Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bóbita2

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptember 1-én indult a tanítás, és hamar meg is lett az első tanuló, akinek meglett az 50 igazolatlan óra. Ami ugye nem is olyann sok, napi 6 tanítási órával számolva 8 és fél nap alatt megvan az az 50 óra ... Nézzük, hogyan is változott a folyamat: "Ha egy diáknak…..
bóbita2 2010.10.06 18:55:19
Az se volt százas, aki kitalálta, hogy 18 év a tankötelezettségre a korhatár. Minek?? Gyermekvédelemben dolgozom. Körbe röhög a gyerek is meg az apja-anyja is, amikor megkérdezem miért nem jár a kölök iskolába... Már családfenntartó 16 évesen. "megnősült" - úgy, ahogy ők szoktak. Vagy gyereket szült és ő már nem tud iskolába járni, mert otthon szoptatja a purdét.
Lehet ezeknek beszélni... semmit nem ér szép szó.
Az integrált oktatásról meg csak annyit, hogy épültek szép iskolák, pöpec bútorokkal, eszközökkel (nincs már ződ tábla meg kréta...) - a gyerekeket meg inkább máshová hordják a szülők. Lehet, hogy lepukkantabb az épület, lehet a pad is már jó kopott, de ott oktatnak és fegyelmeznek. Van ismerősöm, akinek a gyerekének az első héten ellopták szinte mindenét, a színes ceruától, a tornacipőig.. A tanár meg az igazgató meg csak a vállát vonogatja, hogy ne vegyen neki olyan jó minőségűt meg drágát. Da ha ő jót akar vennei a gyerekének???!!! A szutykok miatt ne tegye... hát, kösz. Az, hpgy szó szerint beleköpnek a menzán a levesbe...z meg már fel sem tűnik. Olyat is ismerek, aki azért vitte más iskolába agyerekét, mert a lány 13 évesen minden éjjel bepisilt, olyan stressznek volt kitéve az iskolában a kedves iskolatársak miatt. Érdekes, az új iskolában megszűntek a problámái...

Na, Herczog Mária! Az ilyen kislányokat-kisfiúkat ki védi meg?? Vagy ők kívül kerülnek a szociológia tárgykörén????