Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ovishit

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pedig annyi kérdésünk lenne a magyar diktátorhoz, de mégsem tudjuk ezeket feltenni. Ha megszólal, külföldön teszi. Idehaza csak zokniban dekázik, egy-egy hazugsága közben becsap a villám, de leginkább azt szereti, ha néha kiteheti a kezét egy-egy előtte elvonuló focista elé, aki…..
ovishit 2011.07.29 14:21:15
Lucernaböde erölködésére válasz:
Vittorio Lopez nagy barátja Csányi OTP-je nyúlta le a megtévesztett prolikat, akik ott gyűjtötték a magán-nyugdíjpénztári (MNYP a továbbiakban) befizetéseiket. Emiatt korrekt volt az az észrevétele hőn szeretett diktátorunknak, hogy azokat a pénzeket ellopták (hiszen a lehetőségekhez képest minimális hozamot számoltak el a 13 év alatt végig, mert kötelező tagság miatt a delikvensek kénytelenek voltak valamelyikőjüknél tartani a megtakarításaikat, ahol ezért vastagon foghatott a ceruza, amikor a költségeket felszámolta az OTP. Mit gondolsz? Mitől Csányi a leggazdagabb Mo-on?)Igen. Köztörvényes-bűncselekménynek tűnik az, ami úgy látszik számtalan embernek, hogy erőfölénnyel történő visszaélést követett el ezzel kapcsolatban is.

Ami Bödénktől a legnagyobb csúsztatás, azaz, hogy minimális volt a reálhozam, és ez a MNYP-ak hibája! Nem ! Barátaim, nem! Ez csak és kizárólag azért van, mert a pénzt akkor söpörte be zsebdiktátorunk, amikor a hirtelen eladási kényszer miatt a MNYP-ak nem tudtak portfóliójukkal felkészülni a papírok mobilizálására optimális, jogbiztonságot lehetővé tevő rendszer szerint, azaz a piktátorunk a gazdasági válságot lehazudva, a piaci mélypont körül kényszerítette erre -hogy a rossz árfolyamokon szálljanak ki a papírokból.
Azaz nemcsak meglopta az eddigi befizetéseikkel a zembereket, hanem egy vagy primitív tudatlan, vagy csavargó gazemberként tudatosan Ovishit tőzsdézte el a jópármillió zember megtakarítását.
Egyszerűen úgy lehet szemléltetni, hogy pl. egy nyugalmi állapot árfolyamához hasonlítanánk az akkori kényszer-értékesítéskori árfolyamot, és látható lenne a sokszorosan magasabb reálhozam.
A MNYP-ak még a leírt összehasonlításnál is jobban tudtak volna reálisan produkálni, mert értelmes pénzügyi szakemberek a kockázatot megszüntetik, kvázi maximumot hoznak ki úgy, hogy a nyugdíj előtti pl. 5. évtől a magas hozamú kockázatosabb papírokat, tőzsdei befektetéseket szépen lassan folyamatosan átvezetik állampapírokba, garantált hozamú befektetésekbe. Így az addig folyamatosan elérhető legmagasabb hozamokat 100%-ban van esélyük elérni, és azután pl. évről - évre folyamatosan csökkentve megszüntetik azokat, így egy később kirobbanó válság, ami esetleg a tőzsdén a papírok árfolyamát töredékére csökkenti, a fenti elővigyázatos módszer elkerüli. Gyakorlatilag csak azoknak a befizetései mozognak továbbra is a tőzsdén (abban a pillanatban akár nagyot is bukva) akik több mint 5 évvel később mennek nyugdíjba. Azaz mint most is, a tőzsdei mélypont legrosszabb hónapjait, akár 1-2 évét is átvészelve, ami utána a rohamos növekedés miatt újból eléri, túlhaladja a korábbi hozamokat, ill. ha belegondolunk, akkor még nagyot is szakít a válságon, hiszen az alatt is a folyamatos nominálisan azonos befizetéseiből sokkal több részvényt tud venni a MNYP. (Azaz a nyomott áron, a krahban vásárolt arányait tekintve sokkal több részvény még óriási hozamnövekedést eredményez!
(Pl. 100,- volt egy részvény átlagosan a válság előtt. Ha a válságban átlagosan 50,-ért tudja ugyan azt a MNYP megvenni, és a válság után az eredetihez képest he még hozamnövekedéssel nem is számolnánk, akkor is a válság alatt vásároltak hozama mind átlagosan 100% lehetett volna. A válság alatt volt, hogy ez a részvény (pl. OTPrészvény) csak a korábbi negyedét érte, azaz példánkban 25,- ért is lehetett egy ideig venni.)
A gazemberség sokminden mellett az volt, hogy a fenti példa szerinti 80,-on kényszerítette elszámolásra az állam a MNYP-akat. Azaz az eddig megszerzett nagy hozamok realizálására nem adott időt, hanem kampányszerűen kényszerítettea rossz piaci helyzet miatt a hozamveszteség realizálására!

