Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalathor

111 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ahogy már az előző cikkekben is írtuk, nagy változások mennek végbe a Minta – kertben lévő csőszházon (esetleg ha lemaradt a fejlesztésekről ide kattintva tájékozódhat). 2018 nyarán elkezdődött a Csőszház felújítása, hiszen az egyesület önkéntesei és a lakosság egy része közösségi összefogással…..
Hamarosan befejeződnek a felújítási munkálatok a csőszházon, Túrkevén a Minta-kertben. 2018. augusztus 11-én, szombaton szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretnének részt venni 9 és 12 óra közötti nagytakarításban, hogy mihamarabb régi fényében és új tartalommal újra birtokba lehessen venni az…..
Az egyesületünk egy pár éve folyamatosan próbálja különböző módokon - rendezvényeken, közösségi médiákban, személyes beszélgetések során - a túrkevei zártkertek jelentőségére felhívni a figyelmet. Az idei évtől egy nagyobb összefogást sikerült elérni, melyben az egyesület önkéntesein, munkatársain…..
Giligán Élet a tanyán 2018.05.06 20:52:55
  Sziasztok!   Ismét elkezdtük javítgatni a tanya állapotát és egyszer csak meglepetésként megjelent mellettünk 4 kölyök róka. Sajnos a képek nem sikerültek túl jól, de a videók jobbak.  Az egyik kölyök szarkát fogott!      ..
HunFirkász Kezdetek 2018.03.19 18:03:03
Sziasztok! Sok blogot vezettem már. Megtanultam, hogy sok idő. Könnyen írok, mégis sok idő. Túl sok... Ugyanakkor mégis ott vagyok, hogy időről-időre visszatérek a blogoláshoz. Egyrészt azért, mert szeretek írni. Másrészt azért, mert van mondandóm. Harmadrészt azért, mert akárhonnan nézem vannak…..
Sziasztok!   Azt hiszem, hogy először is a tanya megvásárlásával kellene kezdem a történetet. A tanyánk Kuncsorba határában található, viszont közigazgatásilag Törökszentmiklóshoz tartozik. Sajnos a környező tanyák már jórészt összeomlottak (mint az előző posztban említettem), így egyedül tartja a…..
Álmom egy tanya:) A tanya 2017.04.29 20:11:29
Sziasztok!   Aki ennyi idő után is nézi, olvassa, értesítést kap erről a blogról, annak üzenem, hogy megvan a tanya. Ha bővebben szeretnétek tudni róla: giligan.blog.hu oldalon a felújítást lehet figyelemmel kísérni.   Béla..
Giligán Tanyaprogram 2017.04.28 08:59:59
Sziasztok!   A tavalyi évben szintén adtunk be két tanyafejlesztési pályázatot. A saját tanyámat (miután az egyesület a földtörvény miatt nem vásárolhat tanyát) felajánlottam az egyesület számára használatra és megálmodtunk egy tanyaközpontot. A tanya Kuncsorba mellett található (közigazgatásilag…..
Giligán Bevezető! 2017.04.28 08:59:58
Sziasztok!   Nem tudom mi is lesz ebből a blogból. Tudom, hogy nincs idő arra, hogy blogot vezessünk. Azt is tudom, hogy mindig van olyan fontosabb megoldandó probléma, ami felülírja azt, hogy blogoljon bármelyikőnk, ugyanakkor azt is látom, hogy szükség van arra, hogy minél több embert elérjen a…..
Giligán Az indulás 2017.04.28 08:55:51
Sziasztok!   Azt, hogy miért indultunk az előző bejegyzésben megválaszoltam. Azt, hogy mik a céljaink a honlapunkon  az alapszabályunkban elolvashatjátok, úgyhogy kicsit személyesebb hangvételű történelmet fogok közzétenni. Azt hiszem, hogy az én feladatom lesz a visszaemlékezés (még, ha nem is…..
Álmom egy tanya:) A vége 2011.12.08 09:12:02
 Sziasztok! Sajnálattal kell közölnöm minden olvasómmal, hogy ennek a blognak a fejlesztését befejeztem, de akit érdekel egy másik téma az a:termeszetiskola.blogspot.com/ címen elérhet. Üdv: L.K...
 Sziasztok!Gabika tegnapra virradóra megadta magát. Úgy néz ki a dolog, hogy volt eddíg is gond a kiskecskékkel. Sajnos (mint már írtam is) elpusztult egy pár. A doki már hetente járt ki, hogy kiderítsük mivel lehet a gond, de sajnos ő sem sok okos dolgot tudott mondani.…..
Sziasztok! Megérkezett a rendelt sajtkúltúránk és oltónk. Még nem tudom milyen lesz, de hamarosan kipróbáljuk. Oltót régebben már használtunk és nagyon finom és jó állagú Camambert típusú sajot csináltunk belőle. Aztán elfogyott az oltó és kifinomultabbá tettük a…..
