Regisztráció Blogot indítok
Adatok
segfault

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tisztességes eljáráshoz való jog elég tág fogalom, az Ombudsmani Hivatal tanulmánya szerint a hatóságok a következő magatartásokkal sértik meg ezt az alapelvet: 1. a mérlegelési jogkör alkotmánysértő túllépése,2. a jogszabályok méltánytalan alkalmazása,3. a…..
segfault 2011.02.01 16:53:14
@tök hülye: nomen est omen, az ügyésznek nincs szakértője

@Iustizmord: halkan megjegyzem, h nem egy védő arra veri magát, h a vádirat ismeretének hiányában is képes tárgyalni egy ügyben, mert akkora penge. Csak utána jönnek az alábbi idézetthez hasonló perbeszéd szörnyszülemények.

Az egész eljárásban a terhelt számára egyértelműen az eljáró hatóságok hibája minden, akinek meg fizet, az mégis ilyeneket bír kiejteni a száján: "Elsődlegesen bűncselekmény hiányában védencem felmentését indítányozom, viszont abban a nemvárt esetben ha a tisztelt bíróság mégis bűnösnek mondaná ki védencem kérem, hogy méltányosan enyhe büntetést szabjon ki rá."

Ez vajon mennyire sérti a terhelt tisztességes eljáráshoz való jogát? Hogy az eljárásban valaki hivatalból bohóc legyen vagy felkészületlen?
Kedves barátaim! Mindannyian tudjuk, hogy egy konteós üldözési mániájánál már csak az egója fejlettebb, ezért nézzétek el nekem, hogy egy féligmeddig magánjellegű probléma taglalásával veszek el pár percet abból az értékes időtökből, amelyet ufókutatással, gyíkemberek…..
segfault 2011.01.27 22:31:30
@Iustizmord:
"NAMOST A HOZZÁJÁRULÁS MEGADÁSÁT RÁUTALÓ MEGATARTÁSSAL IS MEG LEHET ADNI, PL AZZAL H A FELTETT KÉRDÉSRE (HOZZÁJÁRULÁS ESETÉN KÖZÖHETEM? NEM ÉRKEZIK KIFEJEZETT TILTAKOZÁS) - Iustizmord"

Ez biztos igaz így? Nem arról van szó, h a hallgatás csak akkor beleegyezés, ha a felek erről, előzetesen, kifejezetten megállapodtak?

A kifejezett tiltakozás hiánya nem jelent automatikus hozzájárulást.
IDDQD Éljenek a sztereotípiák! 2010.10.01 20:59:17
Rászlet a Law & Order SVU (nálunk is megy valamelyik csatornán, de most nem ugrik be a magyar címe) legutóbbi részéből:  Hát köszönjük szépen minden gémer nevében ezt a remek alakítást, sokat tett a buta előítéletek ellen...