Regisztráció Blogot indítok
Adatok
seboka

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1882-ben ezen a napon halt meg Jesse James (a képen), az egyik legismertebb vadnyugati bandita. Egy bandatársa árulta el, és ölte meg a 10 ezer dolláros vérdíjért. Ilyen megoldásért nekünk, magyaroknak sem kell a szomszédba mennünk. Jesse magyar kollégáját, Vidróczki Mártont is egy bandatársa,…..
seboka 2013.04.03 15:08:24
Amikor nősülésre adtam a fejemet – meleg nyári nap volt, Ógyallán a ma megdöbbentően kevés, kilenc évre és kényszergyógykezelésre ítélt Juhász Milán már tárazta az engedély nélkül tartott stukkert, hogy aztán elinduljon a Komáromi útra –, utána az anyakönyvi hivatalban a házasságlevél átvételekor…..
1. Ivan Gašparovič: Az államférfiúi bölcsesség2. Miroslav Lajčák: Beneš-dekrétumok – a bocsánatkérés illemtana3. Martin Glváč: Győzelmes hadsereget építünk4. Štefan Harabin: Mi az igazság?5. Robert Kaliňák: A rendőrség sikerei a Malina Hedvig-ügy felderítése során..
Én nem tudom, erre gondolt-e Quentin Tarantino, a legendás Ponyvaregény forgatókönyvíró-rendezője, mikor leírta azt a bizonyos mondatot, de nekem rögtön az jutott erről az eszembe...
seboka 2013.03.06 20:36:01
A hírügynökségi előrejelzések szerint ma nem lesz semmi, |NEDEĽA 18. marca | | |Neboli hlásené mediálne podujatia. | a vitaműsorokat meg csak az érintett politikusok családtagjai, szimpatizánsai, és az ügyeletes újságírók nézik, mert a normális emberek olyankor ebédelnek. Ehhez hangoltuk mai…..
Amikor végzős gimis voltam, ilyentájt még bő egy-másfél hónap volt az egyetemi jelentkezések leadásáig (nem úgy, mint most, amikor még szeptemberben is lehet avagy bezzeg az én időmben...) Kalácska tanár úr, az iskola akkori pályaválasztási tanácsadója körbejárta a végzős osztályok osztályfőnöki…..
Aki most abban bízik, hogy az alábbiakban Balázs Pali: Nem adom kölcsön a szívem című opusának elemzésével találkozhat, csalódni fog. A posztban sem az MKP, sem a Most-Híd szavak nem lesznek leírva. Sőt, szó is elég kevés lesz benne...
Most már tudom, kb. mit érezhetett Csáky Pál 2010. június 13-ára virradóra az MKP-székház emeletén. Balzaci illúzióvesztésen vagyunk túl.....
Ezt a bejegyzést a Konteo blognak ajánlom!Vasárnap este nem robbannak bombák. Ha vasárnap este 22 órakor kikerül egy hírportálra egy információ, abból jó eséllyel hétfő reggel lesz hír. Így kezdődött a lehallgatási mizéria, melynek legalább annyi haszna van, hogy a szlovmagyarok megtanulják, nem…..
..
seboka 2011.09.07 16:00:36
szlovenszko Az MKP fő bűne 2009.06.10 08:10:00
Most, hogy hosszú agónia után végleg kettévált a magyar párt, el lehet gondolkodni azon, miért is örülhet a magyar közösség a változásnak. Az egységes MKP létezésének tizenegy éve alatt rengeteg betegséggel és hibával küzdött, de volt egy, ami minden mást felülmúlt. Nem…..
seboka 2009.06.10 10:35:30
A szlovenszkó eredetileg azzal a szándékkal jött létre, hogy tájékoztassa a (magyar) nagyközönséget a szlovák politikai események állásáról. Két éve alig létezett hasonló blog. Mára jócskán megváltozott a helyzet, többen és többfelé is írogatnak Szlovákiáról. Mivel a…..
Annyira unalmas volt mostanában a szlovákiai magyar politika. Annyira elmondhatatlanul unalmas. Csáky Pál időnként hazudott egy nagyot, Berényi József pedig néha elment beszélgetni a szlovák vitaműsorokba. Most megváltozik minden - Simon Zsolt egykori földművelésügyi miniszter (aki…..
seboka 2009.04.23 12:40:08
Valójában pont az olyan egyszerű és nagyszerű funkciókat hiányoltam mindig is a Windowsból, mint amilyen a screenshotok gyors megoszthatósága. Na de ha az operációs rendszerbe nem fért bele ez a fícsör, akkor válasszunk valami ingyenes szolgáltatást. Miért fontos egyáltalán a…..
szlovenszko Ünnepek előtt 2007.12.21 08:27:00
Tetszhalott állapotba süllyedt ez a blog egy hónapja, sajnos elsősorban az akarat hiányzik. Idő és érdekes téma még csak-csak akadna, elszántság pedig nincs. Talán karácsony után sikerül ismét rendszeressé tenni a bloggolást, bár valószínűleg váltás lesz a koncepcióban.…..
Miután szerencsésen kétfelé szakadt a szlovákiai magyar politikai elit, érdemes számot vetni azzal, hogy a helyi sajtótermékek és portálok miként helyezkednek próbálnak meg az egyik vagy a másik oldal kedvében járni.A felvidéki magyar sajtótermék szinonimáját nagyon sokáig…..
szlovenszko A jedi visszatér? 2007.11.09 08:39:00
Réges-régen egy messzi- messzi galaxisban...... a gondok akkor kezdődtek, mikor az eredeti felkelést irányító öreg jedi elment nyugdíjba. Távozásának pontos körülményei homályban maradtak. A tanács talán azért válthatta le a jedit és kergette el a támogatóit, mert hataloméhes…..
szlovenszko A törvény ökle 2007.11.08 08:33:00
Rendőrnek lenni Közép-Európában egészen biztosan egy furcsa jellemhiba. Remek példáját adják mindennek a nyitrai rendőrök, akik ismét egy remekül sikerült bűnmegelőző akciót tudhatnak maguk mögött - az eredmény egy kommandósokkal szétvert koncert és egy felhasadt száj.…..
seboka 2007.11.08 11:39:34
szlovenszko A második pofon 2007.11.07 08:14:00
Ma reggel számomra véget ért a szlovák elnökválasztási kampány. Megértem már néhány hasonló eseményt, de ezúttal még azelőtt elment a kedvem az egész cirkusztól, mielőtt egyáltalán kiválasztották volna a megfelelő jelöltet. A KDH és az SDKÚ - a két szlovák ellenzéki…..
szlovenszko Hát, ez most nem megy 2007.10.03 18:55:00
A negyedév vége. Ez minden dolgozó ember rémálma - napközben a tervet kell hajszolni, este a munka után pedig az egyetlen kérdés az, hogy megéri-e lezuhanyozni, mielőtt ágyba dőlünk. Pénteken talán már vége lesz mindennek, addig is ajánlom az oldalsó blogokat...
seboka 2007.10.08 22:13:00
szlovenszko A mi barna löttyünk 2007.09.24 08:25:00
A Kofola sikertörténete azt bizonyítja, hogy még az átkosban megalkotott legendák is túl tudják élni a dühöngő kapitalizmus első évtizedét. Manapság minden turistával itatnak egy keveset és jó eséllyel bármelyik szlovák kocsmában csapolják az ital valamelyik helyi…..