Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Volt tüzér

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaink! Az alábbiakban, baráti körünk gyűjteményének bővülésével párhuzamosan, Berkesi Balázs bajtársunk cikkén keresztül mutatjuk be a K-1 könnyű géppisztoly történetét. Kellemes időtöltést kívánunk a cikk olvasásához! A 2. világháború utáni magyar kézifegyver fejlesztés és -gyártás…..
Épült: 1961, Felszámolás:1990, Fegyverzet: Sza-75 Dvina, 1983-tól: Sz-75 Volhov. A területen lévő bázis a miskolcot "körülvevő" 3 db SA-2 légvédelmi bázis közül az egyik. Ma magántulajdonban van, 3 db épület hasznosítva lett, illetve lent a faluban a tiszti laktanya is. A…..
Benedek Levente barátom tollából rendkívül érdekes és eredeti (felszabadított) dokumentumokkal illusztrált cikket olvashatunk a magyar Sz-300-as sztoriról az árusokhoz ma került májusi Aeromagazinban. Egy nagyobb erőfeszítés első lépcsője ez, egy kísérleté, mely az eddig javarészt anekdotákon…..
Volt tüzér 2020.06.03 13:30:13
@Harrdder: A gyakorló rakétán a harci rész szakasza pirosra van festve.
Ha valaha lesz olyan szerencséd, hogy szétbontva is megnézheted, hát a robbanó fej is piros.
Kedves Barátaink! Ezúttal az első olyan magyar gyártmányú, Kalasnyikov-rendszerű fegyvert mutatjuk be, amely már a hazai elgondolás szerinti módosításokkal került rendszeresítésre. Nézzük tehát az AKM-63 gépkarabélyt, korabeli szóhasználattal géppisztolyt! A Szovjetunióban 1959-re készült el a…..
Kedves Barátaink! A Baráti Körünk gyűjteményében megtalálható hatástalanított fegyverek történetét bemutató nagy sikerű, rövid cikkeinkben az AMD-65 gépkarabély, az RPD golyószóró, és a Mauser Kar. 98k ismétlőpuska után legújabb szerzeményeinket, az 1948 M ismétlő puskát és az 1948 M karabélyt…..
A paksi bővítés végtelenségig halasztása, a németek zsarolása az uniós szankciók elleni vétóval és Ukrajna feldarabolása - ezekről tárgyalt az orosz cár a kipcsak kánnal, nemcsak a hatalmát demonstrálni járt a Karmelita kolostorban...
Volt tüzér 2019.10.31 19:18:11
@Veszéjben a lyogállamiság !: És mit csinálnánk azzal a sok nacionalista orosszal és ukránnal? Mert amelyik esetleg még nem az, visszacsatolás után azonnal azzá válna!
Ami előrevetítheti, hogy főnökük is távozik, és új pályára kerül...
Volt tüzér 2017.11.22 20:29:01
@FCUK11: Mindig akad némi segítség!
Végére ért a lakás-ügy. A Fővárosi Ítélőtábla 2016. június 20. napján 14.00-kor tartott ítélethirdetésén bűncselekmény hiányában jogerősen felmentett az ügyészség vádja alól. A bíróság ugyancsak bűncselekmény hiányában felmentette Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert is. Feleségemmel szemben a…..
Ég az arcomon a bőr. Tényleg. Én mindig büszke voltam arra, hogy magyar vagyok. Még akkor is, amikor az utóbbi években inkább csodálkozva és furcsállva néztek ránk külföldön a 2006-os események, majd az utóbbi években Orbán ámokfutásának eredményeként. Ilyenkor mindig…..
Egy ideig töprengtem, megírjam-e azt, amitől jó ideje feláll a hátamon a szőr. Aztán úgy döntöttem, hogy naná! Aki akarja, amúgy is felkapja az iszapot. Ha nem ezen, akkor máson. Azért itt jegyzem meg: igen, tudom! Vannak teljesen normális, okos, kedves, intelligens idősek,…..
A rendszerváltást követően, a szovjet hadsereg kivonulása után, - csak úgy mint egész Európában - a magyar honvédségnél is elindult egy lassú és fájdalmas leépülés, melynek egy része a nemzetközi leszereléssel köthető össze. A varsói szerződés felbomlása után hazánk éves katonai kiadásai nem érték…..
Az országgyűlési választások szavazatainak teljes feldolgozása után az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megkapja azt a név szerinti listát, amely tartalmazza, ki nem szavazott a Fidesz-KDNP listájára vagy egyéni jelöltjére. Ők ugyanis - ahogy Dánielfy Zsolt, a…..
Nemcsak Berlin, Hamburg és Bécs légterét, hanem közel 240 ezer civil életét és felbecsülhetetlen műkincseket is védtek a Flakturmok. Az augarteni (Bécs) Flakturm (Fotó: Wikipedia.at.)..
Volt tüzér 2014.04.17 09:02:33
@ViKtOr: Miért lenne tévedés? Ha meglátsz egy bazi szovjet ágyó-féleséget, amit nem kerekeken, hanem lánctalpon húznak, na az az!
