Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kutyuskavilaga

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Avar Birodalom volt az első olyan tartósan fennálló államalakulat, amely Kárpát-medencei központtal egyesítette a későbbi Magyar Királyság területét. Csaknem két és fél évszázadon keresztül volt képes megtartania a hatalmát, ám a nyolcadik század végén, a…..
kutyuskavilaga 2016.12.03 08:33:52
@Timár Lénárd: Kedves cikkíró! Egyáltalán nem volt célom az írásod kritikája, szándékom csak annyi volt csupán, hogy rávilágítsak a pontosabb megfogalmazásra. Még ha nem is vagy régész (ha már így tegeződünk)! "A Kárpát-medencében élő őskori kultúrák ritkán terjeszkednek annyira, hogy a Kárpát-medence egészét vagy annak nagy részét elfoglalják (a badeni kultúra előtt ez csak a középső neolitikus vonaldíszes kultúrák idején valósult meg). A badeni kultúra nemcsak hogy kitölti, de túl is lépi a Kárpát-medence területét, itt tehát egy nagy létszámú, hosszú életű, egységes anyagi kultúrával rendelkező társadalmat vizsgálunk. ......"Az elterjedési terület vázlatosan: Románia: Bánát, Olténia, Munténia, Dobrudzsa, az ország nyugati részén a Maros, a Körösök és a Szamos vidéke; a Száva és a Duna mentén: Szlavónia, Szerémség, Bácska, Bánát, Bosznia, Koszovo, Szerbia; Görögország: Kelet-Macedónia (Dikili Tash IIIA, Sitagri IV, Pentapolis I), Thrákia (Paradimi); Bulgária DNy-i része (Radomir–Vahovo IV); Dél-Albánia; Szlovákia: a Vág és a Garam között; Morvaország: Morva-medence; Csehország: Cseh-medence; Lengyelország: lengyel Alföld és az ország déli része; Svájc: Konstanz/Bodeni tó partvidéke; Dél-Németország: Elba-Saale völgye; Ausztria: Alsó-Ausztria és Burgenland és természetesen Magyarország területe (MARAN 1998., BONDÁR 2002. alapján)." És ez az általad idézett cikkből van :) Ha valóban érdekel a kultur-komplexumra vonatkozó területi elterjedési terület az alábbi értekezést ajánlom: doktori.btk.elte.hu/hist/fabianszilvia/diss.pdf. Jó ötletnek tartom mellesleg, hogy ilyen témában írsz a nagy nyilvánosság számára. Majd az avar korszakkal foglalkozó kollégák bizonyára olvassák és megvitatják a témát.
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
kutyuskavilaga 2011.01.10 15:07:03
Köszönöm, ha elolvassa Gergő!
Félig volt- és kiábrándult szakmabeliként, félig szülőként szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni a bloghoz. Remek elgondolás, hogy ilyen típusú csatornában gondolkodik a közszolgálati média. Hiánypótló, az biztos. Felelősségünk, hogy az a nemzedék, akit mi nevelünk fel és majdan egyszer ő gondoskodik rólunk, mit, honnan és hogyan tanul. Hosszú téma lenne ez, de rövid címszavakban.
1, Műsorsávok korosztályonként és nézettség szerint
2, A reklámok lehetőség szerinti korlátozása( más bevételi forrásokkal pótolva ezt)
3, Iskola TV olyan Dr Sass Elemére-s vagy Öveges professzor módra
4, Iskolák, óvodák bevonásával népi hagyományok felelevenítése, nem műmájerkedve
5, Szintén az oktatási intézmények bevonásával a mindennapos testedzés fontosságának tudatosítása ("Mindent bele", esetleg "Csepü, lapu, gongyola" vagy akár a "Játék Határok Nélkül" egyvelegéből összegyúrt igazi sportműsor, nem olyan, mint az egyik csatornán jelenleg is futó sportvetélkedőnek kikiáltott förmedvény!
6, Filmek,rajzfilmek amelyek lehetnek akár az archívumból, külföldről, lényeg, hogy hatással legyen a gyermekre és ne az egy másodperc alatt befogadott információmennyiséggel győzzön a jobb
7, Olyan külföldi csatornák, mint a Baby TV, a Baby First, a DaVinci Learning, mindegyike szakmai szempontból is igényes kialakítású és műsorstruktúrájú adásait érdemes átvenni, ha van rá anyagi lehetőség magyar gyártásban is megszerkeszteni
8, és végre el kellene kezdeni MAGYARRÁ nevelni! Olyanná, aki a Himnuszt állva, később énekelve, végighallgatja, akinek a magyar föld az Édesanyja, akinek a magyar szó az Édes ANYANYELVE!
Tisztelettel: Kujáni Yvett
tanár, volt televíziós szerkesztő-műsorvezető