Regisztráció Blogot indítok
Adatok
withoutus

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közérdekű kérdések a 2012-04-19-i Képviselő-testületi ülésre.   Tisztelt Polgármester úr, több kérdésben szeretnék Önnek közérdekű kérdést feltenni.   1.   Több képviselő is érdeklődött már a Vagyonkezelő Zrt igazgatójának jutalmáról, annak konkrét…..
withoutus 2012.04.25 15:38:25
@OkoskaTo:rp: igen, én is így látom. Törvényesített pénzlenyúlás, még számon sem kérhető, mert minden le van saját maguknak és maguk által papírozva.

Csak a fej nélküliek hiszik el az évi 220 milliót meghaladó médiaköltésüknek, hogy pl. a kommunális adóból finanszírozták a Róna-Bosnyák sarkán a Tisza I. teret meg szobrot. Persze, abból a kommunális adóból, ami ellen éppen ők kampányoltak 2010-ben és amit most a felesleges pénzkidobálásaik fedezeteként mégis megszavaztak.

Befolyni nem folyt be még semmi belőle, merthogy a kivetés/csekkek kiküldése sem történt meg, de Rozgonyi azzal hülyíti a népet, hogy lám, ebből az adóból ujították fel az addig nevesemvolt teret. Röhej, hogy ezek mindenkit ennyire hülyére vesznek.

Ja igaz, fogadókészség az van rá:)))
A képviselő-testület Fidesz-KDNP-s többsége a Márc. 1-i ülésén úgy döntött, hogy a kerület járóbeteg szakrendelés egy épületbe integrálásával, a mellékletekben leírtak szerint - elviekben egyetért. A mellékletekben pedig már a helyiség kiosztások is szerepelnek, azaz az…..
withoutus 2012.03.28 11:00:01
@OkoskaTo:rp: abszolút egyetértek. Fő gond a közlekedési problémák mellett, hogy a jelenleg még a Herminára járó közönség is az Örsön levő rendelők zsúfoltságát fogja elviselhetetlen tömegnyomorrá fokozni.

És igen, elképesztő, hogy milyen kiadások fedezetét teremtik meg ezek itt, miközben alapvető feladatok nincsenek elfogadhatóan kezelve.

A lényeg nem az, hogy most ki hova jár "kényelmileg", hanem az, hogy még kevésbé jutunk hozzá bármilyen ellátáshoz is, ha egy most is zsúfolt épületre zúdul a Herminára járó tömeg is.
Elsőként is az ígért kerületi átvilágítás teljes anyaga:https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B14LttWJ53JmYTQ3NDU4NWQtOGVkMy00NzQ4LWFkNGUtMjYyNDcwNGQ5ZmQy&hl=huKíváncsi vagyok a tanulmányt elolvasván tesznek-e érdemi lépéseket. (Nem…..
withoutus 2012.02.03 18:01:05
Rászakadt a mennyezet erre a mi Papcsák Pártökle Ferinkre. Először a Hírszerző állapította meg, hogy hülyébb szegény még Gyurcsánynál is, és kerület szerte terjedni kezdett a pesti vicc: nem is igaz, mert ő nem táncol összevissza, mint Fletó, kizárólag akkor csasztuskázik,…..
withoutus 2012.02.03 09:07:23
@orica: Hogy szereznek tudomást a zuglóiak? Kábé, mint erről.

helyitema.hu/budapest-xiv/16981

Ja, hogy ez két évvel ezelőtti?
A lényeget azért ideírom: NEM lesz építményadó Zuglóban!
Hát istenem, lett.
MEG még kommunális IS
Napirend utáni monológ napirend 2011.10.18 14:00:00
szolgálati közlemény: Nincs szebb egy őszi erdőnél.Csatlakozz hozzánk  egy rövid túrára!Október 22, szombat találkozó: Moszkva Tér, (alias Széll Kálmán) a nagy óra alatt 9:30!!! Illetve lemaradóknak : Hűvösvölgy 10:15!!!! Gyermekvasutazás, 4…..
Sajnálattal értesítjük haszonélvezőit és átkozóit, végletekig hű támogatóit és halálos ellenségeit, hogy szerettünk, Egykulcsos Adó gyors születése utáni hosszan tartó betegségben elhunyt. Emlékműve az Orbán Viktor Halva Született Ötletei Mauzóleumban, a főoltár…..
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNYEK:http://www.youtube.com/watch?v=z-geS7h72RM&feature=sharenézzétek meg a kampányfimem, a legjobb mondat az elvész a bába.. : )Mindenkit szeretettel látunk a máj. 19-i 17 30h-tól 19 30-ig a Kassák Klubban  (Uzsoki utca 57.) tartott lakossági…..
A mai nap az alábbi adatkikérő levelet küldtem az aljegyző asszonynak.  Az oka: az az elharapózott a gyakorlat, hogy mi, képviselők is csak folyósói pletykákból, vagy a Zuglói Lapokból értesülünk bizonyos ügyekről. A képviselő testületi ülésen, pl. a változtatási…..
Varánusz Koldusopera 2011.04.08 06:09:00
"S ha fizetett, szóltam a búcsunál:Uram, jöjjön csak el, ha újra áll.S elmúlt egy év, elmúlt a nyár, a télHisz mind igy él, ki bordélyházban él."Orbán Viktor tegnap nagyon szépen beszélt az OECD előtt a magyar gazdaságról. Büszke voltam rá, tényleg. Tudott olyat…..
withoutus 2011.04.09 08:17:06
@Blogger Géza: A foglalkoztatási adatokat tekintve ennek az "informatív" blognak az írója netalántán megnézte az adatgyűjtés módszertanát (38 ezer háztartás), heti egy órai munkavégzésnél foglalkoztatotti besorolás, stb., és esetleg úgy látta, hogy mindez kelepElek kategória.

