Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TELETÁL

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beszélek egy kicsit a Kompresszoros benzinesekről egy kicsit, mert nagyon jó kis hibákat tudnak produkálni. Nem kell részletezni, miről van itt szó, úgy is mindenki tudja milyen egy ilyen motor. A lényege, hogy turbó helyett kompresszorral sűrítik a levegőt. Az a jó ezekben a…..
TELETÁL 2013.03.21 10:47:11
Sziasztok!
Van egy 2001-es évjáratú C200 Kompressor kombi mercink.
Kb 1 hónapja vettük. A megvétel után pár nappal kigyulladt a check lámpa. Olvastam itt az oldalon, hogy ezzel sokan küzdenek, de ez nem egy tragikus probléma, könnyen orvosolható, így ezzel most nem is foglalkoznék, azért írom csak le, hátha összefüggésben van a nagyobb problémánkkal, mellyel kapcsolatban szeretném a tanácsotokat, ötleteiteket kérni.

Szóval kb 2 héttel ezelőtt kezdődtek a tünetek.
Addig gyönyörűen indult az autó első indításra 2-3 forgás után.

Ekkor egyszer csak gondolt egyet és hiába indítózott a párom, nem indult be a motor. Újabb próbálkozást követően beindult.
Ez után volt, hogy elsőre beindult, volt, hogy csak harmadikra.

A legrosszabb esetben 3. 4. indításra indult nagyon nehézkesen.

Az első szerelő gyertyát cserélt. Semmi javulás.

A második szerelő közölte, hogy visszafolyik az üzemanyag, és ez valami szelepeket bekoszol, ki kell pucolni. Kipucolták a szelepeket, illetve betettek egy egy irányú cuccot, hogy ne tudjon az üzemanyag visszafolyni.
Hurrá! Autó működik.
1 napig.
Tünetek újra előjöttek. Hogy ez az egy nap működés minek volt köszönhető, máig nem tudni, ugyanis a harmadik szerelő közölte, hogy az autónak NEM ez volt a baja, hanem elektromos hibára "gyanakszik".
Hurrá!

Most ott tartunk, hogy el kellene vinnünk az autót egy negyedik szerelőhöz, aki ha szerencsénk van, akkor rájön, hogy mi a hiba.

Ennek köszönhetően az autó már hetek óta egyik szerelőtől a másikig jár, napokig van mindenhol, hogy nulláról elkezdjék kiszűrni, hogy mi jó és mi nem.

Van esetleg valami ötlet, hogy mi okozhatja ezt az olykor indul olykor nem indul tünetet? Ha valaki szakértőként véleményezni tudja, vagy esetleg saját, hasonló jellegű személyes tapasztalata lenne, azt nagyon megköszönöm.

Ha valamit nem szakszerűen vagy érthetően írtam, azért bocsi, nőből vagyok, nem igazán értek a dologhoz, csak azt írtam le, amit hallottam.

Köszönöm előre is a válaszokat!!!
TELETÁL 2013.03.26 08:24:38
@pixma: Köszönöm szépen a választ, és a tanácsokat!!!
Tisztelt Blog olvasók! A napokban szerencsém volt egy érdekes elbeszélgetésen részt venni! A csömöri Teli Tál hirdet konyhalány ill. pultos állást. A tulajdonos mindenkit behív elbeszélgetésre és közli a munkafeltételeket:   -munkaidő reggel 7-től este 9-ig -2 nap munka…..
Marikát hajnalban keltette a délelőttre kért ételfutár, aki először szemtelenkedett, utána már direkte paraszt módon beszélt vele, és ami a legszebb, a végén tényleg nem adta neki oda a kifizetett ebédjét. Megmagyarázhatatlan éheztetés hajtás után:Ma reggel 7 óra 20 perckor…..