Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macscico

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állandóan a költségvetés bevételeinek összegereblyézése van napirenden, Matolcsy alig bír úrrá lenni a hiányon, épp spórolni akarnak a kultúrán rendet igyekeznek vágni a kultúrában a kormány részéről, millió érdeksérelemmel, a kulturális intézmények csökkenő…..
Ő már akkor is tudta. (Kép: fn.hu - 2009)Azt mondom, törekedjünk konstruktivitásra: először is szeretném kiragadni Orbán Viktor évértékelő beszédéből a számomra is értékelhető, vállalható gondolatokat; azokat, amelyek akár előre is…..
macscico 2011.02.08 10:48:27
@Gempacsöki boborján: Magánnyugdíj pénztárba a dolgozó fizetése 8 %-át tette, munkáltatója azz állami nyugdíjkasszába fizetése 244 %-át fizette be! Akkor miről beszélsz?
macscico 2011.02.08 10:49:24
Kedves Blog!   A fiamat másfél hónapja baleset érte. 7 éves, most elsős. A napköziben játszottak, amikor a fiam véletlenül nekiesett a focikapunak és elkezdett ömleni a fejéből a vér. Természetesen agyerek üvöltött, de szerencsére nagyon jó napközis tanítónőjük van,…..
Praxis Édesapám tragédiája 2011.01.26 06:00:00
Tisztelt Blog és Olvasói(orvosok és orvoskodók)!   Régóta vagyok olvasója a Praxis blognak, néha hozzá is szólok, most úgy döntöttem, megosztom édesapám tragikus esetét. Augusztusban kezdünk-a kórkép összetett, kérem az orvos olvasók véleményezését, de igyekszem…..
macscico 2011.01.26 19:13:31
@Káin: engem egy mondat kapott meg: 2 napja betett vena kanül stb..., utána thrombosis! A kanült pont azért teszik be, hogy ne keljen naponta szúrni a beteget, plánne, ha rossz vénái vannak! A kétnaponta cserélt kanülnek nincs értelme! Innentől nem értem a dolgot!
Üdv
macscico 2011.01.26 19:17:14
@Hatodéves: Pályakezdő lehetsz! Az élet majd megtanít: sajnos sok betegség nem ismeri a tankönyveket! Igenis van tumor, amit nem lehet felfedezni, s abszolult nem mutatja a tankönyvi tüneteket!
Ez a való világ!
Üdv
macscico 2011.01.26 19:28:21
@Hatodéves: Tájékoztatni csak arról lehet, ami biztos diagnózis! Sajnos borsnyi tüdő tumor amit kimutatni alig lehet, állhat a tünetek hátterében! Kollégával történt meg: paraneoplásiás tüünetek, primér tumor keresése, semmi! Majd a boncasztalon derült ki: ugyan életében soha nem dohányzott, de borsnyi centralis tüdő tumora volt! Akkor még PET CT nem volt! Ez van!
Üdv
Írtam egy rövid összefoglalót a legnagyobb különbségekről a magyar és a svéd rendszer között. Egész biztosan egy csomó minden kimaradt. Nincs olyan, hogy ez a jobb, vagy az a jobb, ezek helyett következzen a lista. Mindenki döntse el maga, érdemes-e, megéri-e a váltás. Nekem…..
macscico 2011.01.12 10:56:50
@Lille havfrue: Itt van a kutya elásva!
Mo-on jó az orvosképzés, ezért fogadják egyébként őket külföldön szívesen! DE! A magyar orvosnak a svéd fizetés is jóval előnyösebb, mint az itthoni! Kiképezzük az orvosokat majd azok, főleg a fiatalok kénytelenek kimenni, mert a 90-100 ezer forintos nettó bérre nehéz családot alapítani! Nem kéne engedni! Itthon kéne megbecsülni őket, megfelelő bérrel ami lehetővé teszi a parasolvencia elleni harcot is!
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
macscico 2011.01.08 16:50:12
@valasz a KE-nek: 55 éves vagyok, osztályvezető főorvos, havi bérem nem éri el a 280 ezer forintot, paraszolvecia nincs! Van két nagy fiam! Hogy ne keressek kevesebbet, alapítsak másik családot? Szüljek? vicces! Van jó pár ötven év feletti, aki hasonló cípőben jár, sőt kevesebbet keres! A Ratkó-korszak gyerekei is ide esnek! Jó, hogy megint mi vagyunk a vesztesek!
Tisztelt blog!   A Péterfy Sándor kórházról olvastam önöknél, immár nem egyszer. Sajnos Nekem is csak rossz élményem van! 2008. márciusában unokám orvosi oda nem figyelés miatt, oxygén hiány következtében, agyhalállal született! Egészséges, érett újszülött volt, lett…..
macscico 2011.01.04 20:56:14
@Babette_: Te pedig azt értsd meg, hogy egy orvos által ajánlott bábáról azt gondolta az ember, hogy felismeri a bajt!