Tennék én ide neked képet is, de ez nem akarja!
Talán ez sikerül!
www.masodikvh.hu/haditechnika/tuzerseg-legvedelem/szovjet-tuzerseg/1263-m1931-203-mm-es-neheztarack
JóVáros Blog Békemenet light 2014.03.29 16:36:27
Na, becsülettel néztem addig a Békemenetet, amíg mind be nem értek a Hősök terére. Mivel közrendes múltam miatt értek némileg az amúgysem túl bonyolult "népszámláláshoz", ezért mondom: 90 ezer ember, pluszmínusz ötezer van a Hősök terén, a Fidesz nagygyűlésén. A Hősök…..
Volt tüzér 2014.03.29 18:55:51
@08.szabogabor: Ezt a számtanórát úgy hívják, hogy "tömegkezelés-elmélet"!
Volt tüzér 2014.03.29 18:58:06
@parandroid: Egyszerű! Lefényképezem, majd behúzok még néhány X-et. Oszt osztozzanak!
Megvan az a film, amiben Jurij Orlov felvásárolja a korrupt tábornokok alól az exszovjet katonai raktárak készleteit, majd afrikai polgárháborúk nem kevésbé korrupt, brutális tábornokainak adja el? A Fegyvernepperben a helikoptertől a tankig visznek mindent, az ezernyi Kalasnyikov…..
Volt tüzér 2014.02.23 13:04:55
@AngaMaz: Hátul pedig az SZ-300P légvédelmi rakétakomplexum valamije van. Miután azokat a komplexumokat bármikor kihelyezhetik olyan helyre, ami fölött még a madár is csak háromnapi hideg élelemmel mer elrepülni, és ugyebár a katonáknak a kihelyezés ideje alatt is kell valahol élniük, a képen látható hordozó járműre barkácsoltak olyan rakteret, amikben konyha, étkező, lakótér, fürdő, tehát minden más szükséges dolog van. Lehetne végül is sátrat is felverni, de az orosz télben a sátor nem a legjobb lebensraum.
Egy olyan oldalon, ahol a képeken látható módon hajdani légvédelmi eszközök vannak, nemrég láttam néhány olyan járművet.
Dani Zoltán ezredes úr kedden 1600 órától előadást tart a szolnoki HEMO-ban 1999-es tapasztalatairól. Aki érdeklődik, szívesen látják! Zord..
Nem győzik a kormányközeli médiakutya hírcsatornák elégszer elismételni a narancsinges Viktor elmeháborodott vízióját amit előadott a tűző napon Tusnádfürdőn. Folyamatosan ismétlik a fontosabb a részeket, ahol a saját nagyságát szerényen háttérben hagyva folyamatosan…..
      "Portálunk arról értesült, hogy az OTP elnök-vezérigazgatója visszavonulására készül. Úgy tudjuk, hogy a döntés hátterében egészségügyi probléma állhat. "   (mno.hu)       "Csányi Sándor nem fontolgatja a távozást az OTP Bank…..
Volt tüzér 2013.07.21 21:51:51
Sajtos Sándor Imre. Jól jegyezzük meg ezt a nevet és ezt az arcot. Ő Tahitótfalu polgármestere, azé a településé, amelynek lakosai napok óta heroikus küzdelmet vívnak a hömpölygő Duna vize ellen. Homokzsákot töltenek, gátat emelnek, próbálják menteni, ami még menthető egy…..
Volt tüzér 2013.06.09 12:20:31
@Minden Jobbikos Büdös Zsidó Cigány: A történet éppenséggel az ATV stábjával történt meg, de ez téged ne zavarjon! Van róla felvétel, de téged az se zavarjon. Egy a lényeg, lehet anyázni, mocskolni az ellen oldalt. Ugyanakkor az a kurva víz elmos fideszest, jobbikost, emeszpést, meg úgy általában minden félét!
A LégierőBlogger ma dalmáciai Zárában (Zadar) járt, ahol az idei második AAT PTC kurzus második, valós repülést is tartalmazó fázisán részt vevő magyar (horvát, cseh) hajózókkal és műszakiakkal találkozhatott. A riportút ugyan ezúttal nem sikerült száz százalékosra, ám…..
Azért hozom nyilvánosságra ezeket a fényképeket, mert egynéhány média olyan látszattal számolt be, mintha hatalmas tömeg mozdult volna meg a Jobbik MSZP ellenes tüntetésére. Annak ellenére, hogy a párt totális mozgósítást hirdetett, jó ha voltak 200-an. Nos, ügyes trükkökkel…..
A két részre szakított társadalmakban nincsenek egyértelmű dolgok. A demokráciákban elfogadott szabályrendszerek vannak, amelyek világosan megmutatják, mi a helyes, mi a helytelen, mi a jogos, és mi nem az. Az irányított demokráciákban, demokratúrákban viszont minden egyes…..
Volt tüzér 2013.03.06 16:00:03
@gumirocker: Hogy polt belezavarodott volna? Frászt! Olyan magabiztosan mondta a hülyeségeit, mint annak a rendje!