Regisztráció Blogot indítok
Adatok
armanda

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábbi posztomban virtuálisan felkaptam a fejem az LMP javaslatán, amikor a szocialisták belső meccsének n-edik fordulata közepette előálltak egy virtigli szocdem népszavazási javaslattal. Szinte egy időben valamit Mesterházy Attila is mondott arról, hogy pártja érdeklődik a…..
armanda 2011.06.19 21:49:17
" Népszavaztatna az LMP, rögtön tíz kérdésben. Az alapvető munkavállalói jogok érdekében, mondják. Itt vannak az Országos Választási Bizottság elé terjesztett kérdések:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának időtartama az álláskeresővé válást megelőzően folyamatosan munkaviszonyban töltött idő egyötödénél, de legfeljebb 270 napnál kevesebb ne lehessen?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék összege ne lehessen alacsonyabb az álláskeresővé válást megelőző 12 havi átlagkereset 80%-ánál?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a tankötelezettség annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét betöltötte?

Egyetért-e Ön azzal, hogy 3 hónapnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a munkaviszony egyoldalú megszüntetésére irányadó szabályok a 2011. január 1-jén hatályos szabályok szerint legyenek?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a munkaidőkereten felül végzett munkáért járó bérpótlék mértéke ne lehessen alacsonyabb a személyi alapbér ötven százalékánál?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a munkaidő-beosztás szerinti pihenőnapon végzett munkáért járó bérpótlék mértéke, abban az esetben, ha a munkavállaló nem kap másik pihenőnapot, ne lehessen alacsonyabb a személyi alapbér száz százalékánál?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a Munka Törvénykönyve szerinti alapszabadság mértéke a 2011. január 1-jén hatályos szabályokhoz képest ne csökkenjen?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2011. január 1-ig jogszerűen megszerzett nyugdíjjogosultságot az Országgyűlés ne vonja el? "

Elnézést, hogy felidéztem, belinkeltem.
Mit mondjak. Enyhén szólva humoros. Ilyen kérdésekről népszavazást tartani, pénzt pazarolni nagy hiba lenne.
Az "álláskeresési járadék" időtartama - az a 90 nap -nagyon kevés volt. Ha nem tévedek az módosítva lesz, vagy lett. majd utána nézek:)
Ezzel nem azt akarom érzékeltetni, hogy a kormány minden intézkedése tetszik:) nem is ez a téma.
:)
Olvasom az újságban, ahogy Megyesi Gusztáv kifigurázza azt a törvényt, és lassan elterjedő gyakorlatot, hogy a szociális segélyekért bizonyos, igencsak magánügynek számító dolgokat ellenőrizhessenek az önkormányzatok. Megyesi szépen szembesíti a polgármestereket és…..
Ahogy erről már korábbi posztomban is meséltem, Lengyelországban jártam egy konferencián. Az ilyen összejövetelek sok mindenre jók, de a közélet iránt érdeklődő, vagy éppen azt alakító résztvevők közelsége miatt biztosan több információ gyűjthető be az adott ország…..
Hát igen, Fradika kell, Corvinus nem – foglalta össze tegnap a rektor tájékoztatója közben egy mögöttem álló hallgató a fejleményeket. A kétségtelenül populista ízű megközelítés már csak azért is pikáns, mert bizonyára valami hasonló (a foci helyére állami…..
törökgáborelemez 355. Na dnye 2011.04.28 21:02:00
Ma pontosan hét darab levelet kaptam, amelyben – különböző stílusban – arra szólítanak fel a kedves olvasók, hogy fejezzem be a gyáva hallgatást, és írjak végre valamit a gyöngyöspatai eseményekről. Tényleg tudatosan nem akartam írni az ügyről, de más okból: a…..
armanda 2011.05.01 17:38:37
@juditka*: :)

Aha! van ilyen.
bezony!

:))))))
Nem szerettem volna húsvétkor dühöngeni, szép az ünnep, szép az idő, a kislányom izgatottan várja a nyuszit. A rossz hírek azonban utolértek. A gyöngyöspatai történetről van szó. Hosszú és sok elemében érthetetlen eseménysor végén most megint ott tartunk, mint oly sokszor az…..
armanda 2011.04.24 16:06:25
@juditka*: :)

Drágám! Te meg már irni sem tudsz megint! "Kedvesem!"
Ne légy már ilyen ideges!!
Nem ér annyit az egész!
Tudom, nem véletlenül tévedtél.....
:)
Gyurcsány Ferenccel foglalkozni bármilyen nyilvános felületen különös művelet. De facto vezető tisztséggel lényegében nem rendelkezik, egyszerű szocialista országgyűlési képviselő. Vele riogatni, a korszakára emlékeztetni a jobboldalnak továbbra is, egy évvel a választások…..
Több megoldás merül fel – mondta ma Lázár János a Klubrádió műsorában a hamarosan a parlament elé kerülő választójogi törvény kapcsán. Most, hogy lezárult az alkotmányozás, a - sokszor emlegetett - hatalmi viszonyok és a politikai pártok versenyhelyzete szempontjából a…..
armanda 2011.04.21 00:33:36
@csattanó maszlag:
Nagyon jó! A stilusod hasonlit a @pörölyre, nem az vagy véletlenül? Ő is nagyon "tuti"!?!

:))))))))))))))
armanda 2011.04.21 00:35:15
@csattanó maszlag: :)

Jó éjt!

:)
Végre itt van előttünk a Fidesz-KDNP közel véglegesnek tekinthető alkotmánytervezete. Alapvetően most is ugyanazt gondolom róla, amit már tavaly december elején a koncepció ismeretében írtam: a kormány – a korábbi közjogi barkácsolási hajlandóságát ismerve –…..
armanda 2011.03.13 00:52:25
@Hepci: :)

"nem tudok mit irni". majd holnap, bocs. majd reggel. visszajövök.
szeretnéd, hogy itt legyek?
Ja. a csillagomat elhagytam, majd megkeresem.
:)

Jó éjt.!