Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kađ

8726 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        ... mindenkit arra kérünk, hogy hagyjanak fel a bűnös tettekkel és énekeljék a Hare Kṛṣṇa mantrát. Így az emberek megmenthetik magukat az ismétlődő születéstől és haláltól, attól, hogy mint állatokat a vágóhidakon, megöljék őket.      Śrīla Prabhupāda magyarázatIn: Śrīla Kṛṣṇadāsa…..
      A szentírások transzcendentális hangvibrációjának hallása és éneklése segít, hogy összekapcsolódjunk Istennel. A hang megtisztítja a szívünket és segít a léleknek, hogy összekapcsolódjon a közvetlen aggodalmainkon túli valósággal. Ez a kapcsolat pedig segít, hogy hozzáférjünk az egy…..
        sat-saṅga, kṛṣṇa-sevā, bhāgavata, nāmavraje vāsa, – ei pañca sādhana pradhāna „Ahhoz, hogy valaki az odaadó szolgálat szintjére emelkedhessen, a következő öt dolgot kell végeznie: el kell fogadnia a bhakták társaságát, Kṛṣṇa szolgálatát kell végeznie, a Śrīmad-Bhāgavatamot kell…..
        A Vaiṣṇavák hisznek abban, hogy Isten, mivel abszolút, nem különbözik a Nevétől, és nem különbözik a Róla szóló leírásoktól sem. Így a Śrīmad-Bhāgavatam, ahogyan Kṛṣṇa is, egy Személy, nem csak egy könyv. Ezért pedig az ember nem értheti meg teljesen sem Kṛṣṇát, sem a…..
        Mindössze az Úr Viṣṇu dicsőségéről való énekléssel az ember átkelhet a tudatlanság óceánján még akkor is, ha alacsony származású.      Śrīla Prabhupāda magyarázatIn: Śrīla Kṛṣṇadāsa Kavirāja Gosvāmī: Śrī Caitanya-caritāmṛta Madhya-līlā 24. fejezet, 190. vers     ..
      Kṛṣṇa Szent Nevének napi rendszeres éneklése a Kṛṣṇa-tudatban való fejlődés szilárd alapja.     Candramauli Maharaja facebook post2023. szeptember 30.    ..
        Csak egy tiszta bhakta képes másokat az odaadó szolgálat útjára térítsen. Ezért a Kṛṣṇa-tudatos mozgalmunkban minden prédikátor számára fontos, hogy először váljanak ők tiszta bhaktává, kövessék a szabályozó elveket, tartózkodjanak a tiltott nemi élettől, a húsevéstől, a…..
J a p a b l o g Száj, fül, elme 2024.05.02 13:00:00
      A szájra szükség van, hogy énekeljünk, a fülekre, hogy halljuk, de ami a legfontosabb, ahhoz, hogy figyelmesen halljunk, a harmadik érzékre van szükség, ami pedig az elme.     Hari Parshad dasa: Japa SeminarISKCON Los Angeles, 2023. május 6.    ..
        Amikor valaki valóban fejlett és örömét leli az Úr Szent Nevének éneklésében, Aki nagyon kedves neki, akkor izgatottá válik és hangosan fog énekelni. Emellett nevet, sír, összezavarodik és csak énekel, mint egy őrült, a környezetével mit sem törődve.      Śrīla Vyāsadeva:…..
        rucir bhavatu me Ó, Kṛṣṇa! Bárcsak kifejlődne bennem aNeved, a formád, a tulajdonságaidés a kedvteléseid irántiíz!     Saccidānanda Bhaktivinoda Ṭhākura mahā-mantra magyarázataIn: Bhaktivedānta Nārāyaṇa Gosvāmī Mahārāja: Śrī Harināma Mahā-mantra.63. oldal    ..
        Ó, Úr Puṇḍarīkākṣa! Mikor fogok Szent Nevedet könnyekkel a szememben énekelve eksztázisban a Yamunā partján táncolni?      Śrīla Rūpa Gosvāmī: Bhakti-rasāmṛta-sindhu, 1. hullám, 2. fejezet, 156. versIn: Śrīla Kṛṣṇadāsa Kavirāja Gosvāmī: Śrī Caitanya-caritāmṛta Madhya-līlā 23.…..
        A bhakták felé megnyilvánuló szolgáló magatartással hallva és beszélve az Úr Nevéről, formájáról, tulajdonságairól és tetteiről a Szent Név kegye, mint a felkelő nap megnyilvánul, s elpusztítja a tudatlanság sötétségét.     Śrīla Viśvanātha Cakravartī Ṭhākura:…..
        Az átok híre eljutott a királyhoz, aki felkészült az azonnali halálra, s akit utolsó napjaiban rengeteg hatalmas szent ember, bölcsek, brāhmaṇák, királyok és félistenek látogattak meg. Parīkṣit Mahārāja egyáltalán nem félt a kígyómadár halálos marásától, sőt, arra kérte az összegyűlt…..
