Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ancsa1963

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyermekkoromban azt képzeltem, hogy Isten van a napsugarak ragyogása mögött. Ahogyan átszűrődött a fény a felhők mögül és széles sávolban tört elő, becsíkozva az eget, valami földüntúlit sejetettem mögötte. Pedig olyan keveset hallottam Róla akkoriban.  Aztán volt idő,…..
 Átölel minket jóságod, Teremtőnk,átölelsz minket, mint tér, mint idő.Lakhatunk itt és lakhatunk amott is,mondhatjuk: nem, s ha úgy van azt: igen.Átölel minket jóságod, Teremtőnk,átölelsz minket, mint tér, mint idő.A szabadságot keressük, amelybenalkothatunk, mint szabad…..
Igék, imák, képek Adventi ima 2010.12.01 15:38:00
Látod, Istenem, milyen esendő vagyok? Ha nagyjából rendbenmennek a dolgaim, sokszor elfelejtek beszélgetni Veled. Bezzeg, ha fáj,szorít, sajog, ha kényszerít valami ott belül, rögtön kicsúszik a számon,szinte észrevétlenül: Istenem, add, hogy...Kérlek, bocsásd meg ezt a vétkemet…..
Igék, imák, képek babák 2010.11.11 20:59:00
Egy várandós anya két gyermeket hord a méhében. Az egyik egy "kis hívő", a másik egy "kis szkeptikus". A "szkeptikus" azt kérdezi: - Te hiszel a születés utáni életben? - Hát persze - mondja a kis "hívő". - Az itteni életünk arra való, hogy…..
Ancsa1963 2010.11.13 02:06:34
@feró: Szia Feri!Elolvastam én is a történetet,és a Te hozzászólásod is!Valószínű hogy nem tőlem vársz választ.Ugye nem baj hogy írok?
A történet tényleg tanúságos,ráadásul még igaz is.
Igen,ha hiszünk,akkor "látni" is fogunk!Az életem elég nehéz volt,de a hitem,mindíg "kisegített"!Mind a mai napig kapok az Úrtól sok sok áldást!Soraidból azt éreztem hogy egy kissé Te is szkeptikus vagy!Neked van hited,akkor miért kételkedsz?Szégyenlem,de nem ismerem a Viskót, amiből Te a két jó mondást olvastad.Tanulmányozom a Bibliát,olvasom a Keresztény élet alapelemeit,a Beszélgetés a Mesterrel,a Hűek a Hithez ami egy evangéliumi értelmező szótár/nagyon szeretem/és olvasom már sokadszorra a Mormon Könyvét.Én ugyanis Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus egyházához tartozom.Ezen kivűl olvasom a Liahónát,ami az egyház havonta megjelenő kiadványa. Lehet most megdöbbentél,de mindet elolvasok amiből tanulhatok,feltöltődhetek.Erről még sokat írhatnék,de a lényeg ez.
"Bölcsesség nélkül a képzelet egy könyörtelen hajcsár".A képzelet számomra nagyon fontos dolog,nem tartom magam bölcsnek,és mégsem "hajcsárkodik"fölöttem!Azt nem engedhetem,ezért olvasok,gondolkodom és imádkozom,s talán egyre bölcsebb leszek?
Amit Jézus mondott abban a könyvben,hidd el nem kell attól sem tartanunk,hiszen az embernek vannak félelmei,de igyekszünk legyőzni,szerintem ezzel a mondatával Ő is erre ösztönöz bennünket.Le kell győznünk a félelmeinket,úrrá kell rajta lennünk,ebben megint segít az Ima,az olvasás és legfőképpen a vasárnapi Istentisztelet.Ami nagyon nagy erőt ad,lelkileg feltölt.Ha olvasol valamit,aztán ha elgondolkodsz rajta,ne a negatív dolgokként vonatkoztasd magadra!!Mennyei Atyánk szeret Téged,vigyáz Rád még akkor is ha olykor próbák elé állít.
Most elköszönök Töled,legyen szép hétvégéd,Isten Áldásával.
Szerető üdvözlettel Ancsa
Ancsa1963 2010.11.14 21:21:16
@Skata: Kedves Kata!Számomra is nagyon érthető,rövid de mégis sokatmondó választ adtál!A két ige:nagyszerű igazság!Már szinte szégyenlem hogy ennyira kicsi a tudásom.A hitem sokkal nagyobb.
A Viskó c.könyvet hol lehet megkapni?Szivesen olvasnám!Puszi Ancsa
Ancsa1963 2010.11.10 00:45:25
Szia Kata!Már nem tudom hányszor néztem és olvastam el a filmet.Döbbenetes!Először is az,hogy ez a srác,ebben az állapotában is boldog,egy csodálatos dolog!!Sokan enyhe fogyatékossággal is elvannak veszve,és sajnos az a tapasztalatom,hogy irigyek az egészséges emberekre,sőt gonoszak velük szenben,mintha ők tehetnének a bajukról!
Aztán mikor beszélt magáról,két dolgot is találtam,amit először magamra vonatkoztattam,hiszen ezzel az egy mondattal éltem az életem,a másik mondat pedig az,amit a fiaimnak szeretnék már nagyon régóta megtanítani!
"A motivációm,hogy éljem az életet,s ne győzettessem le a próbák által".
Ez a mai napig így van,mert sokszor nagyon nehéz.Sok gond,baj van,sok próba,amit meg kellett és meg kell oldanom,és soha nem adtam fel,és nem is adom.Mellékesen a mai napom is egy ilyen nem adhatom fel nap,volt.
