Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peppin

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd egy jól felkészült bírónő által vezetett per történetét kapta meg egy kollégától. Egy példázat arról, amikor a bíróság egy gagyi könyvben kutatja a valóságot, és végül egy szerencsétlen cigányembert szívat meg egy kisebbség elleni erőszak miatt indult,…..
peppin 2006.08.29 11:46:09
Nagyon szép történet csak nem így igaz. Ezúton gratulálok annak az ismeretlennek aki beleolvasott egy kb. 8 éve lezárt ügy iratai közé és ezt a konklúziót vonta le.

Az pedig levél külön szépsége hogy vannak akik veszik a bátorságot hogy tényszerű tudomás és annak ellenőrzése nélkül írják le a véleményüket tényként. Amit az internetes tartalomszabadág alapján mások bevesznek.

Mielőtt azonban el lennék küldve a "vérbe" be kell vallanom, hogy ott akkor az ügy III. rendű vádlottját képviseltem így viszonyításképp több közöm van hozzá mint a tényközlő dilettánsnak, és azt sem lehet mondani hgy a Bíróság, vagy a vád irányában voltam hivatalből elfgult, sőt azzal szemben.....

A blog, mint forma nem elegendő arra hogy elmesélhessem valóban az első magyarországi Btk. 156 §-ra alapozott ítélet meséjét, de néhány kérdés erre a margóra kívánkozik.

1) A csapatot előzőleg már figyelték, voltak egyéb adatok
2) Nem volt ideológiai "mentessége" a csoportnak
3) Szines nem hajléktalan kutyát sétáltató romának mutatta be magát a tárgyaláson, és bár tényleg ritka a cigány skinhead ő akkor annak számított. A kutya pedig nem ok, hanem ebben az esetben eszköz volt, vagy lett volna.
4) A vidéki gyerek aki valóban lázasan feküdt az előző hasonló akciójukban nem kis szerepet vállalt, és addig már vagy 2 hónapja héderelt együtt a csapattal.
5)Skinhead-punk ügy több vádlott vonatkozásában egyszerű sikertelen pertaktikai próbálkozás volt
6)Laikusnak minden bíró hülye, de ott akkor ez a bíróság nem volt méltánytalan.

Kéretik a netet zavaró repülésnek és nem hírforrásnak tekinteni, mert egyszer még eljön az az idő amikor önjelölt Orson Welles-ek írnak itthon is ilyan rádiójátékot amire a birka állampolgárok légópincébe menekülnek.

Üdv: