Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PRMaya

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Melyik európai uniós, nem posztszocialista országban tudjátok elképzelni, hogy a) egy demokratikus kormány belügyminisztere a szélsőjobboldal vezérével nyilvánosan vitatkozzon b) az egyik legjobb állami egyetemen, amelyet c) az ország legismertebb politikai elemzője vezényel,…..
PRMaya 2012.02.19 10:43:26
No akkor vegyük csak sorra!
"...Először tegyük fel azt a kérdést, hogy milyen célt szolgál egy ilyen rendezvény, mint a Tárcatükör. Értelmezésemben ez a sorozat nem egy pártpolitikai (propaganda) esemény, és nem is egy szórakoztató műsor. A Tárcatükör egy sajátos “kutatás”, amelynek az a célja, hogy a diákok közvetlenül találkozhassanak azokkal a szereplőkkel és azokkal a véleményekkel, akik és amelyek az adott közpolitikai terület megismerése szempontjából fontosak lehetnek."
Tessen mondani, ilyenkor nem mindegyik fél résztvevőjét kellett volna megszólaltatni? Miért pont csak és kizárólag a fidesz és a jobbik részről voltak jelen? Ez nem részre hajlás?
Tovább:
"..De akkor – meg kell ismételnem a kérdést – hol a határ? Azzal leülhetek beszélni, talán még mosolyoghatok is, akinek a pártja – elnézést a politikai kifejezésért – “szétlopja az országot”, de azzal nem, aki "cigánybűnözésről" vagy bármilyen más, természetesen vitatható, akár erősen el is ítélhető dologról beszél? "
Már nem azért DE, hogy lehet még csak idézőjelben is biztos abban valaki, hogy kik voltak-vannak azok, akik állítólag szétlopták az országot?! Kik vagy kikét minősített így? Hogy jön ahhoz egy állítólagos elemző, hogy így minősítsen bárkit! Van-e erre bármiféle bizonyítéka?
Mert hogy arra bizony lenne, amikor valakik "cigánybűnözésről" hablatyoltak!
Egyébként a két megjelent "személy" Vona és Pintér önmagát minősítette az ominózus "tárcatükör" rendezvényen!!
A Caterham, a McLaren, a Ferrari és a Force India után ma a Lotus F1 Team is bemutatta 2012-es versenyautóját, az E20-ast. Az enstone-i gárda internetes bemutatója semmilyen extra megoldásra nem detített fényt, inkább a tálalás módjában hozott újat. Kimi Räikkönen és Romain…..
A Müncheni Bíróság kedden meghozott ítélete, amely súlyos testi sértés bűntette miatt elmarasztalta Adrian Sutilt, minden bizonnyal komoly változást hoz a Force India egykori pilótájának életében. A 18 hónap felfüggesztett szabadságvesztés sportemberi megítélésében, emberi…..
Ahogy várható volt, a német Nico Hülkenberg lesz Paul di Resta csapattársa jövőre a Force India csapatánál. A mai bejelentés azt jelenti, hogy Adrian Sutilnak négy év után mennie kell, várhatóan a Williamshez. Hülkenberg valószínűleg ugyanolyan jó eredményekre lesz képes a…..
PRMaya 2011.12.18 16:22:07
@Tunde91: Én nagyon nem bánom ezt a cserét. :D
Két év után jövőre újra lesz francia F1-es pilóta a mezőnyben, miután a Lotus Renault GP Romain Grosjeant nevezte meg Kimi Räikkönen csapattársaként. A GP2 bajnoka két évvel ezelőtt már részt vett hét futamon, szintén a Renault-val. Romain Grosjean a GP2 bajnokaként tér…..
Red Bull Home Run (hazafutás, vagy inkább hazai futás) fedőnév alatt rendezte meg szezonzáró utcai parádéját a Red Bull Racing otthon, Milton Keynes-ben. Közelben élő barátom, Juhász Laci ott volt, és lőtt néhány érdekes képet a Száguldó cirkusz blog kedvéért. Élvezzétek!A…..
