Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zuckuss

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na az ilyen büdösbunkók miatt utálják nagyon sokan úgy általában a taxisokat, pedig azért akadnak köztük is normálisak. Zsolt tömegközlekedve szeretett volna célba érni, de hiába szállt fel, a busz egy taxis (aki valószínűleg egyik taxitársasághoz sem tartozhat, mert a fotók…..
Zuckuss 2010.10.04 11:48:07
@mmaarrccii: Nem értek egyet azzal, aki letetvesezi az összes taxis, azzal sem, aki lesajnálja a bkvzókat (tudom, hogy nem Te voltál az), valamint azzal sem, aki ugyanolyan stílusban reagál egy tapló megjegyzésre, mint amit éppenséggel kifogásol. Minden szakmában vannak bunkók, taxisok, buszvezetők, tanárok, utcaseprők, géplakatosok, agysebészek, fügeszüretelők, stb. között is. Én elég régóta és elég sokat utazom taxival, és jobbára normális taxisokkal akadtam össze (természetesen voltak kivételek, de hol nem?), továbbá sokat utazom bkv-val is, mivel meglehetősen vacak vezető voltam és vagyok, ezért, hosszú évekkel ezelőtt letettem a slusszkulcsot. Szerintem a belátás nagy erény, és nem lenne rossz, ha még jópár, magát remek sofőrnek tartó bénavári követné a példámat (de tudom, hogy ez csak hiú remény...). Viszont az alábbi megállapításod, szvsz, az adott esetben nagyon nem áll meg: "Halvány fogalmatok sincs arról, hogy működik egy címfelvétel-címreérkezés-utasfelvétel. Ha az utas oda kérte a taxit, akkor ott kell állni máskülönben büntetés jár." A szóbanforgó taxis jóember láthatóan a "szabadúszó" (hogy szépen fogalmazzak) kategóriába tartozik, így elképzelni sem tudom, hogy ki a jó ég büntette volna meg, ha nem pontosan a kért cím előtt áll meg. Mint említettem, nagyon gyakran utazom taxival, és már nem 1x előfordult, hogy ha olyan címre kértem a taxit, ahol strapás volt megállni, a diszpécser jelezte, hogy hol is fog a taxis várni elkerülendő a megállási problémákat, és ilyenkor én sem az asztalt vertem, hogy "már pedig ott álljon meg, ahol én mondtam".
Zuckuss 2010.10.04 16:37:43
@mmaarrccii: Nna, ezt az MB Elite-cuccost nem vettem észre. Jópár évet eltöltöttem az idegenforgalomban és a szállodás taxisokról nem vagyok túlságosan nagy véleménnyel (tisztelet a kivételnek). Ettől függetlenül, gondolom, a diszpécsernek is lehet/van annyi esze, hogy csak annak a tudatában ad meg buszmegállót, ha az utas már ott várakozik és nem pont nekiáll, teszem azt, a desszertjének - elkerülendő pont az ilyen problémákat. Legalábbis a józan eszem ezt diktálná. Az már egy másik történet, hogy ki és esetlegesen milyen magasról tesz a józan észre, illetve a szabályokra. Persze, itt jöhet az, hogy a diszpécser csak körülbelüli időt tudott megadni az utasnak, az ne várakozzon kint feleslegesen, bla-bla-bla... Amennyire én látom, a taxisba, mindentől függetlenül, annyira sok azért nem szorult az együttműködési készségből, egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért is nem gurult izibe előre úgy, ahogy azt aztán később, a felbolydulást követően tette. Lehet, hogy a "Juszt sem" című, Magyarországon oly népszerű játékot játszotta.