A másik:"Szinte természetes hogy mikor egy nagy próbán mész keresztül,egyből szeretnéd a győzelmet,de amikor mégis elesel,Isten jön,erőt ad ahoz,hogy felálj és hogy újrakezd".
Még nem tudtam nekik megtanítani.Ők azt mondják/a 28 éves bátyjuk nagy hatással van rájuk/a te Istened miért hagyja hogy anyagi gondjaid legyenek,hogy nem vagy egészséges,beteg lettél,hogy Bence a testvérük beteg,hogy nem tudsz dolgozni,stb,mert amit csak lehet felhoznak.Nos akkor én szinte szóról szóra ezt mondom nekik,pedig most olvastam életemben először amit ez a srác mondott.Vagy valahol ez le van írva és már olvashattam?
Na mindegy,25 éve még biztosan nem olvastam,és már akkor is igyekeztem minden próba alól "győztesen"kikerülni.
A fiúk nem értik ezt,ez az egyik ok,amiért úgy érzem megbuktam mint szülő.Nekik nincs hitük,nagyon sajnálom hogy nem volt időm arra,hogy a Bibliából olvassak nekik.Csak a munka,hiszen gondoskodnom kellett a családomról,én közben is nagyon jól tudtam elmélkedni,imádkozni,de ők kimaradtak ebből.Igyekeztem nekik megadni amit csak lehetett,holott nekem soha nem volt fontos a pénz,nem volt fontos hogy mink van,vagyis a kézzel fogható dolgok.Mindíg azt tartottam és tartom,a pénznél,egy "szép"autónál,a vangyonnál,vannak sokkal de sokkal fontosabb dolgok.Hiszen semmit nem viszünk magunkkal,de amig ebben az életben élünk,az teljen szeretetben,békében,nyugalomban,Jézus oltalmában.Nagyon fáradt vagyok.
Sok puszi Ancsa
Elméleti kereszténység. Az olyan, mint a művirág. Úgy tűnik, mintha elven lenne, éppen csak a növekedés, a termés hiányzik, nincsenek életfolyamatok. Az elméleti kereszténység messze van az emberektől- talán én ezért is szeretem jobban a családi istentiszteleteket, mert akkor nem megyek fel a…..
Ancsa1963 2010.11.04 16:47:18
@Skata:A tartózkodásomat,a belső dolgaimat,nem sokszor mutattam meg,de sajnos mindig fájdalmas vége lett.Most nemrégiben történt azt hiszem,az utolsó.Bár ez a szituáció teljesen eltérő az előzőktől,mégsem lett volna szabad megtennem.Most ettől szenvedek,mert akinek kiadtam a "lelkem"mostanra már nem tudja "jól,tisztelettel"kezelni a helyzetet.Fáj nekem.
 Vasárnap az Úr napja: nyugalom, áldás, megszentelődés. Kevés embert látok, akik csak csendben várakozva, imádáságos lélekkel, vagy szimbolikusan értve, a segélykérés nemzetközi jelzését alkamazza: kitárja karjait az ég felé. A világ harsogja: cselekedj,…..
Ancsa1963 2010.11.04 16:28:18
@Skata:Szia!
Egyet értek veletek.Minél többet olvasom a Bibliát,helyesebben tanulmányozom,annál érzékenyebb vagyok.Lehet a korom miatt is,de talán inkább azért,mert egyre jobban megismerem önmagam,és akár a múltbéli/egyre többet nézek vissza/ ,vagy a jelenlegi önmagam kezdem megismerni,elérzékenyülők.Sajnos nem mindíg jó a felismerés.
Ha pedig sírnom kell,akkor igenis
sírok!!Ezt még a családom sem érti meg .Pedig a Bibliában annyi minden van amit az ember magára vonatkoztathat,és csak tanulhat belőle.Mióta veled találkoztam,és a vaktáborozókkal,erősödött a hitem.
Azt hiszem hamarosan kereslek,/számomra/ fontos dolgot szeretnék veled megbeszélni!
A vers csodálatosan szép!
Alapige: „Két ember ment fel a templomba imádkozni: az egyik farizeus, a másik vámszedő. A farizeus megállt, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember: rabló, gonosz, parázna, vagy mint ez a vámszedő is. Böjtölök kétszer…..
Ancsa1963 2010.10.31 15:33:04
@Skata: Köszönöm a kedves és vigasztaló szavaidat!Azt hiszem,bár van egy szerető családom,most úgy érzem nagyon sokat elvett tőlem az én Istenem,amiket és Akiket nem tudok visszavenni,de sok áldást is kaptam és kapok Tőle.Sokszor állított és állít próbatételek elé,mindíg igyekeztem,és igyekszem tanulni belőle.
De most nekem csak Ő van,ettől boldog vagyok.
Nagyon hiányoznak a szüleim!
Hiányoznak azok akiket szerettem és már nincsennek velem.Hiányoznak azok akiket szeretek,és bár a földi életüket élik,akikről azt hittem szeretnek, cserben hagytak,becsaptak.
Mindenkiért égjenek a gyertyák!
Remélem hamarosan találkozunk!!
Legyen szép napod:Ancsa
 A foltmanók kicsi, fából készült emberkék voltak. Mindannyian Éli fafaragómester keze alól kerültek ki. A mester műhelye messze fent a hegyen állt, ahonnan szép kilátás nyílt a foltmanók kicsi falujára. Mindegyik manó másmilyen volt. Egyiknek nagy volt az orra, a másiknak…..