Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mogyiúr

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
           A Menhely Alapítvány javaslatára hívott meg a soproni Flandorffer Intézmény vezetője a VOLT Fesztiválra. Szándékuk szerint két helyi hajléktalan társammal akarták képviseltetni az érintetteket is az intézmény standján.…..
Hét éve statisztálok folyamatosan. Találkoztam már a forgatásokon nagyon sok híres színésszel és sportolóval. Elkértem Dobó Katától egy magyar zászlót, melyből kivágta a címert. Beszélgettem a vízilabda válogatottunk kapusával, Kovács Kati kajakossal, a motoros…..
Mint az előző bejegyzésemben írtam, már régóta a Fedél Nélkül utcalap terjesztésével pótolom ki szerény rokkantsági nyugdíjamat. 2004. júniusában kezdtem el a lap terjesztését két aluljáróban. Az egyiken hétköznap, másikon szombaton árultam az újságot. Szinte az első…..
A Fedél Nélkül lap terjesztése legtöbbször egy türelemjáték, hiszen óránként ötszáz és ezer közötti ember is elhalad mellettem, de mindössze öten-hatan vásárolnak újságot. Közben állandóan mondogatom a szövegemet, aszerint, hölgy vagy férfi megy el mellettem: Szép Jó…..
Már egy éve lakom a pontosan 8,76 nm-es szobabérletemben. Ezt onnan tudom, mert saját magam – segítséggel ugyan – raktam le a padlószőnyeget. Ez tizenhét év óta a legkomfortosabb lakhatásom, ugyanis eddig vagy négy és annál több ágyas hajléktalan szállón laktam, vagy…..
    Az első részben megismertük a vonzó középkorú mókushölgyet, Katicát és tizenéves lányát, Nikit. Fordulatos érzelmi életük rendeződni látszik az új udvarló, Mókus Gyula felbukkanásával. Ám  mikor a mókuslány felfedezte, hogy anyja titokban…..
    Kati egy csinos, jó alakú, középkorú mókushölgy volt. A Kerek Nagyerdő kellős közepétől három fányira élt kamaszkorú mókuslányával egy összkomfortos odúban. Mókus Gézát - a lánya apját - már régen elzavarta, mert az többször megcsalta az erdőszéli…..
Pár éve egy belvárosi vendéglőbe járok melegételt enni, ugyanis nem tanultam meg főzni, és a Fedél Nélkül lap terjesztése során sok melegétel jegyet kapok. Aránylag olcsó és eléggé házias ételeket szolgálnak fel. Legtöbbször az úgynevezett Popej menüt szoktam rendelni, ami…..
A 2010-11-es tanévben már harmadszor mentek hajléktalan emberek érzékenyítő előadást tartani a kecskeméti Ward Mária Leánygimnáziumba. A csapat állománya nagyjából állandó volt, így szinte már otthonosan mozogtunk az iskola területén. Csupán a sofőrünk volt mindig más,…..
Már több mint négy éve terjesztem a Fedél nélkül újságot Budapesten, pontosan azóta, mióta megjelennek benne az írásaim. A Dózsa György úti és a Ferenc körúti aluljáró az engedélyezett helyem, de hétköznap csak az előbbi helyen árulok, a Ferenc körúti aluljáróba csak…..
Rendhagyó osztályfőnöki órákra kérnek fel iskolák és rendezvények szervezői hajléktalan embereket, többek között A Város Mindenkié csoport aktivistáit is, ők pedig nagyon szívesen vállalják szabadidejüket feláldozva. Nyíltan beszélnek sorsukról: elmesélik, hogyan lettek…..
A Menhely Alapítvány munkatársa kérdezte meg, hogy lenne-e kedvem egy Pszinapszis nevű konferencián élőkönyv lenni. Az sem ijesztett meg, hogy jelzése szerint legalább hatszáz pszichológus vagy hallgató vesz részt rajta. Sőt még jobban felcsigázta az érdeklődésemet. Legfeljebb…..
Az előző iskolai tanévben egy jól fizető állásommal meg tudtam spórolni annyi pénzt, hogy végre - tizenhat év után - kiszakadhassak a hajléktalanszállók bűvköréből, és egy kilenc négyzetméteres szobát bérelhessek. A megtakarításhoz az OTP-nél még egy…..
Földes László - Hobo - meghívott két hajléktalan embert a Fedél Nélkül utcai lap szerkesztőségén keresztül.A Budapest Kamara Színházba szóló jegy egyáltalán nem tekinthető olcsónak, főleg a minimálbér vagy az alatti jövedelmű embereknek. Ezért is nagy örömmel mentünk el…..
2010.11.12-én, a Szociális Munka napján a Hajléktalanokért Közalapítvánnyal együtt megkértük az utca emberét, hogy ne menjen haza, és beszélgessen el a hajléktalan emberekkel a főváros belső részén található Kálvin téren.Több százan sétáltak el a rendezvény területe…..
2004-ben Belgiumban indult az első szegénység és társadalmi kirekesztettségi tapasztalati szakértő képzés. Mára már 40-50 "tapiszaki" dolgozik Belgiumban és még többen más EU-s országban önkormányzatoknál, minisztériumokban és civil szervezetekben, mint tapasztalati…..
1993-ban Ungi Tibor - sajnos már nincsen köztünk - társunknak született egy jó ötlete.Bele is vágott - hazánkban elsőnek - egy utcai lap szerkesztésébe. Kis csapatával gépelte, fénymásolta és terjesztette a négy oldalas fekete-fehér újságot. A Menhely Allapítvány elejétől…..
2010.10.14-én délelőtt 11 órakor Budapest belvárosának legforgalmasabb aluljáróiban hajléktalan népszámlálást végzett a Közterület Felügyelet az utcai szociális munkások segítségével.A Város Mindenkié (AVM) hajláktalan érdekvédelmi csoport mégsem bízott a felügyelők…..
A 2010-es év forradalmi változásokat hozott a hajléktalan ellátás és a társadalom kapcsolatában. Az első húsz évben az ellátók díszcsöviket mutogattak a társadalom felé, hogy növelje azok szimpátiáját. Idén azonban - az egy éve alakult "A Város Mindenkié" (AVM)…..
Mogyiúr vagyok, tizenhat éve hajléktalan. Nem számít, hogyan jutottam a gödörbe, csak az számít, hogyan jutok ki belőle. Erről a küzdelmes életről, kirekesztettségről és a hátrányokról szeretném informálni a blog olvasóit. Megpróbálok realisztikus képet felvázolni a saját…..