Álmom egy tanya:) Maradunk:-( :-) 2011.08.17 08:06:19
Sziasztok!Maradunk Szőlősön. Igazából nem is tudom, hogy örüljek -e neki vagy szomorkodjak miatta. Anyagilag jobb, ha itt maradunk (legalábbis rövidtávon) viszont egyébként sok tekintetben jobb lenne, ha visszamentünk volna Vattára. Mindenestre ez nem rajtunk múlott. A másik lánynak…..
Álmom egy tanya:) Cefre 2011.08.15 10:34:02
Sziasztok!No ismét jelentkezem. Tudom kicsit sok idő telt el, de hát sok volt a munka is.Időnk legnagyobb részét a cefre készítés tette/teszi ki. Eddíg sikerült összegyűjteni 400 liter vadszilva (lóra-bóra) cefrét és cca 250 liter bodza cefrét. Rettentő sok munkával jár a bodza.…..
Álmom egy tanya:) Pálinka 2011.08.03 21:35:57
Sziasztok!Nagy hirtelen elkezdtek beérni a gyümölcsök. Az igazság az, hogy elindultam a nagyobbik fiammal, hogy bodzát szedjünk, de elsőre persze nem egy pofás bodzafa került elénk, hanem egy hatalmas szilvafa a senki földjén. És mivel pont arra járt egy traktoros meg is kérdeztem,…..
Álmom egy tanya:) Az új szappan 2011.07.24 15:10:25
 Sziasztok! El is felejtettem írni, hogy kaptam új receptet egy régi kedves ismerősömtől (a blogról ismerem) és adott főzés nélküli szappan receptet. Régen én is ezzekkel kezdtem a szappanfőzést, de valahogy nem vált be a dolog. Gondoltam kipróbálom megint és…..
Álmom egy tanya:) Egy recept 2011.07.24 21:21:00
Sziasztok!Egyszer az egyik barátom adta ezt a receptet és nagyon megkedveltem. Ugyan a nagyobbik fiamnak nem nagyon ízlik, de hát nem sok minden tetszik neki:( (bár mostanság már megeszi a szalonnát és a zsíroskenyeret is...igaz kellett hozzá vagy 1.5 év kemény munka). Mindenesetre…..
Álmom egy tanya:) Egy falu ötlete 2011.07.24 20:34:33
 Sziasztok! Beszélgetek "Betyár" Lacival meg Henivel és eszembe jutott egy jó ötlet. Csak az a baj, hogy mint mindenhez sok pénz kellene, bár Borsodban nem is olyan sok.A lényege az ötletnek, hogy lehetne csinálni egy falut. Keresni egy olyan falut, ahol már nagyon…..
Álmom egy tanya:) A vattai porta 2011.07.23 21:38:38
Sziasztok!Ma kimentünk Vattára. Gondoltuk megelőlegezzük kicsit Heninek a felvételt és egy nagy utánfutóval (2.5 méter hosszú és 1.2 méter széles) leszállítottunk pár dolgot. Persze van rajta egy olyan magasító, hogy lovat is lehet szállítani rajta (mondjuk nyugodtabban csak…..
Sziasztok! No, tegnap kiderült. Fel vagyok véve a Természetvédelmi mérnök szakra. Azért ez nem túl nagy dicsőség:) Ugyanis 50 ember helyett csak valami 40 jelentkezett, így a ponthatárok keményen a minimumon, azaz 200 ponton voltak, az meg azért lazán ment:)De a lényeg, hogy…..
Álmom egy tanya:) "Betyár" álma 2011.07.21 18:22:00
Sziasztok! Az előző Hölgy (a népi iparművész) küldött egy kis szösszenetet, amit a párja írt az "ő" tanyájáról:Engedélyével közlöm, mert nekem nagyon tetszett!"Úgy szeretnék Hazamenni!Hazamenni végre a Tanyámra, sáros csizmával, kalappal a fejemen,…..
Sziasztok!Érdekes dolog történt velem tegnap. Ugyanis mászkáltam a Vaterán (mint szoktam) és találtam egy eladó kecskét. Nem is akartam megvenni (hisz van elég, meg messze is volt), de gondoltam szólok az eladónak, hogy a lány kecske nem gida, hanem gödölye. Válaszolt is, hogy…..
Álmom egy tanya:) Miss Röfi 2011.07.20 13:14:00
 Sziasztok!Pár napja Miss Röfi (tudjátok, az idegen nyelveket beszélő kecske) eléggé félrevonult. Betudtam a nagy melegnek, hogy nem nagyon akar mocorogni, de sajnos ma délelőtt döglötten találtam. Nem volt fiatal kecske, de azért reméltem, hogy ezt az ellést még kibírja. Így…..
Álmom egy tanya:) Takarmány 2011.07.18 17:24:10
 Sziasztok!Megérkezett a takarmány egyik része. Ma reggel meghozták a majd 8 mázsa tvaszi árpát és 3 mázsa zabot. Hamarosan pedig érkezik kb 8-10 mázsa búza. Kíváncsi vagyok mennyi ideig fog kitartani. Tavaly 10 mázsa árpa októberig volt elég:( És kevesebb volt az állat is,…..