Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csajbi

16 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elme-rengés Buták vagyunk! 2016.12.29 22:07:47
Azt akarom elmondani, hogy mennyire nem értjük, milyen elcseszett módon tekintünk a világra, és mennyire elszúrtuk ezzel. Igazából három mondatban össze lehet foglalni a dolgot. A munka elveszítette értékét azzal, hogy értékelni kezdtük. A gondoskodás szintén értéktelen lett azzal, hogy szerződéssé…..
Elme-rengés A gonosz 2016.11.17 18:28:15
A gonosz Mi a gonoszság? Ha nagyon egyszerűen szeretném megfogalmazni, azt mondanám, ártó szándék. Ezt viszont tovább kell boncolgatnom. Miért szándékozna valaki ártani? Ha azt mondom, gonoszságból, elég rövidre zártam a kört. Mondjuk inkább azt, hogy azért akar ártani valaki, mert fájdalmat akar…..
Elme-rengés A megbocsátás 2016.11.17 16:42:42
A megbocsátás Az utóbbi időben többször is szembe jött velem olyan téma, melyben a szereplők nem értették, vagy félreértelmezték a megbocsátás fogalmát. Keresgéltem a neten, hátha valaki leírta, mit is jelent a fogalom? Bár rengeteg sablonnal találkoztam, örömmel láttam, hogy sokan értik, a…..
Elme-rengés A düh 2016.11.11 19:51:10
A düh A düh egy érzelem. Az érzelmek tudatalattink eszközei, melyekkel korábban megtanult sémákat próbál velünk végrehajtatni. A düh a sarokba szorítottság érzelme. Legyen egy állat bármennyire is jámbor, ha szó szerint sarokba szorítjuk, végső kétségbe esésében, mindent feltéve egy lapra támadásba…..
Ha dohányfüstben edzett csodás hangom is érdekel..
Az igazi férfi és az igazi nő Többen kérdezték tőlem, mit gondolok, vajon milyen az igazi férfi és nő? Többször nekifutottam már, hogy leírjam, mit is gondolok, de pár oldal összefirkálása után mindig sablonosnak és hamisnak éreztem mindazt, amit leírtam. Bosszantott a dolog, mert azt hittem ebben…..
Elme-rengés Megvezetve 2016.10.04 11:47:12
Megvezetve Van egy olyan érzésem, hogy sokan meg lettek vezetve a népszavazás kapcsán. Nem azokról beszélek, akik nemmel szavaztak, mert ők már rég meg lettek vezetve. Azokról van most szó, akik el sem mentek a szavazásra és most azt hiszik győztek. A magyar népben már a Monarchia óta gyűlik az…..
Kicsit messzebbről indulok a válaszommal. Az egyszerűség kedvéért képzeljük el, hogy ez a papírlap szimbolizálja a két dimenziót. Rajzolunk rá egy kört és egy négyzetet. Te, mint háromdimenziós lény érzékeled ezeket a formákat. Most képzeld el, hogy te egy kis pont vagy. Ha ilyen pontként…..
Elme-rengés két sztori 2016.07.08 14:54:09
Félő, hogy a következő írás hosszú lesz, így sokan bele sem fognak az olvasásába. Már önmagában az író személye – azaz én – is feltételezhetővé teszi, hogy sokan átlapoznak. De a remény hal meg utoljára. Két cikk, első ránézésre az égvilágon semmi összefüggés nem látható köztük. Pedig van, bár…..
Nem tudom manapság hogy van, de amikor iskolában jártam az évzáró mindig a Himnusszal kezdődött és a Szózattal ért véget. Az eb-n a magyar válogatott minden mérkőzésén együtt énekeltük el a Magyar Himnuszt. De nem úgy énekeltük himnuszunkat, mint anno az évzárón. Minden szavát, minden sorát…..
Péter egy igazi, felhő nélküli, verőfényes nyári napon szürke melegítő nadrágjában és meggypiros mezében lépkedett meglehetősen sietősen. Az izgatottság és az aggodalom különös keveréke uralkodott rajta. Szinte érezte, ahogy a világ beszűkül körülötte. Csak cipőinek váltakozva előretörő orrait…..
A földi élet Igyekeztem lecsillapodni, és értékelni tapasztalataimat. Tudtam, hogy furcsa utazásunk számtalan megértést tartogat és idő kell ahhoz, hogy mindent feldolgozzak. Nagyjából a következők kristályosodtak ki bennem: Az élet mindenütt jelen van. Nem mérhető, nem lehet gépekkel jelezni…..
Az élet Amint a lény elengedte a virágot az érzés megszűnt. Természetesen millió kérdés tolakodott elő bennem a témával kapcsolatban. Erre én is képes vagyok? - kérdeztem Ahhoz, hogy ezt a csodát bármikor megélhesd szeretned és tisztelned kell az életet mindenben. Hiszen az élet mindenben ott…..
A kézikönyv Amint megtudtam, hogy létezik egy olyan kézikönyv, melyet egy olyan tudat alkotott, amit felfogni is nehezemre esik, gyermeki lelkesedés lett úrrá rajtam. Elmémben cikáztak a kérdések, a gondolatok. Tudni akartam, honnan jött vendégem, hogyan és kik élnek ott? Létezik-e még több világ?…..
fejezet A találkozás Bárányfelhős napsütéses péntek délelőttre ébredtem. Még ott motoszkált bennem a legutóbbi álmom, de már nem emlékeztem rá, csak egy érzés halványodó emléke maradt bennem. A fürdőszoba felé igyekezve még egy utolsó kísérletet tettem, hogy felidézzem az álmot, mert tudtam, jó…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királyság. Ebben a királyságban pedig volt egy kicsi falu. A falu - mely a Tibória névre hallgatott – lakói Istenfélő emberek voltak. Minden vasár- és ünnepnap templomba jártak, ahol az egyszerű csuhás prédikált. A csuhás, nevével ellentétben egy igazi…..
Mindeddig csupán ilyen és ehhez hasonló véleménykülönbségek mentén feszült egymásnak a honi történetírás hivatalos és nemzeti irányzata. Természetesen nem szeretném e kérdések súlyát és jelentőségét csökkenteni, jelen tanulmányommal azonban nem célom, hogy az eltérő…..