Segítségképpen:

Foglalkoztatottság-munkanélküliség
Az adatok forrása a munkaerő-felmérés, amely a magánháztartásokban élő 15–74 éves népesség gazdasági aktivitásáról gyűjt adatokat.

A munkaerő-felmérés fogalmi rendszere
Foglalkoztatott, aki az adott héten legalább 1 órányi, jövedelmet biztosító munkát végzett, vagy rendelkezett munkával, de abban átmenetileg (betegség, szabadság, ideértve a szülési szabadságot is) nem dolgozott.
Munkanélküli, aki az adott héten nem dolgozott, és nincs is olyan munkája, amelytől csak átmenetileg volt távol, a kikérdezést megelőző négy hét folyamán aktívan keresett munkát, a kikérdezés időpontjában rendelkezésre állt, azaz két héten belül munkába tudna állni, ha megfelelő állás kínálkozna számára, illetve már talált munkát, ahol 90 napon belül dolgozni kezd.
Gazdaságilag aktívak a foglalkoztatottak és a munkanélküliek.
Gazdaságilag nem aktívak azok, akik nem sorolhatók sem a foglalkoztatottak, sem a munkanélküliek csoportjába. Ide tartoznak többek között a tanulók, a nem dolgozó nyugdíjasok, a háztartásbeliek, az idénymunkások az idényen kívül, ha nem kerestek munkát, a gyermekgondozási ellátást igénybe vevők. Sajátos csoportot képeznek ezen belül az ún. passzív munkanélküliek, akik szeretnének ugyan munkát találni, de kedvezőtlennek ítélve esélyeiket, nem keresnek aktívan munkát.
Munkanélküliségi ráta: a munkanélkülieknek a gazdaságilag aktívakhoz viszonyított aránya.
Foglalkoztatási arány: a foglalkoztatottaknak a népességhez viszonyított aránya.
Aktivitási arány: a gazdaságilag aktívak (foglalkoztatottak és munkanélküliek) népességen belüli aránya.

A munkaerő-felmérés mintája
A munkaerő-felmérés mintája többlépcsős rétegzett, valószínűségi minta. A nagyobb ún. önreprezentáló településeken az elsődleges mintavételi egységek a lakások. A kisebb települések esetében viszont az első mintavételi lépcsőt a település kiválasztása jelenti. A mintába kijelölt címek száma 1998-tól negyedévente mintegy 38 ezer. Az összeírás folyamatos, a negyedéves minta a három statisztikailag egymástól független havi részminta együttese. A teljeskörűsítés alapjául a megfigyelt időszak – matematikai modell segítségével előre becsült – népességszáma szolgál. Az egyes népességcsoportok létszámát a minta rétegeiben megfigyelt értékek megfelelő súllyal történő felszorzásával és összegzésével számítjuk ki.
A közölt abszolút számok kerekítése elektronikusan – egyedi korrekció nélkül – történt, ezért a részadatok összege nem mindig egyezik meg az összesített adatok megjelenített kerekített értékeivel.

portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/modszgyors/fogmodsz11.html
Michael Knight Lázár-lázálom 2011.03.19 20:58:00
Meglehetősen sokan kiakadtak Lázár János legutóbbi kinyilatkoztatásán, amelyben - hogy is mondjam - furcsa és nem éppen erős szociális érzékenységről tanúskodó véleményt fogalmazott meg a szegényekkel kapcsolatban. Pedig nem ez volt a legmegdöbbentőbb kijelentés a Fidesz…..
withoutus 2011.03.20 17:30:04
@lüke: Így van, főleg, ha ennek a gazdag ügyvédnek a vagyona ugyanúgy első fillértől az utolsóig közpénzből keletkezett. Nyilván ez a helyzet, vagy dolgozott valamelyikük bárhol máshol, mint a politikában? Tehát a Lázár-Schiffer párhuzam kiváló...
A tegnap nyilvánosságra került hangfelvételből kiderült, Lázár János szerint mennyit érnek a nincstelenek. Az első felháborodást félretéve kövessük a gondolatmenetet, érezzük magunkat a húspiacon, és árazzuk be a vagyonnyilatkozata alapján jómódúnak mondható Lázár…..
withoutus 2011.03.20 17:21:00
@thinker_: A HVM-nél meg cégeinél nem ezek a lúzerek lopnak itt fentebb...Ezek képesek minden egyes esetnél lebukni, a marhái...Le ne becsmérelj bennünket,én Gubcsinál vagyok, épp most tolnak a főnök feneke alá másik céget, de most majd ügyesebben csináljuk, ezek a lekváros piskóták nem tudnak majd rajtunk nyammogni, ne félj...Kitartás!
2010. szeptember 13-án írtam:"Amint lesz egy kis időm, kikérem a Szíjjártó bérezésére vonatkozó adatokat is, mert nagyon érdekel, mennyi pénzért hajlandó folyton segget csinálni a szájából."Nos, jól megfizeti Viktor az ő szóvivőjét, aki bármit hajlandó…..
Az előző bejegyzésben amellett érveltem, hogy nagy valószínűséggel „a sokak által várt megújulás helyett a magyar politika elmúlt egy évtizedének logikája, tematikája és szembenállása határozza meg az eljövendő éveket is”. A Fidesz-MSZP világot, abban a…..
withoutus 2011.01.03 14:28:32
@CSENDES:
@Szimba: a linken a magát jobboldali főiskolai tanárként (!) aposztrofáló Várúr utolsó megnyilvánulásai a Varánuszon, tanulságos...
varanus.blog.hu/2011/01/01/a_diadalmenet_elso_napja#c12044769
Varánusz Sherlock Polt 2010.12.07 08:00:00
Polt Pétert tegnap ismét legfőbb ügyésznek választotta az országgyűlés. Remek, remek, csak semmi meglepetés uraim, történjen minden a lehető legkiszámíthatóbban. ViccPál bemondja amit a fülesben hallott, ti pedig megszavazzák ahogy kell, újvilági módi szerint 9 évre, plusz…..
withoutus 2010.12.08 08:33:34
@Moncsalaki: jogászi értékelés ugyanerről:

Miniszterelnöki „becsületszó”?
2010. december 08. szerda, 05:17 | Boros László |

Jogállamban a magántulajdonnal, az adófizetők (egyének és szervezetek) adó- és járulékbefizetéseivel, a nyugdíjakkal, a költségvetéssel, a médiaviszonyokkal és minden jogilag szabályozandó kérdéssel kapcsolatosan pontos, részletes, alkotmányos anyagi normákra épülő, mindenki számára egyértelmű, a szereplők jogait és kötelezettségeit előre szabályozó eljárási törvényekkel és végrehajtási rendeletekkel nyújtanak garanciát az állampolgároknak, a vállalkozásoknak és a külföldieknek egyaránt.

Jogállamban nem alkotnak visszamenő hatályú normákat, nem rombolják le az államhatalmi fékek és egyensúlyok rendszerét, és legfőképpen nem bízzák kilencéves mandátummal rendelkező, politikai delegáltakból álló hatóságokra az anyagi jogi kérdések és az eljárási normák aktuális megalkotásának jogát. Jogállamban, ha kivételesen és szükségből, átmenetileg korlátozzák állampolgárok millióinak magántulajdonosi jogait, akkor kivételesen pontos, cizellált törvényi keretek között rögzítik az érintett pénzek és egyéb javak felhasználásának, meg a velük összefüggő jogosultságok felfüggesztésének a menetét. Mindezt a teljes nyilvánosság előtt és az abszolút átláthatóság jegyében. Hasonlóan magas szintű és egyértelmű jogi garanciákat adnak az érintettek kárpótlására, a kamatokkal terhelt visszafizetésre, és legfőképpen az eljárásokkal kapcsolatos jogorvoslatra.