Ha értelmesek lettek volna, (de mint számtalan gazdasági horror-baklövésükből ismerjük), akkor éveken keresztül vezették volna ki a MNYP-akból az ügyfeleket, a pénzeket. Akkor éveken keresztül javíthatta volna az ország eredményeit papíron és a válságból kivándorolva az árfolyamok is sokkal jobbak lehettek volna, hiszen a piacon se lett volna a kényszereladás miatti nyomás, ami a részvények árfolyamát alacsonyan tartja.
De ne féljünk, mert a mi veszteségeinket (3m zemberét) a tőzsde alaptörvénye alapján valakik (egy szűk benfentes kormányközeli kisebbség) megnyeri. (Na nem túl korrekten, hiszen ők irányították a folyamatokat így)Szóval, amennyit a 3m zember elbukik, annyit az a törpe, max. párezres kisebbség a kormányrúd mellett tesz zsebre.
Pl. ha 3m-an buknak átlagosan 200.000,- forintot a fentiek alapján, akkor az 600milliárd!!!

Dinamikusan nézve, a kormányt működtető gerinctelen hűbéres csürhe havi 1-2 milliós apanázsából közvetlenül is részesül ezekből, ( a tőzsdei lehetőségek biztosítottak ahhoz, hogy egyszerűen a befektetett pénzük tízszeresének hozamát realizálhassák (akár magasabb szorzóval is mint hallottam), és ezek a pénzek hónapokon, éveken keresztül realizálódtak, fognak realizálódni.
Extraként ott vannak az általuk gerjesztett tőzsdei mozgások, amelyeket meg tudtak eddig is lovagolni, és várhatóan ez után is azt fogják tenni! Na ezek a boldogabb világban köztörvényes bűncselekmények hatalmas anyagi- és sokéves elzárásos büntetéssel!
A gazdasági cunamijuk továbbgördülve a jogbiztonság elvesztése miatt főként a bank és pénzügyi rendszert is megtépázza, így a hitelek, a pénzügyi eszközök drágábbak lesznek a vállalkozásoknak (és a magánszemélyeknek is) , ha egyáltalán adnak. Ezért visszazuhan a termelés, a forgalom, emiatt kevesebb az adóbevétel, az önkormányzatok és az állam is adót emel, újabbakat vezet be, (akár áttételesen is a vállalkozókat és a lakosságot terhelve, sarcolva.... Ld. bankadó, ami végül a lakosság által van kifizetve), így a vállalkozások és a háztartások is a több éve - évtizede félrerakott megtakarításaiból tud csak felszínen maradni (ha volt), és akkor is csak árakat növelve kényszerűségből!!!

ROSSZABBUL ÉLÜNK MINT 4 ÉVE!!! AZ ÁRAKAT VISSZA LEHET KERESNI!!! MENNYI VOLT AZ ÁRA 1 KG. CUKORNAK, KENYÉRNEK A KÜLÖNBÖZŐ ZÖLDSÉGEKNEK, GYÜMÖLCSÖKNEK, SAJTNAK, HÚSNAK?!?!?

A királyi udvar fenntartása nagyon drága, és sok a markát nyújtogató hazaáruló, akik az ország érdekeivel ellentétben a háttérben összejátszottak a zsebdiktátorral, megakadályozva a szükséges lépéseket, vagy/ és keresztbe téve a haladó reformoknak, építkezéseknek.
Olyan ez, mint a Mátyás mesében, amikor két asszony veszekedett, hogy kié a gyerek. Mátyás javasolta, öljék meg és vágják ketté. A destruktív orbánvezérkar azt mondta vágják!!! Amíg a progresszív (akik a tényleges hazafiak), még a veszélyt is látva, de inkább átengedték!
Bíztak benne, hogy a rossz szándékuk ellenére nem rongyolják le az országot. Már látjuk, hiába bizakodtak!!!
MEGTEREMTETTÉK A MODERNKORI RABSZOLGASÁGOT A FASIZMUSBAN! Az elnyomorított lakosság már csak azért dolgozik, hogy a csekkjeiket kifizesse!
A FASIZMUS, ITT NEM SZITOKSZÓ, HANEM TELJESMÉRTÉKIG A TÖRTÉNELMI TARTALMÁVAL KITÖLTVE!!! (lexikonokban nézze meg mindenki mit jelent tartalmában! Pontról-pontra az valósul meg!)

Minden adófizető állampolgár figyelmét felhívom, hogy Európa nyitott, mi már a részei vagyunk! Vár! Amíg tudsz, addig menj!