Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seizetheday

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérem, Hölgyek és Urak, ez volt az a helyzet, amikor a második félidő 5. percéig bírtam hanggal nézni a meccset, utána némítottam. El tudják képzelni milyen az - hát persze, hogy el tudják, hiszen ebben az országban ez nem ritka -, amikor egy tehetséges gyermek, bármiben is jobb…..
Spanyolország az aktuális világbajnok. Mi nem. És ma azt is láthattuk, hogy miért nem. Persze ez sem teljesen pontos így, mert a mostani válogatottunk gyengébb, mint az, amelyik a tavalyi világbajnokságon részt vett. A spanyol csapat is több ponton változott, fiatalodott, de nem lettek…..
A Dezeen nevű - az egyik legismertebb és leglátogatottabb - építészeti és dizájn oldalon jelent meg újra egy magyar ingatlan. A Hideg-háznak keresztelt, skandináv minimál stílusú jegyeket hordozó, kőszegi hétvégi házat a Béres Építésziroda tervezte egy párnak. Képek a…..
Azaz itt van az ősz, és esetleg gondoltam, hogy írok néhány sort a nyarunkról..vagy mi. Előljáróban muszáj megemlítenem, hogy attól a naptól kezdve, hogy nem ömlesztettetek el kedves kommtenekkel, levelekkel, mindinkább egyre demotiváltabb lettem blogírás tekintetében..:S De most…..
seizetheday 2013.09.10 08:55:44
Anyukám épp imént írta emailen, hogy már nagyon készülnek, rengeteget rohangáltak az elmult napokban a nagy út előtt. Hulla fáradtak, és írja, hogy képzeljem el, mikor mennek le a kocsihoz ma du, hát a lenti szomszéd ott ácsorog a kocsija mellett. Kérdezik tőle, mi történt,…..
Tudom, az előző bejegyzés kicsit rövidre sikerült, de becsipve hétfő éjjel mit vártok??? :) Gondoltam, most csak úgy leírom az elmúlt néhány nap történését! 1. Mult héten szombaton Mártonékkal voltunk DC ben (Washington DC) megnézni a Dino múzeumot (kölkök odáig vannak…..
seizetheday 2013.04.16 09:22:01
Donvörri!!! Minden, amit írni fogok, segítő szándékú, ne olvass ki belőle durvaságot, meg "odamondást", thanks! Van 2, magyar oviban-isiben edződött gyerekem, tehát tapasztalatom is. Hagyd a kölyköt, hadd menjen oviba! Vekerdy tanár úr tiszteletre méltó szaktekintély, de utópisztikus az, hogy otthon lehess a gyerekkel oly' sok évig. Talán tanyán, vagy kommunában elmegy, de átlagos ételvitelt folytatva bizony nem árt, ha a gyerek hasonszőrűekkel tölti az időt. Hajlamosak vagyunk túllihegni a kölykökkel kapcsolatos változásokat, hogy az enyém nem olyan, ő nem bírja, szegénykém másként viseli, mint a többiek. Lókukit! Jó az, ha közösségben van. Másként hogy a túróba szocializálódna, mégis?? Hogy menne suliba? Mint anyámasszonykatonája. Van esetleg néhány nap, amíg megszokja, hogy ott van "egész nap", de az természetes, ha kis hisztivel jelzi feléd: anyám, szarban hagytál :-) Közben meg már alig várja, hogy játszhasson a többiekkel. Én is sírva hagytam ott első nap a drága kicsikémet az oviban; szívtelenül. Én otthon sírtam, ő meg az oviban. Én egész délelőtt, ő meg 1 percig - konkrétan amíg el nem jöttem :-) Aztán azt láttam, hogy az anyukák gyakorlatilag meg vannak sértődve, hogy a kölyök milyen kurva jól érzi magát nélkülük. De ez a normális. Megtanulja, hogy nincs egyedül, hogy sokfélék vagyunk, hogy kell a türelem, hogy mekkora öröm együtt lenni, hogy milyen a barátság, csalódás, szeretet, utálat. Igen, a negatív dolgokat is. És ez ugyanolyan fontos az élethez! Mert a szarból tanulja a legmélyebbet, a legtöbbet, ami hasznára lesz. Játszanak, okosodnak, fejlődnek, megtanulja kicsikéd a nyelvet tökéletesen - ami kell. Úgyhogy nyugodj meg, gyerek menjen csak oviba, klassz lesz, és a helyén lesz minden, meglátod! Szerintem :-)
Néztem néztem ezt a címet, hogy vajon miről akarhattam írni 5 nappal ezelőtt ezen a címen? Mert hogy csak címig jutottam, aztán persze rájöttem...HÁT hogyne jöttem volna rá... Tegnap előtt Csocsóval (fiam) átugrottunk Wallmart nevű csodába néhány dologért, és beálltunk az…..
Ti is emlékeztek erre e feliratra Ausztriában még az átkos után nem sokkal, vagy talán már alatta is??!! Rögtön a határátkelőnél, ha jól emlékszem...Nos azt kell, hogy mondjam, hogy nem hazuttoljuk meg magunkat :S 2 hete voltunk egy nagyon kedves itteni magyar srácnak az…..
seizetheday 2013.04.05 09:46:46
Hali!
Itt az új fórum linkje, ha meg szeretnétek nézni, esetleg regelni:
forums.immigration.com/showthread.php?551877-DV-2013-Hungarian-Selected-Meeting-Point
Juicee néven fut Judit, képzeljétek, már Vegasban vannak kb. 2 hete :-) Várják az ssn-t.
Niki, kérdésedre válaszolva, mi még itthon, hisz nem vagyunk szerencsés kihúzottak.. Most májusban várjuk másodszor az eredményt. Apropó zk-lottó: newcomersre nemrégiben valaki belinkelt egy amcsi cikket, amelyben a zk-lottó megszüntetését sürgető képviselőről volt valami cikk. És hogy most véghez is viszik ezt törvényileg. Nem volt időm keresgélni, meg utánaolvasni. Tud valaki erről infót, hogy megszüntetik-e vagy sem? Mert ha igen, akkor nekünk ugrott az amcsi álom...
Ki tudja, talán mindennek megvan az oka. Nem görcsölök már rajta. A tavalyi húzás után egy fél napig pityeregtem, de túlléptem hamar - mi mást tehetnék. Valószínűleg itt van dolgunk. Azért izgulni fogok idén is május elején. Szorítsatok :-)