A Formula-1-nek sokkal jobb promócióra lenne szüksége a fejlődő országokban, mint Kína, Törökország vagy Korea – véli Martin Whitmarsh. A FOTA elnöke szerint ennek érdekében szorosabbra kell fűzni az együttműködést a jogtulajdonos CVC-vel.A Kínai Nagydíjnak otthont adó…..
Nagy megtiszteltetés érte Lewis Hamiltont: saját magát szinkronizálhatja a népszerű autós rajzfilm, a "Verdák" második részében. Az egész estés rajzfilmet idén nyáron mutatják be az Egyesült Államokban (és talán idehaza is).Michael Schumacher és Mario Andretti után…..
PRMaya 2011.03.31 19:45:37
@fogash: www.youtube.com/watch?v=8qAW0eSKkXA

Kedvenc jelenetem. :DDD
Kedden reggel lehullt a lepel a HRT F111-ről, a Hispania Racing 2011-es kocsijáról. A kocsi (ahogy a csapat sem) nem bővelkedik szponzorokban, egyelőre csak az öt éves szünet után visszatérő Narain Karthikeyan támogatója, az indiai TATA logója látható rajta.A kocsi többi kiadó…..
Ma reggel fél kilenckor, a Lotus Reanult pilótáját, Robert Kubicát súlyos baleset érte, miután Skoda Fábiájával nagy sebességgel lesodródott az útról egy raliversenyen. A versenyt leállították.A lengyel versenyző a Ronde di Andora Rally Super2000 kategóriájában állt rajthoz a…..
PRMaya 2011.02.06 12:13:51
Daniele Audetto 68 évesen a Forma-1 egyik nagy öregje, de nem csak a kora miatt. Ő volt a Ferrari sportigazgatója 1976-ban, amikor oly simának nézett ki a bajnokság az olaszok számára, és micsoda rémálom lett belőle. Erről, Alonso "gyilkos ösztönéről" és és sok minden…..
PRMaya 2011.02.03 17:01:04
@Brigi \"B. A.\" főnöke: Attól még, hogy nem gyakran írják így, nem értelmetlen. :)
Különben is unalmas már mindenhol a "megszerezni a pole-pozíciót" szöveg. :P:D
PRMaya 2011.02.03 19:24:52
@Brigi \"B. A.\" főnöke: Komolyan, ennél nagyobb problémád soha ne legyen... xDDD
A Toro Rosso vezetőinek ígérete szerint Daniel Ricciardo a szezon előtti teszteken, majd a Bahreini GP pénteki edzésnapján is vezetheti az új STR6-ot. Van kitől félnie Bueminek és Alguersuarinak!A jó híreket a faenzai székhelyű kiscsapat vezetősége közölte a 21 éves ausztrál…..
PRMaya 2011.01.24 20:14:01
@Sünmami: Én meg remélem, hogy igazad lesz. ;D
Két igazi szaktekintély, Martin Brundle és David Coulthard lesz az idei futamok kommentátora az angliai F1-es közvetítésekben. A német SKY televízió is megegyezett Bernie Ecclestone-nal arról, hogy 2011-ben full HD minőségben közvetítik a száguldó cirkusz eseményeit.Néhány…..
PRMaya 2011.01.12 18:03:08
@Sferrari: Czollner "elmozdíthatatlan" Gyula... Kéééééééééész :DDD
A Vodafone McLaren-Mercedes webshopjában már látható néhány darab a 2011-es kollekcióból, melynek érdekessége, hogy az ezüst szinte teljesen eltűnt a csapat színpalettájáról.Ebből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a 2011-es konstrukción minden bizonnyal a piros-fekete…..
December 10-én este, a Nemzetközi Automobil Szövetség monacói székházában kiosztották a 2010-es versenyévad világbajnokainak és bajnoki helyezettjeinek járó díjakat. A Formula-1 mellett a rali-világbajnokság (WRC), a túrakocsi-világbajnokság (WTCC), valamint a gokart- és…..
