Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mgitta

32 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2004-ben indult útjára a Megasztár, a TV2 énekes tehetségkutatója, és ugyan eddig csak hat évada volt, de idén máris a 10 évfordulóját ünnepli. És ha már van egy ilyen kerek szám, a TV2 le is csap rá, és március 15-től, azaz szombatonként, az RTL Klub Szombat esti láza ellen…..
mgitta 2014.02.24 11:53:41
comment:com A nap képe 2013.03.05 14:00:00
Hol játszódnak kedvenc sorozataink? A képről kiderül. Klikkre nagyobb lesz. ..
Először egy férfi jön be, aki elmondja, hogy a feleségével gyermektartás iránt van folyamatban perük. Elmondja, hogy a feleségétől már külön él egy éve, nem nagyon beszélnek egymással.- Miért nem válnak el?- Hát én szeretnék, de a feleségem szerintem nem nagyon akar.- Nem…..
Sziasztok! A hétvégén a sok tanulás mellett kikapcsolódásként sikerült megint egy olyan rendezvényre eljutnom, ami nagyon tetszett. Ez a kétnapos nyelvfesztivál volt a Vinci központban. Ugyanazok szervezték, akik azt a nyelvkávézót, ahova hétfő esténként gyakran el szoktam…..
Sziasztok! Mielőtt eljöttem volna otthonról, sokan mondták azt, hogy meglátod, az elején neked könnyebb lesz az elválás, mint a családodnak, viszont ahogy múlni fog az idő, neked lesz egyre nehezebb. igazuk volt. Mikor kijöttem ide, az első hónap az újdonság jegyében zajlott.…..
Sziasztok! Sajnos beköszöntött a rossz idő ide a Tours-ba is (bár nem annyira rossz, mint otthon), és sajnos végetértek hétvégi kirándulásaink is, beköszöntöttek a hideg, borongós napok a hideg, borongós estékkel, mikor az ember legszíveseben egész nap ágyban maradna és…..
Sziasztok! Tudom, ezer éve nem írtam, most csak annyi mentséget tudok felhozni, hogy bizonyos okok miatt nem ez volt életem legjobb hete, és inkább kihagytam az irkálást. Hogy mi újság mostanában? Csak megvagyok. Csinálgatom az egyetemet meg a nyelvkurzust, szabadidőmben pedig…..
Sziasztok! Miután szombat este családom magamra hagyott :(, ezért a vasárnapom ismét szabad volt, és ismét kihasználhattam az időt arra, hogy takarítsak, tanuljak, ... (meg társasági életet éljek :)) Vasárnap reggel Klaudia sms-e ébresztett, hogy egy másik koliban, a…..
Sziasztok! Tudom, jó régen írtam már ide a blogomra, de talán megbocsátjátok, mert ITT VOLT A CSALÁDOM! :)És inkább velük tölöttem az időt blogírás helyett :) HÉtfő este indult Anyu, Gabi és Peti Pécsről egy 4. személy, Laci kíséretében, aki Párizsig jött velük, és…..
Sziasztok! Hát igen, el kellett telnie másfél hétnek ahhoz, hogy erről a témáról viszonylag nyugodtan és higgadtan tudjak írni. Ez ugyanis az eddigi legrosszabb élményem ittlétem során. Előzetesen úgy volt, hogy reméljük meg bírjuk csinálni a vizsgáinkat decemberben, és…..
  Akkor most összegezném személyes tapasztalataimat a többi nemzetről. Elsőrebocsátom, hogy meglehetősen szubjektív állásfoglalás, és talán nincs is igazam, de azért több dologban egyetértünk a többiekkel. Először is, pillanatnyilag nálam a nemzetek így vannak felosztva:…..
  Hát igen, pàr napja eléggé lehordtam ezt az országot, bár kaptam olyan visszajelzést, hogy jobban is lehordhattam volna. Ha jól emlékszem, már az első bejegyzéseim között megemlítettem, hogy milyen sok itt a zöld terület, és igazán tanulhatnánk tőlük. Igen, ha…..
  Nem tudom, hogy az eddigiek alapján kiben milyen kép él Franciaországról. Nekem az az érzésem, hogy talán kicsit pozitívabb a kép, mint amilyen valójában, mert igyekeztem nem nagyon panaszkodni a gondjaimról, a nehézségekről. Most se ezt akarom tenni, csak tisztázni…..
Sziasztok! Nemrég eszembe jutott, hogy a mostani nyelvkurzusról még nem is írtam, csak a suli előtti "gyorstalpalóról" :) Hát ezt a hiányt most akkor bepótolnám. A nyelvkurzuson 4 másfél órás órám van egy héten. Ebből 2 kötelező és 2 szabadon választható.…..
Sziasztok! Örömmel jelentem, hogy harcot nyertünk az internet ellen, és jelenleg a Katharina gépén már működik is tökéletesen!! :)Az én gépemen még biztonsági okok miatt nem működik, de ami késik nem múlik :) De vegyük sorjában a történéseket!Több napon keresztük…..
Sziasztok! A mai téma szerintem sokatokat fogja érdekelni, de ajánlom, hogy ne üres gyomorral álljatok neki olvasni, mert megéheztek :) (legalábbis remélem) A francia konyháról sok mindent lehet hallani, rengeteg könyvet, szakácskönyvet írtak róla. Most megpróbálom…..
Sziasztok! Hihetetlen, de igaz! Immár 1 hónapja élek Toursban, ezért gondoltam, hogy most kicsit írok általánosságban erről az 1 hónapról. Bevallom, számomra szinte repül az idő, a napok nagyon rövidnek tűnnek, hiszen annyi minden történik most velem :) Most már úgy…..
Sziasztok! Ez a hétvége megint a kastélyok jegyében telt el :) Katharinával már hét közben elhatároztuk, hogy a hétvégén megnézzük valamelyik kastélyt. Nem tudom, hogy ki mennyire tudja, de itt csak úgy hemzsegnek a kastélyok. Ha elindulunk Párizs felé, akkor egy…..
Sziasztok! Kedd este Katharina hatalmas mosollyal fogadott azajtóban, mikor hazaértem. - Megérkezett a modem! - vigyorogta. Ez az, végre lesz Internet!! Már heetk óta vártunk erre a modemre, mit ne mondjak a franciák nem kapkodták el. De a lényeg a lényeg, megérkezett a modem,…..
Sziasztok! Végre ehhez a témához is eljutottam, hog erről is írjak, gondolom sokan vártátok már. Itt a jog egy karon van a közgázzal, a szociális tudományokkal (pl politikatudomány) és a geográfiával (ezt ne kérdezzétek, hogy miért van itt, nem tudom). az itteni rendszer…..
Sziasztok! Már megint eltelt egy újabb hét, megint egy új kezdődik, és ez már a 4. hetem itt! Hihetetlen, szinte el sem hiszem :) Pénteken este megint valami olyat próbáltam ki, amire nem számítottam itt. Korcsolyáztam! :) A koli mellett van egy olyan hely, amit a Sportok…..
Sziasztok! El is felejtettem egy nagyon fontos dolgot megírni, mégpedig a címem. Van saját postaládám, és a valakinek van kedve rendes levelet írni, akkor ne habozzon, hanem ragadjon tollat és írjon. A címem: Mucsi Brigitta, Résidence Europa, 5 allée Thierry d'Argenlieu 37000…..
Sziasztok! A múlt héten katunk levelet a főkoordinátorunktól, M. Soreau-tól, amiben többek között megemlített egy kávézót, ami hétfő esténként van, és a nyelvek kávézójának neveznek. Meg is látogattuk a helyet hétfő este, és mondhatom, igazán különleges élmény volt.…..