Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diverdiver

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézzük szépen sorban, mi mindent nem szabad csinálni ezen a hétvégén, merthogy választásokat tartanak vasárnap Thaiföldön. Ritka alkalom: csendes éj szombaton Bangkokban, mert a voksolás hétvégéjét mindig alkohol tilalom övezi (szombat este 6-tól vasárnap éjfélig).…..
diverdiver 2011.07.04 17:59:15
@thehandsomest: Az írás nehézségét állapítsd meg az előtted kommentelő szövege alapján, nincsenek nagyon szóközök, egyben van az egész és sokkal több hangot tartalmaz a thai ABC.
A beszéd az könnyű(nek tűnik) de a thaiok egyszerűen nem hajlandók megérteni mit akarsz, ha egy kicsivel is eltérsz a kiejtéstől. Ha neked otthon azt mondja egy külföldi, hogy "keszenem" akkor egyből vágod, hogy megköszönt vmit. Sokkal kisebb eltérésre itt csak néznek, mint ló a tüzijátékra, majd ha leeseik valahogy, akkor elismétlik amit te mondtál, legalábbis a te füled úgy hallja.
Amúgy a szavak rövidek, zöme 3-4 betű, de a kiejtés ... az könnyen megfog.
Rendkívül tanulságos videó, hogy miként működik a jetski maffia, amely Thaiföldön főleg Phuketen és Pattayán gyűjti az áldozatait a turisták közül. A képlet rendkívül egyszerű: a homokon heverő nyaralóhoz odalépnek a jetskis bérlést kínáló thaiok, megegyeznek…..
diverdiver 2011.03.13 07:40:05
@DJ TONY: Milyen színű farangokat láttál Te a videón? Hogy jött ki Neked a fejenként 1 havi bér, 8000 bahtról van szó a videón? Amúgy meg SOMNAMNA helyesen. Nagyon okos tanács, h útlevelet nem adunk senkinek bérlés esetén, de amikor "pick season" van, akkor gyalogolhatsz nyugodtan, mert túlkereslet van járművek iránt, és rögtön mindenki kér útlevelet. Amúgy gondolj bele, a motorokhoz nincs CASCO biztosítási lehetőség, visszahozza a farang a péppé tört motort, és azt mondja: Somnamna. Akkor mit tehet a kölcsönzős (aki egyébként 95% -ban haramia, szóval nem kell tanmeséket írni reakcióként).