      Tanuld meg elviselni az életedben a csúcsokat és a mélypontokat is! Az élet bármekkora hullámot is gerjeszt a világodban, az a karmád és a kegy miatt történik. Ezek az események kiváló és nélkülözhetetlen tanulási lehetőségeket nyújtanak ahhoz, hogy éretté válj.     Sacinandana Swami:…..
        Amikor a Kṛṣṇa iránti eksztatikus érzelmek gyümölcsöt hoznak, akkor a következő kilenc jellemző mutatkozik meg a bhakta viselkedésében:– megbocsátás,– az időpazarlás elkerülése,– elkülönülés,– hamis tekintély hiánya,– remény,– vágyakozás,– az Úr Szent Nevének énekléséből származó íz,–…..
      A Hare Kṛṣṇa éneklése segít a léleknek, az időtlen önvalónak összekapcsolódni az örök Istennel. Ahogyan a sofőr különbözik az általa vezetett autótól vagy ahogyan te sem a ruha vagy, ami rajtad van, úgy a lélek is különbözik a mulandó testtől. Amikor Isten Szent Nevét figyelmesen…..
        Valaki minél inkább érdeklődik a hallás és az éneklés iránt, annál inkább megtisztult az anyagi szennyeződéstől.      Śrīla Prabhupāda magyarázatŚrīla Kṛṣṇadāsa Kavirāja Gosvāmī: Śrī Caitanya-caritāmṛta Madhya-līlā 23. fejezet, 13. vers     ..
      Ha nem vagy boldog, csak japázz, s ha boldog vagy, akkor is csak japázz és az anyagi boldogság illetve boldogtalanság hamarosan eltűnik. Kṛṣṇa Nevének éneklése az örök elfoglaltságunk!     Candramauli Maharaja facebook post2023. szeptember 6.    ..
        Valaki a jószerencséjének köszönhetően kíváncsiskodni kezd az odaadó szolgálat iránt, s végül az anyagi szennyeződéstől mentes tiszta odaadó szolgálat fogja érdekelni. Ezen a ponton a bhakták között akar majd lenni, s az Ő társaságuknak köszönhetően az odaadó szolgálat végzése illetve…..
        A Vaiṣṇavák úgy hiszik, hogy Isten, mivel abszolút, nem különbözik a sem a Nevétől, sem az Őt jellemző leírásoktól. A Śrīmad-Bhāgavatam, ahogyan Kṛṣṇa is, egy személy, nem csak egy könyv.      Dhanurdhara Swami: Monday Morning Greetings 2020JAPABLOG45 – Why No Detail?    ..
J a p a b l o g A szilárd hit jele 2024.04.26 07:00:00
        Amikor valaki megszabadul a nemkívánatos szennyeződésektől, akkor szilárd hittel fejlődik tovább. Amikor pedig ez a szilárd hit felébredt benne, akkor a hallás és az éneklés iránti íz szintén felébred.      Śrīla Kṛṣṇadāsa Kavirāja Gosvāmī: Śrī Caitanya-caritāmṛta Madhya-līlā 23.…..
      Látjuk, hogy az ideális japázáshoz három érzészerv szükséges, s az ideális japa e háromlábú állványon nyugszik. Tehát e három érzékszerv:1, száj2, fül3, elme.Ha ezek közül bármelyik is hiányzik, akkor nem leszünk képesek úgy japázni, ahogyan a śāstra mondja, hogy japázni kell.     Hari…..
        ... amikor valaki a saṅkīrtana-yajñát (Hare Kṛṣṇa mantra éneklését) végzi, akkor nem kell semmilyen más yajñát bemutatnia.      Śrīla Prabhupāda magyarázatŚrīla Kṛṣṇadāsa Kavirāja Gosvāmī: Śrī Caitanya-caritāmṛta Madhya-līlā 22. fejezet, 141. vers     ..
        He Kṛṣṇa –nāma-rūpa-guṇa-līlādiṣu man-niṣṭhāṁ kuru Ó, Kṛṣṇa! Kérlek, adj nekem aNevedbe, formádba,tulajdonságaidba és kedvteléseidbevetett szilárd hitet!     Saccidānanda Bhaktivinoda Ṭhākura mahā-mantra magyarázataIn: Bhaktivedānta Nārāyaṇa Gosvāmī Mahārāja: Śrī Harināma…..
        Azokat is el kell kerülni, akik az Úr Viṣṇu és a bhaktái ellen vannak, akik māyāvādīk, akik sértést követnek el a Hare Kṛṣṇa mantra éneklése ellen, akik csak Vaiṣṇavának öltöznek vagy csak úgynevezett gosvāmīk, akik a védikus mantrák árusításával és a Śrīmad-Bhāgavatam felolvasásával…..