Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geodemus

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemcsak emlékezni, hanem elgondolkodni is hívja minden érintett polgártársát a Védegylet, a Greenpeace és az LMP március 11-én vasárnap este 7 órára a Deák Ferenc térre, a fukusimai kataszrófa egyéves évfordulójára.   2011. március 11-e örökké emlékezetes nap…..
geodemus 2013.08.19 11:15:13
@calabria007: Calabria nem tudom, ki vagy, de olvasd el előbb a kommentet, mielőtt hozzászólsz. Ahol belefér: nem károsít természetet én nem kell kitelepíteni senkit, ráadásul külön hangsúlyoztam, hogy nem vagyok annyira mellette a vízerőműveknek.
A napelemek pedig állítólag pont olyan hatásfokúak, amilyet leírtam adatokkal, ismétlem, olvasd el, mielőtt hozzászólsz. A kísérleti fúziós atomerőművet most építik Franciaországban több nagy ország hozzájárulásával, ha jól működik a kísérleti, akkor 2050-től megkezdik az építésüket.
A zöld energia ne 10 évre szóljon, azért mert még nincs, lehet hozzá reményt fűzni.
geodemus 2013.08.19 22:23:16
@calabria007:
Bármi van, a saját lábunkba harapunk, amíg van elég olaj és földgáz, addig a nép tenni fog rá, hogy fejlesszék a zöld energiát. Hátradőlni kényelmesebb, mint tenni valamit és erre a legnehezebb rávenni az embereket :)
geodemus 2013.08.18 21:14:00
@Zöld_Dani: Ha jól emlékszem, a hagyományos napelemek a beérkező energia 4%-át fogják fel, a többi hővé alakul, illetve visszaverődik. Az új tükörrendszeres napelemek már 20%-ot is tudnak, de azok a bonyolultságuk miatt sokba kerülnek és törékenyebbek is. Sajnos még nem tart ott a naptechnológia, hogy azt mondanám: "Na jó, akkor most veszek egy napkollektort, aztán majd nyugodtan 10 év múlva megtérül az ára, addig sem kell a villanyszámlát fizetni." Mert törnek és ha koszolódnak, egy pici por és repkednek el a teljesítményszázalékok. *szomorú fej*
07:00 Kicsit menjél arrébb, megint elfoglaltad az ágy háromnegyedét, egész éjszaka alig bírtam tőled aludni, és már megint horkoltál, hát nem igaz, hogy nem tudsz elmenni vele orvoshoz, vagymittudomén, mit csinálj, de szétrobban a fejem. Különben meg csipás a szemed, mossad…..