Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UrbánV

22 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Látogatóink!A blog november 2-ai indulása óta a látogatók és az oldalletöltések száma folyamatosan emelkedik, jelenleg napi 30 látogató és 100 oldalletöltés feletti az átlag, amit mindenkinek köszönünk.Az induláskor úgy gondoltam, az álneves hozzászólás…..
UrbánV 2011.03.28 21:56:37
@Mikus Csaba: kedves Csaba, én nem tudok mit tenni, ha csak egy ember írt kritikákat, ő viszont csak visszataszító stílusban tette. Nem bánom, ha lehülyéznek, de a saját blogomon teszik, ráadásul úgy, hogy még utána ne is moderáljam, ez így nem mehet. Berci blogján is jeleztem, nincs letiltva senki, és Berci is azt írja ott, hogy fenntartja a jogot hogy az jelenjen meg, amit ő vállalhatónak tart.
A pályázatokkal gond van, mert a Leadert átszervezik, jelentős csúszások lehetnek, és a minisztériumban azt hallom, inog alatta a talaj. Meg kell nézni a Széchenyi tervet is, elsősorban zöld energia pályázatok vannak szép számmal, de ez nagy vállalás, nagy elkötelezettség kell a település részéről, ha pl, napkollektorokat telepítünk.
UrbánV 2011.03.29 12:17:37
@Mikus Csaba: nem lényeges, hogy milyen politikai érzelmű volt, hiszen nem politikai alapon támadott, hanem személyes módon. Az új rendszer előtt minden hozzászólását érintetlenül hagytam, a nyilvánosság nevében, de sajnos visszaélt vele.
Az önkormányzat működése körüli legfontosabb változásokat még idén el kell végezni, és utána már csak a hatékony működést felügyelni. Megkaptuk azt a jelentést, amely megvizsgálta a hivatal működését és az látszik, hogy a szabályozottság rendben van, a leírtak érvényesítése bizonyos esetekben kissé erőtlen, még javítható. Teljesen világos, hogy az intézményvezetői szerep a hivatalban, iskolában, óvodában is olyan felelősséggel jár, ami sokszor "céltáblává" teheti a vezetőt, de ez nem kerülhető el. Én azt szeretném elérni, hogy világosak legyenek a célok, elvárások, pl. az hogy a Polgármesteri Hivatal közkeletű neve ellenére - az önkormányzati törvény szerint - a képviselő testület hivatala. A testületi döntések ezért ennek a jognak a gyakorlását jelentik. El kell érnünk arra a pontra, amikor egységes egésznek tudjuk tekinteni az önkormányzatot.
Az energiafelhasználás szerintem is fontos téma, de ebben teljesen világosan kellene látni, lenne-e támogatottsága 100 milliót elérő vagy meghaladó fejlesztés felvállalásának. Van olyan település, ahol erre az útra léptek - azt hiszem Tápiógyörgye - meghívhatnánk a polgármestert, hogy tartson erről tájékoztatót.
A munkahelyteremtéshez most még nem szólnék hozzá, mert keveset tudok arról, milyen próbálkozások voltak az elmúlt években, tudom, hogy pl, Nagykátán kemény költségei voltak a gyárak odatelepülésének.
Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc nemzeti ünnepén, holnap 11 órakor kezdődik az ünnepség az Arany János Általános Iskolában, amelyet koszorúzás követ...
Kikerült az internetre az Alkotmány tervezete, mindenkinek javaslom az átolvasását, mivel sok, a nemzettel kapcsolatos új rendelkezés bekerült, hatálybalépése után Magyarország végleg búcsút int az 1949. évi XX. számú alkotmányos törvénynek.Ide kattintva elolvashatja az új…..
Együtt sikerülhet! Köszöntő 2010.11.02 10:20:00
Együtt sikerülhet!Mi, a Fidesz által jelölt és támogatott képviselők ezúton köszönjük bizalmukat, az önkormányzati választáson ránk leadott szavazataikat. Célunk, hogy összefogással lendületes fejlődést indítsunk el Szentmártonkátán, hogy feltegyünk olyan kérdéseket,…..
UrbánV 2011.03.09 10:35:31
@crosslink: én nem csodálkozom, ha felveszik, sőt, azt mondom bármelyik képviselőnek maga joga, hogy döntsön a tiszteletdíja sorsáról. Én biztosan nem fogom firtatni a Lesti blogban álnéven ezt a kérdést. Előző válaszából nyilvánvaló minden olvasó számára, hogy Ön csak itt -hívjuk így- a Fidesz blogban kifogásolja ezt, sőt részlehajlásában odáig megy, hogy a Fideszesek a hibásak azért is, ha a másik három képviselő is felveszi a díjat. A jövőben változni fog a blog működése, erről mindenki tájékozódhat a főoldalon.
A jobb oldali linkek között külön pontban érhetőek el a testületi jegyzőkönyvek...
A minap a blogot olvasgatva, ismételten olyan dologgal találkoztam, amiről már egyszer mintha beszéltünk volna. Kértük arra a blogon írókat, hogy ne fajuljanak a dolgok személyeskedéssé. Ennek ellenére úgy tapasztaltam, hogy visszatérő téma az óvoda, hogy ki részéről, azt nem…..