Kamui Kobajasi első teljes szezonját töltötte idén a király-kategóriában, és semmi kétség, a japán versenyző az idei év egyik legnagyobb meglepetése. Az idény első felében ugyan meglehetősen sok technikai problémával küzdött csapata, a Sauber, ennek ellenére a fiatal…..
PRMaya 2010.11.24 14:39:13
Külön bajnokságot vívott az idei vb-sorozatban a három újonc istálló. A Lotus Racing, a Hispania (HRT) F1 Team és a Virgin Racing egyaránt nulla ponttal zárta a 2010-es szezont, de az FIA Formula-1-es szabályzata szerint ilyenkor is fel kell állítani a bajnoki sorrendet.A Lotus csapata…..
Sebastian Vettel, a Red Bull Racing 23 éves német pilótája a pole pozícióról indulva megnyerte az idényzáró Abu Dzabi Nagydíjat, ezzel minden idők legfiatalabb F1-es világbajnoka lett.Vettel mögött Lewis Hamilton és Jenson Button ért célba a dobogós helyeken, bebiztosítva a…..
PRMaya 2010.11.14 16:41:23
Egy körömrágásig izgalmas időmérő edzés végén Sebastian Vettel harcolta ki a pole pozíciót a vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjra. A Red Bull német edzésmenője a többiek utolsó gyorskörének megkezdése előtt már két tizeddel vezetett Lewis Hamilton, és több mint fél szekundummal…..
PRMaya 2010.11.13 18:35:49
Névre szóló pólókkal ajándékozta meg az angol újságíró kollégákat Karun Chandhok Abu Dzabiban. Az indiai versenyző a Hispania pilótájaként kezdte a 2010-es szezont, de decens teljesítménye ellenére Silverstone-ban át kellett adnia a helyét Jamamoto Szakonnak, aki pénzt hozott…..
PRMaya 2010.11.12 14:41:18
@Sferrari: Majd csinálnak egy Twitter gombot a kormányára. :P
Bár az nem lenne túl jó, ha verseny közben is csipogna. :D
Egy körömrágásig izgalmas időmérő edzés végén a Williams német újonca, Nico Hülkenberg szerezte meg a pole pozíciót a Brazil Nagydíjra. Hülkenberg - csapattársát, Barrichellót követve - az elsők között váltott intermediate-ekről slickgumikra, és folyamatosan gyorsulva…..
Bernie Ecclestone október 28-án ünnepli 80. születésnapját. Ebből az alkalomból a Red Bull Racing csapata egy különleges járgánnyal lepte meg a FOM vezért.Íme:A reakció sem maradt el : ..
PRMaya 2010.10.24 07:54:58
Michael Schumacher tizenkilenc évvel ezelőtt mutatkozott be a Formula-1-ben. Ez idő alatt megnyert hét világbajnoki címetés számtalan interjút adott – nem csoda, hogy alig van dolog, amit ne tudnánk róla. A Formula-1.com-nak mégis sikerült felszínre hozni néhány érdekességet,…..
Kimi Räikkönen tegnap, október 17-én ünnepelte 31. születésnapját (ezért ma feltehetően iszonyú másnapos...). Ebből a jeles alkalomból küldöm a Nap képét, amely az első Formula-1-es versenye előtt készült a Sauber-istálló, meg az Ausztrál Légierő jóvoltából, Melbourne…..
ELŐSZÓ - Real Simon SaysMéhes Karcsi újságíró barátom és kollégám hatalmas Formula-1-rajongó. Nem mellékesen elismert szépíró: számos, könyv formában is megjelent regény, novella és antológia dicséri könnyed, elbeszélő stílusát. Ha jól emlékszem, először 2000-ben…..
PRMaya 2010.10.15 13:04:39
@Real Simon says: Például egyszer elmennék Vantaa-ba, elidőznék a Häkkinen téren, aztán megebédelnék az Alun Grilliben.
Utána persze "átugranék" Espoo-ba, hogy meglessem, hol nőtt fel a másik nagyon nagy kedvencem... :)
PRMaya 2010.10.15 18:24:16
@Real Simon says: Naná, hogy! :D