Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kétkispont

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása. A történelem nyilván nem ismétli önmagát. Viszont a társadalmi szabályszerűségek meglehetős állandóságot mutatnak. Ha tehát valamely jelenségről vagy elgondolásról az az érzésünk támad, hogy korábban már szerepelt a „műsoron”,…..
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása.Minél tovább töpreng az ember Simicska Lajos legújabb történetén, annál zavarosabb az ügy. „Előtte azonban vittek katonának Zalaegerszegre. Ott aztán egyszer Pallos őrnagy berendelt magához. Az asztalán tíz centi vastag akta volt. Rólam.…..
Kedves Olvasó! Mától blogolni fogok Neked, ezen az oldalon keresztül beszélgetni, ha megtaláljuk egymást. Húsz évig dolgoztam a Veszprém megyei napilapnál, ahol most egyik pillanatról a másikra lapátra tették a szerkesztőség törzsgárdáját, 24-ből 9 embert. Előtte 14,5 évig…..
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult, rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Tóta W. Árpád:…..
Vannak reménytelen küzdelmek: számomra az egyik ilyen annak elmagyarázása és elfogadtatása, hogy az elemző politikai véleménye, reménye és vágya nem része az elemzésnek. Nem azért, mert ezek ne lennének fontosak, hanem azért, mert hiszek a politikai vélemények szabadságában és…..
Kétkispont 2013.10.25 21:26:18
@Balt: A túlzóan általánosító többes szám használata ebben az összefüggésben fölösleges, ui. a választók túlnyomó többségét a facebook- és a blog-politizálás, okoskodás nem érdekli, szarnak rá. Ha pl. egy háromgyermekes, átlagkeresetű munkavállaló azt éli meg, hogy a családi adókedvezmény révén a házastársával havonta 40-50 ezer forinttal többet vihet haza, semmilyen liberális bájolgás nem fogja meghatni, keményen behúzza az ikszet a Fidesz neve mellé. Vastagon dagonyázunk a kapitalizmusban, ideje lenne észrevenni az érdes valóságot, de holmiféle blog- és médiapolitizálás fedezékéből ezt elég nehéz.
Gyenge kezdés után gyenge folytatás, de azért legalább van valami mocorgás – nagyjából ez a lényege a legfrissebb növekedési adatoknak, mely szerint az előző év azonos időszakához viszonyítva 0,5 százalékkal, az előző negyedévhez képest pedig 0,1 százalékkal nőtt a GDP…..
Egészen friss a hír, hogy egy nagy forgalmú áruházlánc valamelyik vezető beosztású tisztségviselőjéről kiderült: másodállásban gennyes szájú kommentező. Állítólag nem is nagyon titkolta, hogy a valódi életben nagyfőnöki státust tölt be egy olyan helyen, ahol sok emberrel…..
Kávézacc Esetem a szövetséggel 2010.11.29 15:41:00
Fura kalandom volt nemrég a Magyar Írószövetséggel. A napokban volt esedékes a szervezet tisztújító értekezlete, amelynek előzményeként engem is felvettek a választmányi tagok jelölő listájára. Nem vagyok túl lelkes közszereplő, de ha már elvállaltam a jelölést, kutya…..
Kávézacc Herta Müller megmutatja 2010.09.21 13:19:00
Az irodalmi Nobel-díjas Herta Müllertől mindez idáig nem olvastam el egyetlen sort sem, és nagyon valószínű, hogy eztán már nem is fogok. Különösebb okom nincs rá, hogy ennyire kizárólagos legyek vele szemben, csak nem hiszek az olyan irodalomban, ami a politika farvizén keresztül…..
Kétkispont 2010.10.05 16:19:41
Ítélkezni nem fogok Herta Müller fölött (elvégre jóformán földim, bánsági:)), még ha sok igazság is van abban, amit írsz... De az vesse rá az első követ... Merthogy, mi tagadás, mi, vajdaságiak is meglovagoltuk ám a délszláv háború- és menekült-témát (hadd ne említsek neveket, a névsor nem is rövid, te is összeállíthatnád), persze a folyóiratok részéről is megvolt a fogadókészség, mondhatni, egyfajta igénynek próbáltunk megfelelni... A gond nem is ezzel van, hanem a legrangosabb irodalmi díj odaítélésének kritériumaival, azokkal a bizonyos nem esztétikai, hanem ideológiai szempontokkal. Nem vitás, hogy a mi Kertészünk sem elsősorban írói érdemeiért kapta, ezért is helytelen őt a legjobb magyar íróként aposztrofálni. Ő a legelismertebb magyar író. Jó író, teszem hozzá. Akinél azonban legalább tucatnyi jobb író él a ma Magyarországán... Anno én is örültem a díjának, pusztán annak, hogy végre egy "magyar" (igaz, önmagát később nem annak nevező) író kapta. Tisztelni íróságát, értékelni írásait engem nem a Nobel-díja tanított meg, hanem Bányai János, aki a kilencvenes évek közepén a Magyar Szó Kilátó c. mellékletében több egymást követtő írásában méltatta Kertész írói munkásságát, külön tekintettel a Gályanaplóra. Ez ösztönzött engem is, hogy kézbe vegyem a Sorstalanságot, amelyről aztán 1995-ben ismertetőt írtam egy szolnoki lapba.