Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-nallag-

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvastam az újságban, hogy egy tavaly év végi kutatásból kiderült, minden hetedik diplomás külföldön képzeli el a jövőjét. Viszont a felsőoktatásban bevezetett tandíj miatt, már a diákok is külföldi intézményekbe kényszerülnek továbbtanulni. Őrület! Szóval a gyerekeink…..
-nallag- 2013.02.02 09:59:09
És ha mindenki kimegy, ki marad itthon?
Az a baj, hogy én azt tapasztalom, hogy azt hiszi mindenki, hogy külföldön nem kell tanulni. Hogy vizsgaidőszakban nem kell dolgozni. Ismerőseim Bécsben élnek, én is oda készültem és láttam, hogy azért nem olyan egyszerű ez. Nem olyan egyszerű, amikor jogi egyetem mellett beosztanak éjszakásnak, reggel meg vizsgád van, viszont kell a pénz, mert fizetni kell a kolit/albérletet.

Másrészt pedig egyetemek egyes karain (pl. gépész) őrült összegeket fizetnek ösztöndíjra. Van karácsonyi pénz, van mikulás pénz is. Ösztöndíj átlagos teljesítményre olyan 25-30 000 Ft. Karácsonyi és mikuláspénz külön-külön 25 000 Ft körül van. Persze, egyes karokon, nem mindegyiken. De megfigyelhető, hogy pontosan ők azok, akik a legtöbbet nyafognak, mert elisszák és elbulizzák a pénzüket, míg én bőven 4-es átlag felett 6 ezer forintot kaptam, karácsonyra pedig 2500 Ft-ot.
Vannak karok, ahol ha normálisan tanulnak, havi 40-50 000 Ft mindenképp összegyűjthető. Ami szerintem nem egy rossz arány, tekintve, hogy ebben még munkahely nincs.

Én tökéletesen megértem azt is, aki ki akar menni, de úgy gondolom, hogy legalább próbálkozni lehetne itthon is. Én is így tervezem, hogy itthon maradok, meglátom, hogy gyógytornászként az egészségügyben hogy fogok tudni elhelyezkedni.

Érdekes kérdés lehet még az is, hogyha a friss diplomások kimennek, akkor hogyan fogják őket fogadni. Mert nagyon sok város befogadó, de nagyon sok helyen annyira nagyon nem is örülnek a bevándorlóknak, tekintve, hogy a helyiektől veszik el a munkát.
Szerintem elfáradtam.... 2012.11.08 19:24:31
Ma is gyönyörű idő volt akárcsak tegnap, de most nem kirándulni voltam, hanem iszonyú sokat dolgoztam. Kihordtam a szőnyegeket és sec-perc alatt kitisztítottam a nemrég vásárolt „csodaszerrel”. Az autóm üléshuzatán vizsgázott először, majd bebizonyosodott, hogy végre az…..
Tegnap hazajött Apcival Gáborkám is, és két hétig itthon lesz. Ráfér szegény gyerkőcre, három hónap alatt egy hétvégét volt itthon. Orsi szülei is itt voltak tegnap, nagyon örültem nekik. Vannak emberek, akikkel annyira jól esik beszélgetni ők pont ilyenek, de főleg az…..
Szerintem Anna 2011.07.26 07:00:00
Mindig elégedett voltam a nevemmel, jól választottak a szüleim. Becézgethető, nem elcsépelt, a suliban elsőtől nyolcadikig tán ha három Anna volt. Szeretem, és ha kislányom született volna, talán ezt a nevet kapta volna ő is. A legkedvesebb becézési formája, amit szeretek:…..
Szerintem már megint cicus.... 2011.05.24 20:49:00
Szegény Frici cicámat most „műtöttem” meg. Egy szemét gazember meglőtte a lábát légpuskával, és három lábon, sántikálva, káromkodva jött haza a macskám. Megnéztem, benne volt a golyó, hosszú csipesszel kiszedtem, jól bekentem Betadine-nal, hagyta magát szegényke.…..
Van, aki nagyon elfoglalt, alig bír beszélni a „feltöltött szájával”, hosszú műkörmeivel simogatja kedvenc kutyusát, akit napközben méregdrága kutyapanzióban kénytelen elhelyezni. A kutykó itt mindent megkap, aromaterápiás fürdetést, rózsaszín mancsfestést, színes…..
-nallag- 2011.05.17 10:01:51
Hihetetlen mérges tudok lenni, amikor látom, hogy egy gyerek éhezik. Anyukám révén nagyonsok ilyen történetet hallottam, mert ő egy olyan iskolában tanítónő, ahová főként kisebbség jár, mert elég sokan lettek a környéken és átalakult ilyen iskolává. Elsősei vannak, ők meg mindent elmesélnek anyának, és nagyon szeretik őt. Hihetetlen, hogy a segélyből telik alkoholra meg cigire, de arra nem, hogy enni kapjon a gyerek! Van olyan, aki reggelire(!) a harmadnapos spagettit eszi, mert reggel fel sem kel az anyja, annyira kiütötte magát előző este...
Szívem szerint én a segélyt jegyrendszerben osztanám:lehetne belőle venni élelmiszert, ruhákat, ami az élethez, és főként a gyerekek eltartásához kell. Ezeknek a gyerekeknek boltból esetleg csak segélyosztáskor vesznek "ennivalót" (értsd ez alatt: legolcsóbb cola és chips)

Nade mit várunk olyan felnőttektől, akik még arra is képesek, hogy hetedik hónapban hasukban kitapogatják a gyerek fejét, és ráhúznak valami lapos dologgal(mondjuk húskloffolóval)??? Borsodban erre több példa is volt. Miért? Mert így fogyatékosan születik a gyerek, és érte több segély jár. Ki fog vele foglalkozni? Ugyan, kit érdekel? Vagy életben marad, vagy nem. Csak csinálják a rengeteg gyereket és nem foglalkoznak velük...

Most van az az idő, amikor egy komplett generáció felnőtt anélkül, hogy nevelést kapott volna. És szerintem NEM a pedagógus dolga elsősorban a nevelés. Csodálkoznak, hogy nem haladnak a pedagógusok, amikor anyáék is szeptemberben azzal kezdtek, hogy "na akkor gyerekek, elmagyarázom most, hogy mi a szappan, és mire való".
Szerintem Gyermek szív 2011.05.01 10:42:00
A szeptemberi harmatos reggelen az öreg iskola épülete hamar benépesült zajos, jókedvű diákokkal. Van, aki a házi feladatot sietett bepótolni még becsöngetés előtt van, aki már a tízórait tömte magába, de legtöbben harsányan meséltek egymásnak. Két kislány ült a lépcsőn…..
Gyalogolj 10-30 percet naponta, és közben mosolyogj. Meditálj naponta legalább 10 percet. Aludj napi 7 órát legalább. Életed legyen teli energiával, lelkesedéssel és empátiával. Szórakozz többet, és olvass több könyvet, mint 2009-ben. Igyál sok vizet... Étkezz…..