Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzurek

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Levegő Munkacsoport sajtóközleménye: Komoly aggodalommal és az érintettek iránti mély együttérzéssel értesült a Levegő Munkacsoport arról, hogy hét dunántúli települést árasztott el a rendkívül mérgező vörösiszap. A civil szervezet már évekkel ezelőtt felhívta a…..
Dzurek 2010.10.06 23:35:18
A 30 millió tonna mennyiség még kevés is, mert csak a MAL ennyi készletet vallott be, Almásfüzitő 25 millió tonnát még 2003-at megelőzően.
kdtktvf.zoldhatosag.hu/upload/File/III-veszlyes-gazati-fanyag.doc
geografus.elte.hu/web/tananyag/5/mo_term/szerda16-18/szerda2_3/ez.ppt
Ezek mind a neten találhatóak és elgondolkoztatóak, évekkel ezelőtt írták le ezeket a megállapításokat is.
Állítólag a MAL Rt Timföld Ágazatának ajkai vörösiszap tárolói körül résfalazás kialakítása a környezetvédelmi működési engedélyben foglaltak alapján történt. A monitoring rendszert képező figyelőkutak adatai alapján a további szennyeződés nem tapasztalható. Ezek szerint előtte szennyeződés volt??? Kíváncsi lennék én ennek a működési engedélynek a körülményeire is azért. Nem értek hozzá, hogy mi ez a résfalazás, de láthatjuk, hogy nem vált be. Borzasztó dolog, ami történt és borzasztó, hogy bármikor megismétlődhet (mit tudnának a Dunával kezdeni, ha ott szakadna ki a gát???) és borzasztó, hogy a szokásos mentalitás szerint felelősséget senki nem vállal.