Nem a bábák ellen vagyok, de úgy gondolom, szakmailag egy jó bábának a toppon kell lenie, s ha nincs, ne ajánlja az orvos! S tudod mi a szomorú, őket is pénzért ajánlják! Vitatkoznak az otthon szülésről! Én magam nem szültem volna otthon, de úgy gondolom, igen nagy szakmai felkészülést igényel! Ha kórházi körülmények között, amikor minden rendelkezésre áll (műszerek, ügyeletes orvostól segítség stb.) nem állnak a toppon, nem tudják megitélni, hogy a szomszéd szobában alvó ügyeletes orvostól segítséget kérjenek, mit tesznek, ha egyedül vannak? Szerinted?
Nagyon összetett dolog ez!
macscico 2011.01.04 21:02:51
@Hatodéves: Mutatta a CTG! Mint utóbb kiderült! A bába (szülésznő) éjféltől sopánkodott, ebből sectió lesz! Erről ennyit! De a kutyának nem szólt!
Az ügyeletes orvos reakciója: neki egy boldog, mosolygós kismama jött be, nem látszott rajta (?) hogy baj van! Igen boldog volt, szülni készült első, nehezen összejött gyermmekét! A baj nem mindig látszik!
Mi orvosok tudjuk!
macscico 2011.01.04 21:14:41
@Hatodéves: A kórbonctan bizonyatotta a több órás oxygén hiányt!De hogy jót is írjak! Agyhalott unokánk a PIC-be került, ahol egy nagyon korrekt orvosgárdával találkoztunk! Le a kalappal előttük! Mindent megtettek,, hogy a gyerekek a kicsitől el tudjanak búcsúzni, sőt még annál is többet! Komolyan egy csodálat volt! Mi sem bizonyítja jobban: a gyerekek, amikor már összeszedték magukat, ajándékot vittek be a dolgozóknak! Majd később egy videó lejátszót, hogy a nővérek, ha nincs éppen dolguk, azon nézzenek valamit! Azt gondolom, ezt mindent elárul!
A János kórházról olvashattunk már rosszat és jót is itt a blogon. Ezúttal sajnos ismét egy szomorú esetről szól az aktuális poszt. Levélírónk édesanyja majdnem két hétig nem kapott infúziót, melynek következtében veseelégtelenség lépett fel nála és ez végzetesnek…..
macscico 2010.11.27 19:36:41
@tbjárulékfizető: Van nyugati ország (pl. Svédország) ahol nics is orvosképzés, ők szépen megveszik a más országban kitanult orvosokat!
A Romániából és más keleti országból jött orvosok egyszerűen azért kénytelenek (és ez tényleg kényszer) itt megállni, mert az Ő diplomájukat nem ismerik el! Néhány éves magyar gyakorlat után már ez jó ajánló levél! A szakvizsga után jó részük el is megy! Ez ilyen egyzserű!
Az alap beíráshoz annyit: a hasnyálmirigy gyulladás egyik legsúlyosabb szövödménye a veseelégtelenség! Sajnos! Fiatal emberek is belehalhatnak! Csak egy oldalról ismerjük a történteket, így egyebet hozzáfűzni nem tudok!
Praxis Nyolc törött csigolya 2010.11.14 06:00:00
61 éves vagyok. 2 évente járhatok csontritkulásszűrésre, mert ezt finanszírozza az eü. Ha korábban próbálok menni, 35 ezer Ft-ba kerül. Nem vállalom, mert az több, mint a nyugdíjam negyede. A tavasz elején iszonyú derékfájásra ébredtem. Felhívtam a háziorvosomat, hogy moccanni…..
macscico 2010.11.14 17:27:27
@mattone: A 70-es évek végén egy orvos, egy kezdő közgazdász, vagy ügyvéd bére közel azonos volt! Ma 30 éve a szzakmában dolgozó orvos átlag bére 2-250000 körül van, mennyi a jövedelme egy 30 éve a szakmában dolgozó jó közgazdásznak, ügyvédnek? Szerinted ez előre látható volt? Hogy az egészségügy marad,, a töbi meg elszáll? Ma aki orvosnak készül nagy része nem itthon gondolja a pályafutását, csak az ingyenes oktatását! S igaza van!
macscico 2010.11.14 17:43:25
@:osbourne.: Nem e beteg, hanem a rendszer, ami nem jó sem a betegnek, sem az orvosnak! Az orvos csak védi magát, s szerintem ehhez joga van!
A beteg fizeti a TB-t (persze aki fizeti, sokan azt sem!), ezért úgy érzi mindenhez joga van (sajnos az is, aki nem fizeti, mert ez neki jár!), az orvos kapja a szerintem megalázó kategóriába sorolható bérét, s ez az ellentmondás nehezen oldható fel, főleg a követelező, "nekem minden jár" beteggel szemben, s sajna sok ilyen van!
(Apró megjegyzés: remélem a kommentbe feltett rtg kép csak illusztráció, nem a beteg rtg. képe!)