Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lájon L. Ricsi

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb torrentrazzia volt, 2 szervert foglalt le a rendőrség a ProArt feljelentése nyomán. A ProArt többek között Ákos új albumára hivatkozott, aminek torrentfájlja elérhető volt a szerveren. A magyar torrentszervereken a magyar zene és/vagy Ákos tiltólistára került. Tegyük…..
Lájon L. Ricsi 2010.10.26 12:04:24
@eszkep: ajánlom figyelmedbe, a következő oldalt: www.akos.hu. Az oldal bal oldalán láthatod a koncert-turné állomásait és a dátumokat. Szeptemberben lett vége az országos turnénak. Ennyit arról, hogy Ákos nem koncertezik.
Lájon L. Ricsi 2010.10.27 10:58:01
A fenti kismillió hozzászólás nagy részét átfutva a következő gondolatok jutottak eszembe:

1. Az egész cirkuszban Ákos az áldozat, mert az ő nevét felhasználva indították a razziát, holott rengeteg más embernek okoz bevételkiesést, ha ingyen megszerzik a munkája gyümölcsét. Ezért nem Ákosba kellene belerúgni, kedves hölgyek/urak. Senkit nem érdekel az ügy kapcsán, hogy szeretitek-e Ákost és a zenéjét vagy sem, ez teljesen közömbös jelen esetben. Menjetek akkor és hallgassatok mondjuk egy kis Beyoncét és Katy Perry-t, mert ők nem magyar zenét játszanak és tényleg annyival jobbak. Szánalmas.

2. Én is sokat torrentezem. De azt gondolom, hogy aki letölt ingyen, az maradjon csendben és örüljön, hogy luk van a seggén és ezt megteheti. A film, zene, játék stb. nem jár ingyen senkinek, mint ahogy a boltban is fizetned kell, ha cipőt vásárolsz. A fenti hozzászólások nagy része mindössze magyarázatot próbál találni arra, hogy miért nem fizetünk egy termékért, hiszen ingyen is be lehet szerezni. Mondom, én is letöltök, de nem szidom teleszájjal a filmgyártókat és a zenészeket, hogy rohadjanak meg, így is elég gazdagok.

3. Ugyanakkor azokkal, akik azt kifogásolták, hogy miért kell jogdíjat fizetnem másoknak az üres cd/dvd/pendrive stb. vásárlásakor mélységesen egyet kell értenem. Én nagyon szeretek fotózni, tehát, ha a SAJÁT képeimet ki akarom írni DVD-re vagy pendrive-re teszem, akkor a mai rendszer szerint másoknak fizetek a képek miatt. Ez nevetséges és felháborító is egyben.
De ennek a letöltésekhez és a torrentezéshez semmi köze.
Lájon L. Ricsi 2010.10.27 13:15:40
@Eyesis: A zene és a cipő ebből a szempontból nem különbözik. Ezzel az erővel a könyvekért sem kellen fizetni, az írók pedig éhenhalnának. Mindegyik egy termék, amit mások munkával állítanak elő és mint ahogy semmi sincsen ingyen az életben, ez sincsen csak úgy. Fizetni kell érte.
Mint mondtam, én is letöltök, de én legalább csendben maradok és nem szidok mindenkit teliszájjal, aki a saját érdekeit próbálja csak védeni. Ezenkívül nem túrkálok mások zsebeiben, hogy vajon mennyit kereshet....
  A miniszterelnök tegnap újabb adóemeléseket jelentett be. A tervek szerint három, távolról prosperálónak látszó iparágat akarnak „adóprésbe” vonni: a telekommunikációs szektort, az energetikai cégeket és a kereskedelmi láncokat. Ezeken túl ideiglenesen, de…..
Lájon L. Ricsi 2010.10.15 09:04:21
A gyógyszeripar kihagyását a mókából magam sem értem, de például a telekom cégek bevonása teljesen egyértelmű és érthető számomra. 20 éve élnek ebből az országból nagyon-nagyon jól, ideje, hogy valamit ők is visszaadjanak. Ezzel én egyetértek. Csak nézzetek bele a tévébe bármikor egy nap folyamán és meg fogjátok látni, hogy a meglehetősen drága reklámok nagy része telekom cégeket, gyógyszeripari termékeket és bankokat hírdet. Véleményem szerint a válságban senki sem telefonál kevesebbet, én személy szerint pont annyit, mint a válságnak kikáltott valami előtt. A telefonos cégek semmivel sem jutnak kevesebb nyereséghez most, mint 4 éve mondjuk. Sőt.....
Az pedig, hogy el vagyunk maradva a fejlesztésekkel, az vagy a nemzeti hatóság vagy a mindenkori kormányok hibája volt, hiszen magától nyilván nem lehet elvárni a telekomos cégektől, hogy több milliárdos fejlesztéseket hajtsanak végre, hacsak nem kötelezi őket az állam erre. Eleve nem értem, hogy ha az EU-ban a T-Comnak mondjuk bizonyos dolgokra igenis költeni kell, akkor Mo-n miért nézik el neki, hogy itt nem teszi meg.
Az energia-szektorról hasonlóan gondolkodom. Az EON mondjuk sose fog több millárdot fejlesztésre költeni, ha megteheti, hogy nem fejleszt. Akkor minek?
Vegük észre, hogy a most megadóztatott szektorok 20 éve virágoznak Magyarországon és 20 éve senki semmilyen extra terhet nem mert rájuk mérni. Nyilván a mostani kormány is csak az elsöprő támogatásának köszönhetően merészel ilyen szent tehénnek számító cégeket extra adóval súlytani.
A gyógyszergyárakat én is bevontam volna, talán indokoltabb lett volna, mint a nyugdíj-lépés vagy a hipermarketek adója. Összességében viszont nyilván sírnak a szektorok, mert idén nem lesz meg a több 10 millió forintos bónusz a vezetőségnek. Hát engem speciel nem érdekel.