Ezzel ellentétben a már egyértelműen nem jogállami nemzeti együttműködés rendszerében a miniszterelnök politikai nyilatkozatban(!) ígér garanciát megkésett Mikulásként (két krampuszt azért maga mellé vett segédnek) a jogaiktól megfosztott, meglopott és végül a szabad választás cinikus kiforgatásával megzsarolt magánnyugdíj pénztári tagoknak, na nem a tulajdonuk megvédésére, hanem homályos értékállósági, veszteség-megtérítési általános lózungokra, és tovább folytatja még itt is a zsarolást, amikor ismételten összeköti a január 31-ig megtett átlépéssel a kivett hozamok (amúgy jogállamban evidens) adómentességét. Politikai nyilatkozatokkal diktatúrák szokták pótolni a jogi garanciákat, paravánként használva mameluk parlamentjeiket. Itt most ez utóbbi szerep a kormánypártok kétharmadát reprezentáló képviselőkre vár. Meg azokra, akik még melléjük állnak ebben a jogtiprásban.

(Boros László)

www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=42027:miniszterelnoeki-becsueletszo&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109
withoutus 2010.12.08 09:07:56
@Studt: A cikket nem én írtam, "csak" elolvastam és tökéletesen egyetértek Borossal, aki - elismert nemzetközi jogászként - megfogalmazta az én véleményemet is. A címlapos posztra idekattintók is elolvasták vajon? Nem, mert nem vitázni: fröcsögni jöttek.
Varánusz Én, Szíj Melinda 2010.12.04 08:00:00
Bocsánat, hogy élek. Tényleg! Én őszintén nem akartam, de így alakult. Több, mint negyven évig gyakoroltam láthatatlannak lenni, és elnézést kérni. Mindenért. Ezért a kijelentésért is. A mondat végi pontért is, úgyhogy most nem is teszek Amíg nem voltam ismert minden…..
withoutus 2010.12.05 10:10:05
@gyilkos fűegér: Mondanivalód lényegével egyetértek, de hozzáteszem, hogy ízlésről vitázni éppen annyira reménytelen és éppen ezért értelmetlen, mint a hitről. Számomra - többek között - például nem középszer Oláh Ibolya.
Hátha rászán valaki néhány percet, hogy legalább meghallgassa ezt a néhány számot, csak úgy, érdeklődésképpen.

www.youtube.com/watch?v=Zf-JUDP1uig

www.youtube.com/watch?v=p_Vyg1zIysA

www.youtube.com/watch?v=8bUbDQt7hjg&p=72DE88EEC0F08F20

www.youtube.com/watch?v=8gdP4sn3j-Q
Zsákfalu Képviselőink 2010.11.26 08:55:00
Ughy Attila Országgyűlési Képviselő részéreOrszágház Budapest Kossuth tér 1-3. 1357 Tisztelt Képviselő Úr!"Én, Ughy Attila, a Magyar Köztársaság Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy ………… munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven,…..
Megtörtént, amire kevesen számítottak – ha nem is úgy, ahogy esetleg erre néhányan gondoltak. A ma délelőtti szavazáson egy szavazat hiányzott a szükséges kétharmados többséghez az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő Lázár-féle alkotmánymódosításhoz benyújtott…..
Voltak akik leírták és bukott, leszerepelt embernek tartották. Voltak akik várták, hogy visszatér a közéleti rabságból, mint modern Sándor Mátyás, hogy harcot vívjon a jogállamot tutira megingató PatásÖrdöggel. Talán csak egyvalamire nem számított senki: hogy ez ilyen hamar…..
Varánusz GPS-en ülve 2010.10.29 08:30:00
A BKV előremenekül a buktában, utasbarát tájékoztató rendszer vesz, potom 7 milliárdért.Értem én, hogy a beruházás oroszlánrészét uniós forrásokból fedezik, ostoroztuk elegeta kormányokat, hogy permanens impotencia okán számolatlanul hevernek a…..
withoutus 2010.10.29 16:36:50
@úriparaszt: a szerződés is letölthető, de érdemben nyilván csak szakember tudja értékelni, a műszaki tartalmat és felhasznált eszközöket, átvételi paramétereket is beleértve. Ami nyilván örök homály marad, kik jelentkeztek még (ha egyáltalán), és milyen adekvát tartalommal ehhez képest.
törökgáborelemez 271. Quo vadis? 2010.10.28 02:02:00
Másfél nap telt el azóta, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja az Alkotmánybíróság hatásköreit korlátozó javaslatot kíván elfogadtatni a parlamentben. Miután az eljárás megítélésem szerint azon - szerencsére ritka - politikai események közé…..
Fontos határhoz értünk – írtam tegnap. Ma reggelre kiderült, hogy más értelemben is. Torkos Matild, a Magyar Nemzet újságírója megtette azt, amire nyilvánosan eddig ebben az ügyben egyetlen elkötelezett kormánypárti sem volt hajlandó. Vállalta a véleményét akkor is, ha az…..
withoutus 2010.10.27 19:11:37
@Letícia: Nem csak itt, felbolydult a blogoszféra, mindenütt ez a téma, a Michaeltól a Varánuszig, Walter Melone-ig, hogy csak a legegyedibbeket említsem.
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..