Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jakobrabbi

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A gyári állásajánlatokat böngészve bárki érdekes információkhoz juthat az autóipar helyzetéről. Az elmúlt évek pangása után százszámra hirdetett betöltetlen állások például azt mutatják, hogy az autógyárak szerint a válságnak valóban vége van, sőt az elmúlt…..
A JokerFood étlapkategorizáló felelőse olvasónk levele szerint szőrösen szereti a disznóhúst. Nem vitatjuk más emberek és homárok ízlését, mindenki ott szereti a szőrt ahol akarja, de azért mi nem szertnék torokba rakadt szőrszálakat felkrákogni az ebédünk után. Bőrkét meg…..
C10 úgy gondolta, segít nyelvtanárjának egyéni vállalkozóvá válnia és nyomtatott neki egy időpontot Ügyfélkapuból. De minek:Nyelvtanárnőm úgy döntött, hogy egyéni vállalkozó lesz. Segítségemet kérte, mert a magyar jogi, büro nyelvet és magát az okos jogrendszert nem…..
jakobrabbi 2008.01.16 04:36:51
Elvileg minden okmányirodához tartozik egy rendszergarázda, akinek egyebek mellett az is feladata (lenne), hogy frissítse az ügyfélfogadási időpontokat, ha változnak. No meg, hogy statisztika alapján beállítsa, hogy az egyes ügytípusok intézése átlagosan mennyi ideig tart, melyik ablaknál milyen ügyeket lehet intézni, stb. Ezek alapján lehet pontos időpontot kapni neten keresztül.
Ha jól tudom, akinek időpont foglalása van pl. 11:15-re, azt az adott ablaknál következő ügyfélként kell szólítani 11:15 után akkor is, ha abban a percben érkezett, hiába várakoznak ugyanoda már órák óta más, nem foglalásos ügyfelek. Az, hogy a foglalt időpontban kap egy sorszámot, amivel még órákig várakozik, egy vicc. Kiforgatja az egész időpontfoglalás logikáját.

Nűnű:
"Anyázás:
Miért kell egy biztonsági őrnek külső cég alkalmazottjának lenni? Nem lehetne, hogy a hivatal, intézmény alkalmazottje legyen, és ne keressen rajta egy vállalkozó?
"

Ennek viszonylag egyszerű gazdasági oka van: Sok helyen elég 1-2 biztonsági őr (portaszolgálat, recepció). Ha egy cég (intézmény) 1 db saját alkalmazottat foglalkoztat erre a célra, akkor annak jár szabadság, táppénz, stb. Ezeken a napokon az illető nem dolgozik, de 'munkakör jellegéből kifolyólag' helyettesíteni kell valakivel. Ez egyből dupla létszám foglalkoztatását jelentené. Ellenben, ha az intézmény szerződést köt egy biztonsági céggel, kiköti benne, hogy minden napra kell neki egy portás, ezért fizet x pénzt, ami kevesebb, mint két alkalmazott bére+közterhei. A biztonsági cégek jellemzően több klienssel állnak szerződésben és több emberrel dolgoznak ezért gazdaságosan meg tudják oldani a helyettesítéseket. Bónusz: javulnak az intézmény 'egy főre eső' mutatói.

olyasmi, mint amikor a kommunizmus alatt az ember befizetett autóra, oszt várt. És várt. Meg még várt egy pár hónapot. Turpilla agusztus végén fizetett, azóta az előbb vázolt programot bonyolítja. Reformdühe ahhoz volt elég, hogy hetek elmúltával most már néha fölvegyék a…..
jakobrabbi 2007.12.03 23:44:08
Alapvetően azt, amit Xerxész a pireuszi buzibárban. Aki még ennél is részletesebben kiváncsi arra, milyen esélyei vannak egy fogyasztónak, aki éppen számítógépezik, amikor az ügyes munkások odakint belefúrnak a vezetékbe, az olvasson tovább élvezettel. A II. kerületben lakom,…..
w Operation Fospumpa 2007.08.10 06:00:00
Mit nem beszél az a német? Ausztria kissé elpofátlanodott az utóbbi időben. Nem a MOL-OMV csatáról lesz szó, hanem a környezetrombolásnak arról a kelet-európai sunyisággal megvalósított módjáról, hogy építünk ultramocskos ipart a határ szélére, bele a szélirányba,…..