Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keriann

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több kérés is érkezett már, hogy mi lenne ha újra főznék - másokra is. A héten kitálálok egy menüt és körbekérdezek hogy ki mit szól hozzá és szavazhattok, hogy melyik napi menüt próbálnátok ki leginkább. A részletekre (mennyibe kerül, hol lehet átvenni, mikor és max…..
keriann 2012.05.22 16:23:04
http://www.alory.hu/articles/191/1/III-Alory-Testi-Lelki-Egeszseg-Tabor/Page1.html Jövő hétvégén péntektől vasárnapig Balatonföldvárra megyek egy Testi-Lelki-Egészség táborba. Már hetek óta gondolkodom rajta, igazság szerint azóta hogy…..
Délután teljesen fel voltam pörögve, alig tudtam tornázni is. Folyton az járt a fejemben, hogy jaj, mi finomat főznék vacsorára. Egyik ötlet jutott eszembe a másik után...és íme, ez lett belőle: :-) Rizs marinált shitake gombávalSütőtökpüré misoval, marinált…..
Ha két olyan elem találkozik, ahol az egyik a másikat uralja (itt a fém a fát) az az egyik legkíhívásokkal telibb kapcsolat.  Nem jó vagy rossz, nem szép vagy csúnya, nem ilyen vagy olyan, egyszerűen csak tudnunk kell, értenünk kell a saját és a párunk reakcióit, és az…..
Július 29 - augusztus 10 között hetes Nyári Konferenciát szervezünk immár 13. alkalommal Hollandiában, Helvoirt-ban, egy 3 csillagos hotelben (Guldenberg), melyet teljes egészében kibérelünk a pihenés idejére. Nyári Konferencia a neve, de nem szól másról, mint pihenésről,…..
A 4 órából kettőt tartok meg, mert ezekre jelentkeztetek a legtöbben.Január 17 kedden sütőtökös ételeket készítünk, ide még maximum2 fő jelentkezését tudom befogadni. A menü változatlan. A január 24-i főzésen a 25 szerdaira tervezett menüt készítjük el, mely az…..
Tegnap segítettem Mayának nattot készíteni, így életem első nattoja van épp a fermentálódási folyamatban a termosztátban.Woooow, szuper hogy megtanulhatok ilyen ezer éves keleti tradicionális ételt készíteni, ami nagyon nagyon jól kitiszítja az állati lerakodásokat a nyákot a…..
Sajnos a mostani piros napoknak nem örültem annyira. Amióta itt vagyok harmadik alkalommal jött meg a mensim. Ebből először, október végén 29 napra, másodszor november végén 35 napra és most megint dec végén 35 napra.Ha a tendenciát nézzük, az állapotom túl jin, ezért késik a…..
Reggel az orromig is alig láttam, mikor fél 8-kor elindultam dolgozni. Érdekes, hogy a reggelek kevésbé hidegek, mint napközben. Reggel van, hogy meleg a levegő, míg napközben akár dél körül is, fogcsikorgató hideg van. Az estékről már nem is beszélek...Az étteremben egyszál…..
Elkezdtem tervezni a januári közös főzéseket, melyre mindenkit szeretettel várok. Január 16 és 29 között számítsatok rá, hogy több órát is tartunk. Utána ugyanis jövök vissza, ezért ebben a két hétben jó sok infót szeretnék átadni Nektek. (új ízekkel, fincsi receptekkel…..
keriann 2011.12.16 16:47:58
Az allergia oka a makrobiotikus szemlélet szerint az ásványok hiánya a szervezetben.Miért van az, hogy egyik ember allergiás a pollenre, különböző ételekre, stb, a másiknak pedig semmi baja nincs. Ez úgyanúgy múlik a felépítésen és az adott állapoton. Ki milyen kondícióban van,…..
..amikor úgy gondolod, hogy minden összeesküdött ellened, vagy nem minden, de egy olyan dolog, amire nem számítottál...beüt. Na olyankor nagyon nehéz kilátni a gödör mélyéről és észrevenni a jót a történtekben. Hogy mit tanulhatunk belőle, mire figyelmeztet, mit kell…..
Ma egy éve pontosan, hogy elkezdtem makrobiotikusan élni. Hihetetlen, hogy repül az idő. Már egy éve, hogy nem eszem húst (kivéve a fehér husú hal), tejterméket, tojást, kenyeret, fehér kenyeret, péksüteményt, liszteset, rágót, fagyit...nem ittam üdítőt, kólát, őszilevet,…..
keriann 2010.10.05 08:12:34