 2011. február 9-én a Somogyi Béla utca lakosai, az Agrárszövetkezet vezetője és a polgármester aláírásával megszületett az a megállapodás, amely az Agrárszövetkezet által az utcában bonyolított forgalom zavaró és veszélyes hatásainak mérséklését tűzi ki célul.A…..
A megyei örökségvédelmi hatóság képviselői helyszíni bejárással tájékozódtak a KLÍMA üzemterületen álló Prónay-Dessewfy kúria állapotáról.A tavaly megválasztott új testület a polgármesterrel egyetértésben a KLÍMA Zrt. területének hasznosítását tűzte ki…..
A napirend megtekinthető ide kattintva!..
Az új testület végre figyelmet fordít arra is, Szentmártonkáta ne ragadjon meg örökre évtizedes stagnáló színvonalán, ezért határozott döntésekkel lépünk a fejlesztés útjára.A január 13-i testületi ülésen a testület egyetértésben döntött arról, hogy több pályázaton…..
Január 10-én a testület tagjaival megnéztük a felújított újtelepi rendelőt. Valki doktor úr városi színvonalú, modern rendelőt alakított ki, ahol a vizsgálatok köre szélesíthető, lehetőség lesz állapotfelmérések elvégzésére is.Íme néhány…..
Minden kedves blog-olvasónak, hozzászólónak és szentmártonkátai polgárnak békés karácsonyi ünnepet kívánunk! ..
A Foglalkoztatási és Szociális Hivatal a Magyar Tudományos Akadémiával együttműködve elkészítette Magyarország 1990-2008 közötti időszakra vonatkozó erőforrástérképét. Az adatbázis a www.eroforrasterkep.hu oldalon érhető el, közel 32 millió országos adatot tartalmaz.…..
Az alábbiakban közöljük az erről szóló határozat szövegét.HatározatSzentmártonkáta község területére lehullott jelentős mennyiségű csapadékra, valamint a hóolvadás következtében kialakult kritikus helyzetre tekintettel Szentmártonkáta község teljes területén I. fokú…..
Ide kattintva elolvasható a december 9-ei napirend, emlékeztetem a kedves látogatókat, hogy 8-án pedig közmeghallgatás lesz 19 órakor az Arany János Általános Iskolában!  ..
A napirend megtekinthető ide kattintva...
A HAJT-A Csapat Egyesület honlapján elérhetőek a LEADER program második körös pályázati lehetőségei. A széles körű tájékoztatás érdekében az Egyesület 2010. november 22-én, hétfőn 17 órakor nyílt fórumot is tart Farmoson, a Polgármesteri Hivatal házasságkötő…..
Lényeges hiányosságot pótolunk ma, elkészült az sztmkata.blog.hu szabályzata.Kérem minden kedves hozzászólónkat, olvassák át a benne foglaltakat.A szabályzat linkje folyamatosan látható a jobb oldali sávban, illetve ide kattintva érhető el.Az sztmkata.blog.hu szabályzataA blog…..
A vörös iszap károsultjainak megsegítésére.Testületi ülésen mondtam, hogy Szentmártonkátán is kellene egy jótékonysági műsort/koncertet rendezni, de a képviselőtársaim többsége leszavazott!Lelkük rajta!!!!!lestiberci.blog.hu/media/file/Vörös iszap jótékonysági koncert_.doc..
UrbánV 2010.11.17 21:20:17
@crosslink: kedves crosslink, lehet hogy nem volt precíz az a hozzászólásom: nem Lesti Berci blog-bejegyzéseire írtam a vállalhatatlanságot, hanem a reagálásokra. Sajnos ez a stílus a mi blogunkon is elkezdődött, gondolkozom a megoldáson. Nem látom értelmét, hogy becsületsértő kitételekre replikázzanak a hozzászólók oda-vissza. Valószínűleg egy szabályzatot fogok kitenni, amellyel ellentétes kommentek törlésre kerülnek.
A képviselő testület és a polgármester közmeghallgatást tart 2010. december 8-án (szerda) 19.00 órakor Helye: Arany János Általános Iskola tornatermeAz időpontot a munkába ingázók hazaérkezésének figyelembevételével alakítottuk ki, vonattal munkába járóként külön is…..
Letölthető ide kattintva, településünk honlapjáról...
Szentmártonkáta Önkormányzata szeretettel meghív mindenkit 2010. november 26-án pénteken 18 órakor kezdődő jótékonysági rendezvényére, melynek célja a település belvíz- és talajvíz problémáinak rendezése a teljes bevétel ráfordításával. Helye: Az Arany János…..
IDDQD Adios, Amiga! 2010.11.03 11:21:39
Eladó a húsz évvel ezelőtt (huhh, belegondolni is rettenetes) minden gémer vágyálmának számított Amiga gépek márkaneve. A maga idején igen népszerű, és magyar pénztárcához mérten rettentő drága gép évekkel előzte meg a korát, olyan dolgokat tudott már a nyolcvanas évek…..