért zsákbamacska paprika magcsomagot az kapja, aki elsőként kommentben jelzi az igényét rá, és meg is ígéri, hogy még idén elveti a drágaságokat. Több szerencsés embernek is írtam, de vagy már nem vállalta be az…..
Erős Áki Bonchi 2012.03.15 18:48:00
Ma megtörtént. Két átteleltetett paprikát egy életre megnyomorítottam (vagy megadtam nekik a lehetőséget, hogy létük egy magasabb célt szolgáljon). Megtehettem, hiszen számukra én isten vagyok, így nem furdal a lelkiismeret, pusztán csak a potenciális terméseket sajnálom. Szóval…..
Huhh, igen csak rég jelentkeztünk. Tomirra költözésének és kertjének örülök, nagyon szépen fejlődnek és megmondom őszintén igen csak irigy vagyok rá…:D Esetleg összehozhatnánk egy bográcsozós grillezős estét nálatok? Természetesen csakis csípős saját termésből?:D…..
Ma végre sikerült megkezdenek a maradék két paprika bonszájosítását. Az első problémám az volt, hogy nem találtam sehol bonszáj tálat. Virágboltokban nem volt, Praktiker, Bricostore, Baumax szintén nem tartott, végül az OBI-ban találtam többfélét. Több színű és méretű…..
Elég sok idő telt el a bimbós postom óta. Pár napja végre virágba borult a kisebbik medusám. Beporzás megtörtént, persze ujjal.:) A többi chili is meg van, van amelyik virágzik, van amelyik sárgul. Összességében gyönyörűen fejlődnek. Lassan következik az átültetés is...
 Pár napja egyik chili termelő kollégánk blogján találtam a következő postot: KATT IDE. Remélem nem haragszik meg érte, hogy lenyúltam az ötletét.:D  Anno 2002-ben már egyszer próbálkoztam a bonsai neveléssel, akkor nem jött össze. Konkrétan megbuktam.xD Az előbbi…..
Nem tudom mi mit csinálunk ennyire jól, de már nálam is megindult a virágzás... Bár Pityuval ellentétben, nekem a Medusa kezdte bontogatni a szárnyait (Nesze neked GroLux cső, jó a WarmWhite is:P). Eddig 11 kis bimbót számoltam. Képet még nem tudok mutatni egyenlőre, napfény…..
Körülbelül okt 15én ültettem el kéttő magyar erős paprikából kibuherált magot elneveztem halas paprikának mert onnan van, azóta eltelt bő egy hónap és versenytársait megszégyenítve kétszer vagy háromszor akkora és még virágzani is elkezdett.....most még hagyom h mit kezd…..
FafniR 2010.11.28 17:12:49
Huhh… Elég rég óta nem sikerült postot gyártanunk a paprikákkal kapcsolatban… Nos, most bepótolom. Röviden amiről szó lesz: átültetés, fénycső, tápoldat, paprikák növekedése. Kb. két hete átültettem a paprikákat 12-15 cm-es cserepekbe. Kicsit meg voltak nyúlva,…..
Chili-vili blog Magöntés 2010.11.15 12:51:00
Német importból származó néhány chilimagot bocsátok a lelkes rajongók rendelkezésére, ingyért. Ezek vannak (részletek itt: http://chilivili.blog.hu/2010/10/02/szam_vetes):- cajamarca- chiltepin- chupetinha- de cayennePlusz van teszkós habaneróból, thaiból és jalapenóból…..
Szülinapomon hol másutt köthettem volna ki, mint Pityunál. Egy üveg pezsgő bepuszilása után, persze megint szóba jött a kaja meg a chili. Persze csak egy kis Man V. Food megtekintése után. Megint született egy ötletünk, persze külső szemlélőként és józanésszel megint nem volt…..
Az első kép az előző posthoz tartozó sufni fénycsövet hivatott bemutatni. Részletek ott. A másodikon pedig a chiliszószos lángost. Ez baromira egyszerű. Anyuval csináltatsz lángost, és már a kész házi chili szósszal nyakon borítod.  ..
Persze, hogy a chili szezon végén ültetünk mi is paprikát. Persze, hogy most jön a rossz idő is, amikor már kibújtak a kis csírák, és a Nap még véletlenül sem akar előbújni. Persze, hogy jó sötét az egész lakás itt a betondzsungel közepén. Mit tesz ilyenkor a leleményes…..
Még egy hülye ötletem támadt… Imádom a kávét, szívem szerint tonna számra vedelném. De pont a szívem miatt nem teszem. Nah szóval, ha már chilit termesztek, akkor mért ne vegyítsem a két mániámat? Hát meg is tettem… A végeredmény elég érdekes lett. Végülis…..
Pár napja kitaláltam, hogy ennék már egy igazán finom hamburgert… Csak hát, a finihambi (Matrózos, csípős (Hamburegeres Miskolcon)) az drága, ami olcsó az meg nem kell… Mit csinál ilyenkor a leleményes magyar ember? Neki áll saját maga elkészíteni sufnituning…..
Ma suliból haza érve várt egy kis meglepi, kb. 3cm-es. Kibújtak az első magok. A Kiskunhalasi magyar már szép 3 centiméteres. A „noname” Corachili épp hogy csak kidugta a fejét. A többiről még nem tudok semmit. Jah a fokhagyma is látszódik már (bal alsó sarok, kis…..
Osztálytársaim unszolására, ma be vittem a Tomirra féle maradék Red Savinát a suliba, hogy mégis mivel foglalkozok és mennyire csíp ez a cucc. Sajnos a maradék paprika kicsit megfonnyadt és már nem vesztett a csípősségéből is. De nem baj így is vágtak igen érdekes fejeket. Roni…..
Reggel 11 fele megérkezett az új magok szállítmánya. Ezeket gyorsan el is ültettem így már teljes a kis „üvegházam”. Már csak a várakozás van hátra, hogy kibújjanak…És egy kis infó a ma vetett chilikről:Habanero Red Savina & Habanero Chocolate:A habanerokra…..
Az előző postom szerkesztését sikerült hajnali 2-re befejeznem, persze közben a szerver is leállt. Jó kómásan sikeresen leborítottam a kis polcot, amin a magjaimat szárítottam. Ennek következményeként kicsit megcsappant a magállományom, merthogy összekeveredtek. Szerencsére nem…..
Ez egy kis tájékoztató lesz az előző és a következő postokhoz, hogy értsétek is miről beszélek, ha azt mondom, hogy SHU. Akkor térjünk is vissza a kérdéshez… Ettől: C18H27NO3 vagyis 8-metil-N-vanillil-6-nonénamid. Ugye értitek már? Nyugi kimondani én sem tudom, illetve…..
 Mivel már teljesen éles a MiskolcPeppers blog, így felvettük a kapcsolatot más blogkerekkel és termesztőkkel. Szerencsére találtunk egy miskolci srácot. Név szerint Tommirrát. (A blogját jobbra a linkajánlóban megtaláljátok.) Ő Red Savina termesztésével foglalkozik és…..
FafniR 2010.10.14 22:11:55
@Anuskha: Nyehe... De nem Habaneroval...
Miskolc Chili Peppers Fokhagyma... 2010.10.13 23:11:00
Pityu szerzett valahonnan, egy nagyon finom fokhagymát. Ennek teltebb fokhagyma íze van és nem csíp annyira. Sokkal jobb, mint a Tescos vagy amit a zöldségestől veszel… Megpróbálkozunk 1 kicsíráztatásával. Hátha… Ha meg nem akkor marad a zöldséges.....